Kvadratsmart, nyrenoverad och låg avgift

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se
Martin Hasselblad
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kapplandsgatan 132

1:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
1 750 000 kr
Avgift:
1 549 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 27 kvm
Våning:
1, ej hiss
Adress:
Kapplandsgatan 132,
41478 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till den perfekta 1:an med hög trivselfaktor! Fräscht med stambytt badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Lägenheten har dessutom genomgående vita ytskikt och välbevarade parkettgolv samt tilltaget och modernt kök från 2017 med diskmaskin för extra vardagslyx. Man har tillgång till ett rymligt förråd om ca 3 kvm.

Gångavstånd till Marklandsgatan som är en av de största knutpunkterna för lokaltrafiken i Göteborg. Man tar sig lätt till såväl centrum som havet. En kort promenad bort når man Slottsskogen, Botaniska Trädgården och Änggårdsbergen. För dig med cykel är det praktiskt då det finns bra cykelbanor. Inom kort avstånd finner man Axel Dahlströms torg som har all service man kan tänkas behöva.

Lugnt boende med låg avgift i en trygg SBC-förening.

INTERIÖRT:
Nu finns möjligheten att förvärva denna välplanerade etta på populära Kapplandsgatan. Lägenheten är 27 kvm och disponeras enligt följande:

Hall
Inbjudande och bra planerad hall med stora avhängningsmöjligheter för ytterkläder just innanför entrén. Här har man tagit tillvara på det utrymme som finns och det finns platsbyggda garderober där man smidigt kan rymma det mesta man behöver i sitt boende.

Badrum
Direkt till höger från hallen sett finner vi ett fräscht och fint helkaklat badrum i ljusa toner. Badrummet renoverades under föreningens stambyte 2000-04. Snyggt klinkergolv med golvvärme och ljust kaklade väggar. Här finns bra utrustning med WC, tvättställ, handdukstork och en stor dusch. För extra vardagskomfort finns dessutom tvättmaskin!

Vardagsrum
Stort och luftigt rum med härligt ljusinsläpp från de två stora fönstren som vetter mot gårdsläge. Detta rum erbjuder sällskapsytor med plats för både soffgrupp, studiehörna, sovplats och ett matsalsbord. Sängen finns det en naturlig placering av i lägenhetens sovalkov. Väggarna är vita och originalparkettgolv i hall och vardagsrum är i fint skick med härligt fiskbensmönster. Ett bra och multifunktionellt rum, perfekt studentbostad!

Kök
Ett fullt utrustat och nyrenoverat kök som är smakfullt inrett i minimalistisk stil med vita köksluckor, svarta handtag samt vita kakelplattor på väggen ovan diskbänk och spis. Här finns kyl/frys, spishäll, köksfläkt (kolfilter) och bra förvaring i köksskåp och fin fönsterbräda i marmor, perfekt för kryddväxter. Integrerad varmluftsugn som är kombinerad mikro - platseffektivt! På golvet finner ni en fin parkett.

En fantastisk etta med allt Ni kan önska och mer därtill, klar för inflyttning.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 750 000 kr

Avgift: 1 549 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, tilläggsförsäkring för brf, analogt tv-utbud och bredband. Tillsvidare tillkommer 20kr/månad för Kabeltv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,18675%. Andel av årsavgift är 0,18599%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 370 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, hushållsel 300 kr/mån, och övrigt 20 kr/mån.
Drift är individuellt och baserar på förbrukning och avtal. Föreningen har genom avgiften en tilläggsförsäkring för bostadsrätt så man behöver endast vanlig hemförsäkring.
20kr/månad för Kabel-tv (övrigt-posten).

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 41.

Våningsplan: Våningsplan 1, ej hiss. Entréplan.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 27 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiprestanda 129 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Brf Skörden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 249 st lägenheter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Skörden ligger på Kapplandsgatan i Högsbo och är en
välskött och trivsam förening som består av 250 lägenheter och fördelas enligt följande:
29 st. 1 r o k
77 st. 2 r o k
123 st. 3 r o k
15 st. 4 r o k
6 st. 5 r o k
Tomträtt.

Styrelsen har beslutat att teckna en gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring genom Folksam. Försäkringen gäller för alla bostadsrättshavare. Det innebär att du som bostadsrättshavare inte längre behöver något bostadsrättstillägg i din hemförsäkring.

Besök gärna bostadsrättsföreningen väl informativa hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/skorden.

Gemensamma utrymmen: Bastu och Relax:
Bastun ligger bredvid tvättstugorna på Kapplandsgatan 98-100, Bokas allt via app, webben eller via elektroniskt system vid entrén. Bastun går att boka mellan 08-22.

Föreningen har ett "hobbyrum/snickerirum" med arbetsbänk. (Intilliggande rum har pingisbord och lite gymutrustning.)

Övernattningslägenhet finns att hyras. Bokas via app eller webben.

Föreningslokal som går att hyras för en billig peng om man önska ha barnkalas eller dylik.

Cykelrum:
Cykelrum finns att tillgå i intilliggande uppgångar. Är cykelrummet fullt kan man nyttja sig av angränsade cykelrum eller cykelställ på gården.Biltvätt:
Det finns tre biltvättplatser i föreningen som kan användas för tvätt av alla slags motorfordon. Nyckel till skåp för vattenslangen finns att hämta på expeditionen. Deposition av nyckel kostar 100 kronor. Vattnet är dock avstängt under vinterhalvåret.

Tvättstugor:
Tvättstugorna ligger på Kapplandsgatan 132-134 och 98-100.
Tvättpassen är 3 timmar med en timmes förskjutning för torkrummen.

Måndag - lördag 08.00 - 20.00
Söndag 11.00 - 20.00

Bokas allt via app, webben eller via elektroniskt system vid entrén. Två tvättmaskiner får förhandstecknas per vecka. Om tvättmaskin finns otecknad när tvättpasset börjar, får ytterligare en maskin användas.

Torktummlare
En torktummlare per tvättpass får bokas i max 3 timmar.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC men föreningen är ändå medlem i HSB. Föreningen har beslutat att höja avgifterna 3 % under tre år och den andra höjningen genomfördes nu juli 2019, man gjorde även en höjning om 3 % i juli 2020. Detta är för att stärka upp ekonomin i samband med olika genomförda projekt. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Järnbrott 129:2 avtal löpte ut i mars 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Tak (besiktning gjord, såg bra ut så besiktningmannen rekomenderade att det besiktas om igen om 5 år och tas nytt beslut då)
Fönsterpartier mellan rum och inglasad balkong (Även här rekomenderade besiktningsmannen att man skjuter upp på obestämd tid då det såg så bra ut)
1995-96: Utbyggnad balkonger och inglasning, byte fönster
2001-02: Stamrenovering badrum
2003-04: Trapphus målning och nya säkerhetsdörrar
2007-08: Nya ytterdörrar till cykel- och soprum
2008-09: Nytt övernattningsrum och ny fastighetsskötarlokal
2009-11: Ombyggnad innergårdar och byte av värmekulvert
2012-13: Slutit 3-årigt bredbandsavtal med telia, ny kompoststation vid P-däcket
2014/2015 Åtta tvättmaskiner har bytts ut mot nya
2015/2016 Nya grillar och utemöbler har köpts in för att komplettera de befintliga.
Ny asfaltsbeläggning och breddade p-platser framför kallgaragen.
2016/2017 Ny bastu och relaxavdelning.
Nytt mangelrum i gamla bastuavdelningen.
Avloppsstammarna från bottenplan ut till avloppsnätet har inspekterats och lagats/relineats där behov fanns.
2019 Installerades nytt passersystem där taggar används som nycklar till fastighetens lokaler. Taggarna används även vid bokning av tvättstuga, gästlägenhet, föreningslokal, bastu etc. För att släppa in besökare finns en porttelefon som ringer upp den boendes mobiltelefon.

Parkering: Parkeringsplatser för medlemmar
Följande parkeringsalternativ erbjuds att hyra, av föreningen till medlemmarna:

P-plats övre däck: 200 kr/mån
P-plats nedre däck (med motorvärmaruttag): 275 kr/mån
Kallgarage: 400 kr/mån
Varmgarage: 550 kr/mån
MC-garage: 200 kr/mån
(används elstoplen till att ladda el-bil, blir priset högre)

Det är separat kö till var och en av parkeringsalternativen. För att ansöka om parkeringsplats, kontakta vår förtroendeman.

Besöksparkering

Föreningen har 14 besöksplatser på övre parkeringsdäck. De är belägna längd bort mot Tunnlandsgatan. Avgift: 4 kr/timme eller 30 kr/dygn.

På vårt P-däck finns även två bilar från Sunfleet bilpool. Dessa går att hyra med en förmånlig rabatt.

TV och bredband: Comhem. Analogt grundutbud för TV ingår i månadsavgiften.
För kanalplaner samt prisuppgifter för digital tv, IP-telefoni samt bredband hänvisar vi till www.comhem.se
Bredband: Fast lina. Hastighet: 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning