Snart till salu

Landshövdingepärla i hjärtat av Gamla Masthugget

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Paradisgatan 27 O

2:a Gamla Masthugget

Kortfakta

Avgift:
3 160 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 44 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Paradisgatan 27 O,
413 16 Göteborg
Brf Betel ligger direkt vid kanten till Slottsskogen
Brf Betel ligger direkt vid kanten till Slottsskogen

Lundin Värdering

Boka nu
Med närhet till fina smultronställen
Med närhet till fina smultronställen
Planritning Paradisgatan
Planritning Paradisgatan

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Nu erbjuds chansen att förvärva en riktigt landshövdingepärla i eftertraktade Brf Betel. Högt belägen i Gamla Masthuggets charmigaste kvarter finns denna tvåa med hög charmfaktor tack vare bevarade 30-tals detaljer så som vackra fönster, element och brädgolv. Fin utsikt från vardagsrummet. Välskött och stabil förening som förvaltas av HSB.
Bo med närhet till Linnéstaden och dess pulserande utbud, mysiga Majorna och natursköna Slottsskogen.

Välkommen att kontakta vid intresse!

Lägenhetens 44 kvm disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i denna genomgångslägenhet med en ljus hall med goda förvaringsmöjligheter. En rymlig klädkammare ger plats för förvaring. Det är genomgående generös takhöjd och perfekt vitpigmenterade brädgolv, vilket upprepar sig genom hela lägenheten.

Badrum har en ljusblå våtrumstapet och plastmatta. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställ samt wc.

Vardagsrum med plats för dig och dina vänner. Väggarna har ett vitt ytskikt och brädgolvet är vitpigmenterat. Här ryms soffgrupp, säng samt matbord. Det är ett härligt ljusinsläpp från tre fönsterpartier som skapar lite magi när solens varma toner lyser in.

Sovrummet är rymligt och det stora fönstret ut mot innegården ger en fridfull känsla. Golvet pryds av samma vitpigmenterade brädor som resterande golv i lägenheten och väggarna är målade i en vit färg. Här finns plats för en dubbelsäng, sängbord samt avhängningsmöjligheter.

Köket är smakfullt renoverat 2015 med vitvaror från Bosch. Golvet i köket har ett svartvitt mönster, väggarna är vita och vitt kakel över diskbänken. Luckorna är vita och det finns gott om arbetsyta. Här får du plats med matbord med stolar där du kan avnjuta trevliga middagar med vänner eller mysiga söndagsfrukostar.

Välkommen att trivas!

Information Ekonomi

Avgift: 3 160 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,42332%. Andel av årsavgift är 0,42395%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Stigberget 28:5.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 202/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1931.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 44 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 148 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2011-10-28.

Övriga byggnader: Det tillhör ett förråd i källaren samt ett förråd på vinden.

Information Förening

Förening: HSB Brf Betel i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Betel byggdes 1931 och föreningen äger fastigheten Stigberget 28:7. Föreningen består av 180 lägenheter och sju lokaler. Lokalerna hyrs av Daghemmet Utsikten samt av konstnärer. Husen ritades i funktionalistisk anda med enkla formspråk. Det fokuserades på att ge lägenheterna så mycket ljus som möjligt och lägenheterna gavs fönster åt två håll. I huvudsak finns ettor och tvåor. Ett sjuttiotal av lägenheterna är idag sammanslagna till större lägenheter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningens ekonomi är stabil, med en väl utarbetad underhållsplan som man upprättat med hjälp av HSB.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens hus är i gott skick, kontinuerligt underhållt och renoverat. Föreningen planerar att byta ut elnätet (uppgradera från 1-fas till 3-fas). Projektet är igång men väldigt långsiktigt. Föreningen har ingen deadline ännu, utan de undersöker hur och när de ska genomföra det.

Gjorda renoveringar:
1980- talet byttes samtliga V/A-stamar i kök och badrum.
ca 1998 byttes tak.
2004 installerades ny maskinpark i tvättstugan och gården på Paradisgatan 27-29 renoverades.
2006 byttes tersmostater till element.
2007 sågs tak över och dränering utfördes på Paradisgatan 25.
2007-2008 fasad- och fönsterrenovering.
2008 renovering av entrétak och torkplatser.
2010-2013 renovering av trapphus.
2011-2012 målning av fasader.
2014-2015 byggnation av etagelägenheter på råvindsyta. Samt i ordningställande av nya vindsförråd.

Gamla Masthugget


Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!