Snart till salu

Paradläge, toppskick med 2 balkonger och hiss, månadsavgift 576 kr

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Vasagatan 18

1,5:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
4 500 000 kr
Avgift:
576 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 43 kvm
Våning:
4/5, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Vasagatan 18,
411 24 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på patrik.henningsson@lundin.se.

Högt fritt läge utan insyn med två fantastiska balkonger mot Vasagatan, sol och vacker utsikt. Hela lägenheten i absolut toppskick med påkostade och stilrena materialval

Stabil bostadsrättsförening med god ekonomi, välskött hus från 1938 beläget i hörnet på Vasagatan och Viktoriagatan i Vasastaden.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan.

Rumsbeskrivning:
Hall med plats för ytterkläder och förvaring i garderober.
Ljust och funktionellt kök/vardagsrum med utgång till bägge ljuvliga balkongerna som ligger med paradläge och utsikt över Vasastaden. Här finns plats för både ordentligt matbord och soffgrupp. Enhetligt vitpigmenterat enstavs ekgolv i hela lägenheten.
Sovalkoven har plats för både dubbelsäng och har praktisk platsbyggd förvaring.
Fräscht och funktionellt badrum med dusch och tvättmaskin. Ljust kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet. Kvalitetsdokument för våtrum finnes.

Lägenheten är mycket lugn och tyst, föreningen har nyligen bytt alla fönsterpartier till väl ljudisolerade glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 500 000 kr

Avgift: 576 kr/mån. Bostadsrättsföreningen har tidigare år haft två avgiftsfria månader. Andel i föreningen är 3,233%. Andel av årsavgift är 3,233%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Riktvärde.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 55.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Våningsplan 4 av 5.

Byggår: 1938.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 43 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Internet: Via kabel-TV.

Bilplats: Boendeparkering, garage i närliggande kvarter.

Energideklaration: Energiprestanda 103 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: Brf VasaVi.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2007. Fem våningar och vind, sammanlagt 28 lägenheter. Total yta är 2 796 kvm, varav 2 095 kvm är lägenhetsyta och 701 kvm lokaler med butik, tandläkarpraktik och två lokaler. Föreningen har en underhållsplan fram till 2040. Föreningen har sedan 2007 genomfört alla stora renoveringar såsom stambyte, insättning av fönsterpartier med ljudisolerade glas, fasadrenovering, byte till säkerhetsdörrar i alla lägenheter, m fl. Pga föreningens goda ekonomi har avgifterna sänkts vid flera tillfällen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning