Snart till salu

Charmig funkisetta med hörnbalkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Carl Larssonsgatan 6A

1:a Örgryte / Bö

Kortfakta

Avgift:
2 627 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35,5 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Carl Larssonsgatan 6A,
412 72 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu
Intresserad av denna bostad - Jennieann

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

Näst högst upp i huset finner ni denna ljusa och charmiga funkisetta med gavelläge och härlig hörnbalkong! Lägenheten genomsyras av ljusa enhetliga ytskikt tillsammans med generös takhöjd och bevarad fyrtiotalscharm. Lättmöblerat allrum som präglas att fint ljusinsläpp från hörnfönstret samt har utgång till balkongen. Tidstypiskt funkiskök med välbevarade köksstommar i original samt utrymme för matplats. Till sist erbjuds ni ett helkaklat badrum i ljus färgskala samt en praktisk klädkammare. Här är det bara att flytta in!

Örgryte passar er som önskar ett centralt men samtidigt lugnt och tryggt boende med närhet till natur- och grönområden. Läget är optimalt med hållplats ca 2 minuter från bostaden, hållplats Bögatan. Precis intill ligger Bö affärscentrum med matbutik, postombud, pizzeria, thairestaurang samt blomsterbutik. Vill ni ta er vidare in till city gör ni det lätt med 5:ans spårvagn eller på fina cykelvägar. Det är även smidigt att ta sig ut på motorvägen för de som har bil. Det är gångavstånd till Delsjöområdets naturreservat med härlig natur och sjöar för svalkande bad. Här ligger även Skatås med motionsanläggning och elljusspår, Göteborgs fältrittklubb samt GLTK med tennisbanor och Nordic Wellness.

Lägenhetens 35,5 kvm disponeras enligt följande:

Innanför säkerhetsdörren möts man av en hall med plats för fri avhängning samt bra förvaringsmöjligheter i en praktisk klädkammare och ett linneskåp. Vitmålat brädgolv och väggarna är målade i ljus blågrå nyans. Lägenheten har genomgående generös takhöjd som ger en känsla av rymd samt bevarad fyrtiotalscharm.

Lättmöblerat och trivsamt allrum med rikligt ljusinsläpp från två väderstreck via ett stort hörnfönster och utgång till lägenhetens härliga hörnbalkong med fritt läge som blir som ett extra rum. Allrummet går att inreda med soffa och tillhörande möblemang samt en dubbelsäng. Mörkt golv och vitmålade väggar.

Tidstypiskt originalkök från 40-talet med välbevarade köksstommar som är målade i vitt med rostfria beslag. Det vita köket bryts av med bänkytor i mörk laminat och gråsvart kakel. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn (Gorenje), kolfilterfläkt (Gorenje) samt kombinerad kyl med frys (Bosch). Mörkt golv och vitmålade väggar. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett stort fönster med fönsterbänk i natursten bidrar med ljusinsläpp.

Ljust helkaklat badrum med vitt kakel och vitt klinker med underliggande golvvärme som renoverades i samband med föreningens stambyte. Inredningen består av en wc, handfat, två spegelskåp, vattenburen handdukstork och dusch. Det är även förberett för att installera tvättmaskin. Ett stort fönster bidrar med uppskattat dagsljus.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 7 kvm och ett vindsförråd om ca 3-4 kvm.

Information Ekonomi

Avgift: 2 627 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,91688%. Andel av årsavgift är 0,91688%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Torp 27:3.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 69/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1946.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 175 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-05-25.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kärralund i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kärralund i Göteborg äger bostadshusen Torp 26:1 och 27:3 med adress Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 och 6. Marken upplåts av Göteborgs stad genom tomträtt. Tomträttsavgälden löper på 10 år och nästa förnyelse är år 2025. Föreningen består av 84 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheterna tillhör ett vindsförråd samt ett källarförråd. I föreningen finns det gemensamma tvättstugor i hus 1 och hus 5, cykelförråd (uppgång 1A, 3A, 5A & 6A), hobbyrum (uppgång 3A), bibliotek i (uppgång 3A), styrelsekontor samt mötesrum.

Föreningens ekonomi: Välskött och stabil HSB-förening med mycket god ekonomi. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar inför 2021.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och fastigheterna är i mycket gott skick.
Styrelserummet i hus 5 håller på att göras om till en övernattningslägenhet. Det som kvarstår är att få godkännande från kommun och räddningstjänst då rummet byggs om från förråd till boyta, ambitionen är att det ska vara klart under 2020.
Framöver planeras fasadrenovering (fogrenovering).
Urval av stora och viktiga renoveringar som utförts:
1985 - Byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995: Omläggning av samtliga tak
1997: Nya balkonger
2001: Stamrenovering av köksstammar
2003: Värmeinjustering samt byte av samtliga termostater
2002-2005: Nya badrumsstammar samt totalrenovering av samtliga badrum
2004-2005: Renovering av samtliga tvättstugor samt inköp av nya maskiner
2007: Byte till elektroniskt låssystem och möjlighet till Internetbokning av tvättstugor
2007: Uppgradering av bredbandsnät
2007: Reparation av västergavlar
2008: Uppgradering av digital-tv med möjlighet till HDTV
2009: Utbyte och modernisering av elsystem i samtliga lägenheter och allmäna utrymmen
2010: OVK Besiktning
2011-2012: Plåtinklädnad av skorstenar samt ny hemsida.
2013 - Renovering av 6 utvändiga källartrappor. ny sophantering med markbehållare och sopskåp.
2014- Reparation elektroniskt portlåssystem, underhåll av källarfönster samt byte av stuprörsanslutningar.
2014-2015 renovering av källartrappor.
2015 Breddat parkeringarna samt asfalterat gångstråk samt renoverat källartrapporna utvändigt.
2018 Ommålning av källarutrymmen.
2020 Utfördes dräneringsarbete kring hus 5.

Parkering: Föreningen har 19 parkeringsplatser med el att hyra. Platserna finns mellan hus 5 och 6. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 400 kr/mån. För närvarande är det ca 3-4 års kötid. Gratis parkering i området.

TV och bredband: Tv och bredband via ComHem, ingår i avgiften.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med exempelvis uppdelning 10/90.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning