Snart till salu

Landshövdingedröm i toppskick

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se
Moa Wirdby
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare
0704-55 22 73 moa.wirdby@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Strandridaregatan 18O

1:a Kungsladugård

Kortfakta

Avgift:
2 316 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 44 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1928
Adress:
Strandridaregatan 18O,
414 73 GÖTEBORG
Planritning kommer inom kort
Planritning kommer inom kort

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på kevin.arnagard@lundin.se.

I ljuva Kungsladugård och den populära föreningen Kärleksörten finner ni denna charmiga och välplanerade etta, där samtliga väggar, lister och tak målades under 2018. En trappa upp i insynsskyddat läge, välkomnas ni av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Från hallen når ni både köket och vardagsrummet, den genomgående planlösningen skapar ett härligt ljusflöde genom hela lägenheten. Vardagsrummet är rymligt och lämnar plats för både säng, soffa och tillhörande möblemang. Köket är varsamt renoverat vilket resulterar i en perfekt kombination av när det nya möter det gamla. Smakfullt renoverat badrum i klassiska färgval.

Här bor ni mitt i historiska Kungsladugård med mycket goda förbindelser in till stadens puls. Ett stenkast bort finner ni Mariaplan med många trevliga restauranger och caféer. Slottsskogen med alla sina promenadstråk och härligheter ligger alldeles i området. Ett underbart hem i en underbar stadsdel!

Två trappa upp välkomnas ni in i detta charmiga och trivsamma landshövdingehem. Hallen är rymlig och här finns avhängningsmöjligheter både höger och vänster. Här går väggarna ljus kulör samt en härlig färglad fondtapet. För den som vill finns här också plats för mindre hallmöbel. På golvet ligger originalbrädgolvet som löper tröskelfritt mellan bostadens alla rum, vilket slipades och vitvaxades 2011. Med allrummet i ena änden och köket i det andra märks redan här det härliga ljusflödet. Fönster i väderstreck tillsammans den härliga takhöjden gör att hemmet upplevs som luftig.

Allrummet är stort och lättmöblerat. Här inryms den större sängen, soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och arbetsplats. Det stora, spröjsade fönstret förstärker känslan av rymd. Väggarna är målade i en ljus färg. Utanför fönstret syns den lugna Strandridaregatan.

Ettans klassiska landshövdingedisponering gör att bostadens kök känns avskilt från allrummet, och dess storlek gör att det går lika bra att umgås här. Matbordet för fyra kan enkelt förlängas vid middagsbjudningar och har sin givna plats intill fönstret varifrån ni blickar ut över Kärleksörtens ljuvliga innergård. Ett inbyggt skafferi, som målades i vitt, och tidstypiska beslag bidrar med en stor portion charm. Bakom kökets vita skåpluckor döljer sig bra med förvaring. Här finns spis, ugn, fläkt och kyl/frys. Ett vackert, tidstypiskt serveringsskåp sprider charm.

Badrummet nås även det från hallen. Efter totalrenoveringen 2009 går det i klassiska materialval, med väggarna klädda i stora, ljusa kakelplattor och på golvet ljus mosaik. Här finns wc, tvättställ med kommod och duschhörna, samt plats för förvaringsmöbel.

Information Ekonomi

Avgift: 2 316 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Andel i föreningen är 0,71891%. Andel av årsavgift är 0,71891%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftkostnaden är en schablon och kan variera på antal personer i hushållet samt årstid.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 68/1104.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1928.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 44 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: Internet: Alla lägenheter är förberedda för bredband via kabel-tv-nätet från ComHem. Det finns även bredband, TV och telefon via fiber från Telia. Dessutom finns ett antal lösningar via telefonjacket.

Övriga byggnader: I föreningen finns två tvättstugor, ett övernattningsrum, ett hobby- och målarrum och en bastu.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kärleksörten. Föreningen är en bostadsrättsförening (oäkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Kungsladugård 30:19 med adresserna Strandridaregatan samt Älvsborgsplan. Huset byggdes 1929 och består av 119 bostadsrätter samt två hyreslokaler.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en mycket god ekonomi med endast ca 2130 kr lån/kvm. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen har även en anställd fastighetsskötare.

Kommande/gjorda renoveringar: 2014 ommålning av fasad mot Strandridaregatan samt taken på gårdshusen. Samtliga fönster laserades även samma år för att förlänga hållbarheten.
1989 utfördes en ROT- renovering som innefattade bl.a. stambyte, fönster- & takomläggning.

Parkering: Boendekort.

Kungsladugård

I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning kommer inom kort
Planritning kommer inom kort