Snart till salu

Fräsch lägenhet med karaktär, högt upp i huset med en härlig balkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Paradisgatan 16

1,5:a Gamla Masthugget

Kortfakta

Avgift:
3 443 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 55 kvm
Våning:
4/8, hiss
Adress:
Paradisgatan 16,
413 16 GÖTEBORG
Planritning kommer inom kort
Planritning kommer inom kort

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

Välkommen till denna vackra bostad i hjärtat av Gamla Masthugget! En fräsch lägenhet med en spännande planlösning i vinklar samt en härlig balkong.. Genomgående fräsch med ljusa materialval och fina golv. Bra med förvaring genom en klädkammare i hallen samt smart planerat i sovrummet. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Här bor man lugnt och trivsamt, helt insynsskyddat och rofyllt med närhet till kommunikationer, affär, skola och barnomsorg. Grönskande Slottsskogen ligger endast en kort promenad bort liksom mysiga Linnéstaden med dess lockande utbud av restauranger och caféer samt Majorna som bjuder på historiska kvarter omtalade caféer och trevliga matställen.

Lägenhetens 55 kvadrat disponeras enligt följande:

Ljus och välkomnande hall som öppnar upp för resterande del av bostaden. Väggarna kläds av en ljus färg och på golvet finner vi även där i ljus färg . Plats för fri avhängning runt hörnet och till höger finner vi en generös klädkammare för ytterligare förvaring.

Charmigt kök med mörk skåpsinredning som bryts av med vackra skåp, mörk bänkskiva samt ljustt kakel och väggarna kläds av en den genomgående ljusa färgen. Köket är utrustat med ugn, keramikhäll, köksfläkt, köksho med avställningsyta samt kombinerad kyl/frys. Ett fint fönster ger ett härligt ljusinsläpp och matplatsen rymmer ett sällskap på sex personer.

Vardagsrum med karaktär, härliga vinklar och charmiga fönster där man kan avnjuta de härliga takåsarna som man har som granne samt en härlig skymtande vy över Masthuggskyrkan.

Fräscht badrum med vitt kakel och klinker i en ljust grön ton. Utrustat med wc-stol, handfat med kommod, badrumsskåp samt dusch.

Information Ekonomi

Avgift: 3 443 kr/mån. i avgiften ingår värme, vatten samt el.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,40301%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 345 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Olivedal 32:6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 83/1103.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8, hiss finns.

Storlek: 1 rum. Boarea ca 55 m². Areauppgifter enligt ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Com Hem. Internet: Bredband via Telia.

Energideklaration: Energiprestanda 146 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: HSB BRF Lustgården i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Olivedal 32:6 som bebyggdes 1981. Inom fastigheten finns 182 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsyta om 13 412 kvm, samt 5 affärslokaler om 366 kvm, som samtliga är uthyrda. Föreningen äger dessutom 2 st gästlägenheter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Tidx Förvaltning. Ekonomin är mycket stabil. Avgiften höjdes med 2% vid årsskiftet 2017/2018. Föreningen planerar avgiftshöjningar på 2% årligen framöver för att finansiera kommande renoveringar. Föreningen kommer även få in kapital från försäljning av nybildade lägenheter.

Kommande/gjorda renoveringar: Underhållsplaner för 5, 10 och 30 år finns som föreningen arbetar efter. Årliga avsättningar sker till en reparationsfond som ska finansiera kommande reparationer och underhåll.

Föreningens vision för de kommande åren delas upp i 5 etapper.
Ambitionen är att renovera alla trapphus och tvättstugor. Därefter planeras renovering av tak och balkongfronter samt gårdsrenovering. Det ska även byggas till en hel del lägenheter. Det planeras för att medlemmerna ska få hyra sitt eget vinskåp i föreningens lokal Eden. Kostnaden för detta är 800 kr per år vilket även inkluderar 3 st kvällspass per vecka. Under 2018 kommer man kunna öppna upp snickeboa, gymmet och det nya övernattningsrummet. Vänligen se årsredovisningen för mer information.

Gjorda renoveringar:
2005-2006 byte av hisselektronik.
2007-2008 garagereperation.
2009-2012 injustering av värmesystem och byte av termostatventiler samt ventilation. Samma period utfördes även renovering av takterrasser, övriga balkonger samt fogar mellan huskroppar.
2013 ombyggnad av mangelrum till ny föreningsexpedition samt högtryckstvätt av garaget.
2014 byte av samtliga ytterfönster samt garagerenovering.
2015 trapphusrenovering.
2016 renovering av trapphuset på Sjomansgatan 3 gjordes med en nu minitvättstuga i källarplan. Trapphuset på Paradisgatan 12 med ny Eden samt renoverad rvättstuga. Korridorerna mellan Sjömansgatan 1 och Paradisgatan 12 samt mellan Paradisgatan 12 och 14. Föreningen har dessutom byggt om och gjort fyra nya lägenheter som är klara och inflyttade. Dessutom sålt utrymmet på P12.

Parkering: Varmgarage under huset ingår i hyran.

Övrigt: Föreningen skickar löpande ut ett informationsblad, Fikonbladet, för att hålla sina medlemmar uppdaterade. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brflustgarden.se eller läs mer i föreningens årsredovisning.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning kommer inom kort
Planritning kommer inom kort