Såld

Ljus & luftig etta med riktigt bra planlösning

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Johanna Håkansson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
070-455 22 79 johanna.hakansson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Norra Gubberogatan 5

1:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 669 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
47 kvm
Våning:
1/6, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Norra Gubberogatan 5,
416 63 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu
Välkommen att kontakta Jennieann
Välkommen att kontakta Jennieann

Beskrivning

Välkomna till en ljus och luftig etta om 47 kvm med generös takhöjd om ca 2,9 m samt bra planlösning med stora sällskapsytor och plats för en dubbelsäng i sovalkoven. Fint ljusinsläpp från stora fönster med tidstypiska fönsterbänkar i marmor. Lägenheten bjuder även på bra förvaring i flertalet garderober samt badrum med badkar som bidrar med skön vardagslyx.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Genom den gedigna säkerhetsdörren välkomnas ni in i lägenheten. Vid entrén finns plats för avhängning av ytterkläder samt goda förvaringsmöjligheter i en generös garderobsvägg om sex garderober på rad som fortsätter in i allrummet. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i en grå ton.

Rakt fram från hallen kommer ni till lägenhetens stora allrum som erbjuder härliga sällskapsytor med rikligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti i rummets gavel. Rummet kan inredas med både soffa, matplats samt en dubbelsäng i sovalkoven. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i grått.

Köket renoverades 2017 med köksinredning i vitt från Marbodal som har stålhandtag med läderbeklädnad, ljus bänkskiva med ovansittande vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys. Golvet kläs av ljust klickgolv och väggarna är målade i en ljusgrå ton.

Badrummet har helkaklade väggar och plastmatta i ljusblått och inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt badkar.


I Olskroken bor ni med närhet till det trevliga Olskrokstorget med levande torghandel. Här finns matbutik, bageri, fruktaffär, apotek, gym - ja det mesta ni kan tänkas behöva. Flertalet restauranger som erbjuder indiskt, italienskt, tapas, pizza, sushi, thai mexikanskt, street food mm. Butiken Bara bra mat ligger på andra sidan gatan och har ett stort ekologisk utbud. Precis utanför finns även Gubberoparken där kan ni njuta av en skön stund i solen. Det är även nära till Delsjöns naturreservat och Skatås. Snabbt att ta sig in till stan med cykel eller promenad, eller kollektivt med spårvagn eller buss från Olskrokstorget och Redbergsplatsen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 669 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,505%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Norra Gubberogatan 5, 416 63 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 1060-5/1001

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6. Hiss finns. Lägenheten är belägen en halvtrappa upp. Huset är suterräng så det finns även våning -1 och 0.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea 47 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd som är beläget i samma uppgång.

Tillträdesdag: 2021-09-01 00:00:00

Information Förening

Förening: BRF Norra Gubberogatan 5-7. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 52 lägenheter varav 8 hyresrätter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Norra Gubberogatan 5-7 äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:3 och Gårda 69:4 i Göteborg. Föreningen bildades 2006 om man förvärvade fastigheterna 2015. Föreningen består av två flerbostadshus med 52 lägenheter varav 44 är upplåtna med bostadsrätt och 8 med hyresrätt. Föreningen har även två hyresrättslokaler. Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Allabrf. Föreningen har ett bra kassaflöde och går plus ca 800’-1000’ kr per år. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2021-02-26).

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX - ventilation.

Renoveringar: 2021 planerar man att relina stammarna i bottenplattan. (Kostnad ca 500tkr, finns med i årets budget och täcks in av resultatet)
Framöver planeras byte av låssystem samt att åtgärda balkongplattor.
Genomförda renoveringar:
1989 Utfördes stambyte
2016 Utfördes en renovering av hissarna
2018-2019 Satt nya nockband och nockpannor på taket samt bytt fläktsystem för huset. Samma period sanerades även krypgrunden och man bytte ut tvättmaskiner.
2020 utfördes målning av trapphusen.

TV och bredband: Kabel-TV via Telia ingår i avgiften. Fiber via Telia öppen fiber. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källarplan som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till ett cykelrum. Vid gårdsingången på Norra Gubberogatan 7 finns kärl för hushållsavfall och vid ingången på Norra Gubberogatan 5 finns ett grovsoprum till förfogande.
Grönskande innergård med gräsytor, sittbänkar och lekplats med gungor, klätterställningar samt sandlåda för barnen.

Övrigt: Föreningen har en revers som är på obestämt tid och räntefri. Om denna räknas med ökar föreningens belåningsgrad per kvm med 3000kr och det gör den enligt gängse regler. Tilläggas bör dock att reversen inte påverkas av några räntor utan betalas av när hyresgäst avflyttar och hyreslägenhet säljs. Reversen är på 10 miljoner, när reversen är löst tillfaller hela resterande lägenheternas försäljningsvärde föreningen vilket gör att det är en slags dold tillgång.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning