Snart till salu

Tvåa med radhuskänsla och uteplats i soligt gavelläge

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lilla Munkebäcksgatan 7A

2:a Munkebäck

Kortfakta

Avgift:
3 237 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1939
Adress:
Lilla Munkebäcksgatan 7A,
416 72 Göteborg
Delsjön
Delsjön
Härlanda tjärn
Härlanda tjärn
Områdets omtyckta bageri Lilla Sur
Områdets omtyckta bageri Lilla Sur
Här köper ni områdets bästa bröd och bullar!
Här köper ni områdets bästa bröd och bullar!
Närliggande Ölstugan Tullen
Närliggande Ölstugan Tullen
Restaurang Intill
Restaurang Intill
När ni är sugna på en fika ligger kafé Ozio en trevlig promenad bort
När ni är sugna på en fika ligger kafé Ozio en trevlig promenad bort

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på karin.corneliusson@lundin.se.

Välkomna till en tvåa med radhuskänsla! I ett tidstypiskt trähus anno 1939 ligger denna ljusa genomgångslägenhet med välplanerade kvadratmetrar och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här bor du med en helt ljuvlig uteplats om ca 20 kvm i härligt sydvästläge med sol större delen av dagen. Lägenheten erbjuder dessutom ett väl tilltaget vardagsrum, stilrent kök från 2015, ett rymligt sovrum samt ett helkaklat badrum.

En unik kombination av närheten till både grönska och stadskärnan lockar allt fler till Munkebäck. Här bor du med bekvämt avstånd till Delsjöns naturreservat som bjuder på natursköna omgivningarna med vidsträckta strövområden, fina elljusspår samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På behagligt avstånd ligger bland annat Munkebäckstorget och Munkebäcksmotet där ni finner bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, en fiskbil, systembolag, konditori och apotek. Goda kommunikationer med 1:ans, 3:ans och 5:ans spårvagn som har hållplats i närheten och tar er snabbt in till stan. Svart express går även från Munkebäcksmotet.

Lägenhetens 43 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en ljus hall med plats för avhängning. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Trivsamt vardagsrum där man kan umgås i goda vänners lag. Ett stort fönsterparti tillsammans med altandörren ger ett härligt ljusflöde till rummet. Den stora altanen som nås från vardagsrummet har ett eftertraktat sydvästläge och trevlig utsikt över omgivningarna. Vardagsrummet kan inredas med soffa, matplats och övrigt möblemang. Även här finner vi ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

I anslutning till hallen ligger det rofyllda sovrummet. Här kan man inreda med dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbler. I dagsläget finns förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober. De vitmålade väggarna tillsammans med fönsterpartiet gör att rummet känns ljust och luftigt.

Köket från 2015 är stilrent och inrett med klassiska vita luckor med fina beslag samt svart kakel ovan bänkskivan i mörk laminat. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, inbyggd micro samt en kombinerad kyl/frys. Dessutom vardagslyx i form av en diskmaskin. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet är helkaklat med ljust klinkergolv och vita kakelplattor. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och dusch. Badrummet fräschades upp med nytt porslin 2019.

Information Ekonomi

Avgift: 3 237 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,761%. Andel av årsavgift är 3,76104%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 245 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1939.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 122 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-02-13.

Information Förening

Förening: BRF Bagaregården 25:3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 25 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bagaregården 25:3 förvärvade fastigheten 2006. Fastighetens värdeår är 1992. Fastigheten bebyggdes 1939 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns bastu med dusch, tvättstuga, toalett samt övernattningsrum.

Föreningens ekonomi: God och stabil ekonomi. Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2034.

Planerade underhåll och renoveringar:
2020 - Radonmätning samt kontroll av tak
2021 - OVK-besikning samt ev. byte av fläktar
2022 - Spolning av rör, se över fönster och dörrar samt underhåll/byte av balkongfronter. Ev. lagning/målning av fasad.

Urval av utförda renoveringar:
1992 - Elstamsbyte och rörstamsbyte
2007 - Omputsning av fasad
2008-2009 - Omdränering
2012 - Renovering av entrétrappor och OVK-besiktning
2014 - Byte av portlåssystem, installation av snörasskydd samt renovering av fläktar på tak
2015 - OVK besiktning
2016 - Nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
2017 - Trapphusrenovering, målning av tvättstuga, spolning av rör samt montering av seriekopplade brandvarnare och nödljus
2019 - Byte av värmepump och fläktar på tak.

Parkering: Föreningen har 4 parkeringsplatser. Kostnad för parkering är ca 300 kr/månad. Till dessa är det separat kö. Fri parkering på närliggande gator i området.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Gemensam uteplats med grill.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning