Såld

20-talscharm högst upp i huset

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Stockholmsgatan 40E

1:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 310 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 39,6 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Stockholmsgatan 40E,
416 69 Göteborg

Beskrivning

I hjärtat av Bagaregården finner ni denna charmiga enrumslägenhet med välplanerade kvadratmetrar. Bostaden andas 20-tal genom sina plankgolv, lister, gjutjärnselement, fina snickerier samt vackra spegeldörrar. Köket har bevarade originaldetaljer som serveringsskåp och skafferi. Den generösa takhöjden tillsammans med genomgångsläget gör att det naturliga dagsljuset flödar genom bostaden.

I Bagaregården bor ni ett av Göteborgs mest omtyckta områden, där charmiga landshövdingehus blandas med villor. Stadsdelen ligger öster om city, inte långt ifrån Delsjöns vackra naturreservat med Skatås motionscentral och flera badsjöar. Gångavstånd till Munkebäcksmotet där ni finner vardaglig service i form av ICA Kvantum, bensinstation, apotek, systembolaget, träningsanläggning med mera.

Bostadens välplanerade kvadrat disponeras enligt följande:

Hallen utgör lägenhetens centrum och öppnar upp mot denna 20-talspärla. I hallen finns gott om plats för fri avhängning och för ytterligare förvaring finns en inbyggd garderob. Lägenheten har tidstypiska detaljer så som plankgolv, fina listverk och vackra spegeldörrar.

Köket är luftigt och bjuder in till social samvaro. Köket bjuder på mycket förvaringsmöjligheter via under - och överskåp. Den maskinella utrustningen består av spis, kolfilterfläkt samt kyl med frys. Matbordet har sin givna placering invid det spröjsade fönsterpartiet och ger plats för ett sällskap på minst fyra.

På andra sidan hallen möts vi av det väl tilltagna allrummet som både ger plats för en vardagsrumsdel samt en sovrumsdel. Tack vare rummets utformning är kvadratmetrarna lättmöblerade och vill man dela av mot sängen går det att göra med möblemang eller textilier. I övrigt finns god plats för soffa med tillhörande soffbord och tv-möbel. Även ett skrivbord gör sig rätt i rummet vid behov. Rummet präglas av de fina listverken, gjutjärnselement och den höga takhöjden. Ett rum att trivas i!

Badrummet har halvkaklade väggar och plastmatta på golvet. Inredningen består av wc, handfat samt dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 310 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och TV (grundutbud från Comhem) samt en städavgift om 68 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,71728%. Andel av årsavgift är 0,71728%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 345 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 105/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 39,6 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag samt mekanisk till- och frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via Comhem. Internet: Föreningen kommer inom kort att teckna kollektivt bredband.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 87 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-06-18.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Omberg II i Göteborg.
I föreningen finns 119 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen har äganderätten till fastigheten Bagaregården 18:2. Huset byggdes 1927-28 som den första av de tre husen i kvarteret och består i dag av 119 lägenheter, en hyresrätt som hyrs ut till ett företag samt en lokal. Den totala lägenhetsytan är 5 622 kvm och lokalytan 227 kvm. Till fastigheten hör 17 parkeringsplatser. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2026 som uppdateras kontinuerligt. HSB sköter den administrativa delen samt teknisk förvaltning medan Riksbyggen AB tar hand om fastighetsskötseln.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gästlägenhet som går att hyra för 300 kr per natt och en gemensamhetslokal som tidigare använts som föreningspub, i dagsläget används denna "föreningspub" endast som styrelserum. Föreningen har en tvättstuga i trapphus 40 O. Det finns barnvagnsförråd och cykelskjul och möjlighet att parkera cyklar under tak vid förrådet på gården. Här finns också en kompressor med cykelpump.

Föreningens ekonomi: En höjning på 2 % gjordes inför 2020 för att garantera soliditet bl a efter en rad större reparationer. Årliga indexhöjningar är vanligast på 3 % för att kompensera för inflation och det bedöms att så kommer vara fallet fortsättningsvis. Detta är nödvändigt då Omberg II är en större förening med en äldre fastighet som kräver både underhåll samt att vissa tjänster köps in. (2020-06-30.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Genomfört underhåll:
1982 Fasaden byttes ut (renoverades sedan 2004/2005).
1988 Rörstammar byttes ut och badrummen renoverades.
Nya lägenhetsdörrar i samtliga lägenheter.
3-fas (el) installerades i kök.
2001 Trappuppgångarna målades.
2007-2008 Tvättstugan renoverades och utrustades med nya maskiner.
Översyn av dåliga fönster.
2009 Sophanteringen moderniserades.
2010 En trädgårdsgrupp bildades som arbetar med att försköna och förbättra innergården.
2011 Det gamla sophuset gjordes om till barnvagnshus.
2012 Tornet renoverades.
2013 Förberedande arbete för dränering.
Ombyggnad av källarförråd.
Målning av fontänen på gården.
2014 Ett nytt portlåssystem med chip installerades.
Samtliga fyra portar in till innergården byttes ut.
Renovering av källaren i uppgång I.
Fjärrvärmeanläggning byttes ut.
Markarbete på innergården.
Upprustning av parkeringsplatserna.
Fönsterbyte i uppgång S.
2015 Värmejustering.
Taket lades om.
Fasaden målades.
2016 Fasadrenovering.
Takomläggning.
Värmeinjustering.
Fönsterbyten.
Asfaltering mellan fastigheter och lagning av staket.
Renovering och upprustning av styrelserummet, nya möbler har införskaffats.
Nya grillar införskaffades.
Reparationer av värmepump, gårdskärra och tvättmaskin.
Inköp av ny tvättmaskin.
Trinett i övernattningslägenhet reparerades.
2017 OVK har genomförts
Ny belysning i källargångar
Fönsterbyten
2018 OVK, besiktning av lekplats (godkänd)
2019 Arbeten/reparationer under året är OVK i hyreslokal, radonmätning, målning av portar, nya dörrar till vinds- och källarförråd, fönsterbyten har utförts enligt plan och ny nödutrymningsbelysning är installerat i samtliga källare
Pågående underhåll/renovering:
Fortsatt arbete gällande byte av fönster.
Uppfräschning av trapphus och målning av fasad på sidan in mot gården samt målning av sockel.
Spolning av avlopp i stammar.
Föreningen planerar ett långsiktigt arbete med att löpande renovera källare och vind för att höja standarden så den är likvärdig med övriga fastigheten.
Stammarna kommer att undersökas runt 2030.

Parkering: Föreningen har 17 P-platser och man hamnar automatiskt i kön vid inflyttning. Boendeparkering gäller i området för ca 480kr. Beräknad kötid för parkeringsplats är ca 7-10år och avgiften ligger i dagsläget på 500kr.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem. Föreningen kommer inom kort att teckna ett kollektivt bredband.

Gårdsplats: På innergården finns grupper med bord och stolar samt grillar som är till allas förfogande.

Övrigt: Alla nya medlemmar i föreningen kommer få ett info-brev på mail efter tillträdesdatum. Vi har också en Facebook-grupp som man kan ansöka om medlemskap, "Omberg 2", för snabbare kommunikation med medlemmarna. Medlemmen söker inträde till gruppen.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning