Såld

Charmig 2,5:a med bevarade originaldetaljer

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Sunnanvindsgatan 2A

2,5:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 048 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 59 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1945
Adress:
Sunnanvindsgatan 2A,
417 12 GÖTEBORG

Beskrivning

Charmig 2,5:a som kan göras om till en trea, godkännande från föreningen krävs. (Se alternativ planlösning längst ner i annonsen.)

Högt upp i huset finner ni denna välplanerade 2,5:a om 59 kvm med högt i tak, bevarade originaldetaljer samt en balkong i soligt läge. Lägenheten präglas av öppna ytor och en planlösning som öppnar för kreativitet. Möjlighet finns att göra om lägenheten till 3 rok, godkännande från föreningen krävs.

Här bor du med närhet till natur med flera härliga parker och grönområden så som Flunsåsparken, Ramberget och Keillers Park. Det är även bra kommunikationer och inom några minuter nås Backaplan samt centrala Göteborg. Även Lundbybadet och gym finns inom gångavstånd samt flera mataffärer så som Coop och Willys.


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 048 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och ett basutbud med kabel-TV från ComHem.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0095%. Andel av årsavgift är 0,94277%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 93.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss.

Byggår: 1945.

Storlek: 2,5 rum. Boarea ca 59 m². Areauppgifter enligt ekonomisk förvaltare.

TV- och internetanslutning: TV: Basutbud från ComHem ingår i avgiften. Internet: I alla lägenheter finns ett uttag för tv och bredband via Com Hem samt ett separat nätverksuttag för bredband via fiber från Bredbandsbolaget. Avtal för detta tecknas separat av varje lägenhetsinnehavare.

Bilplats: Föreningen disponerar över 92 parkeringsplatser. Separat kö.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Svenska folkbyggen Brf Nr 8 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 128 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Svenska Folkbyggens Brf Nr 8 i Göteborg bildades 1945 och förvärvade i samband med det fastigheterna Rambergsstaden 39:1 och Rambergsstaden 38:1 med adress Sunnanvindsgatan 2-8. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt och tomträttsavtalen ska omförhandlas 2024. Föreningen upplåter 128 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Husen ligger på centrala Hisingen i Göteborg i ett naturskönt område med närhet till shopping och kommunikationer. Dessutom är det bara ett stenkast till Lundbybadet, Rambergsvallen och Flunsåsparken.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en festlokal och övernattningslägenhet som ligger på gaveln till Sunnanvindsgatan 8A. I källaren på Sunnanvindsgatan 2A, finns ett hobbyrum och en vävstuga. I varje hus finns det cykel- och barnvagnsrum i källaren med ingång från baksidan eller via entrén. Föreningen har även en tvättstuga som finns i källaren på gaveln vid Sunnanvindsgatan 4A. Tvättstugan är utrustad med tre bokningsbara tvättsektioner, vardera med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi. Senaste förändringen av avgiften genomfördes 2019-01-01 och då sänktes avgiften med ca 18%. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-06-11).
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2047. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Föreningen planerar att utföra en energideklaration när vindsbyggnationen är helt klar, färdigställa gräsmattan framför hus 2 och 4 samt att måla trappuppgångarna.
Urval av utförda renoveringar:
1988-1989 byttes stammarna för både kök och badrum.
2012 genomfördes en dränering av alla husen.
2017-2018 vindsbyggnation på Sunnanvindsgatan 2 och 4. I samband med det får alla hus nya tak, nyputsade och nymålade fasader, nymålade fönsterbleck, nymålade trapphus, nytt elektroniskt låssystem, upprustade lägenhetsförråd i källaren samt ny ventilation.

Parkering: Föreningen förfogar över 54 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 100 kr/mån. i dagsläget är det ca 5 personer i kö, svårt att säga kötid då det beror på omsättning (2020-06-10). Parkeringsplatserna hanteras av Parkeringsföreningen som är separerad från bostadsrättsföreningen. Det finns även en parkering för MC under tak vid gaveln vid Sunnanvindsgatan 8D. Ansvarig för uthyrning är Inger Johansson, ingerjohansson15@hotmail.com.

TV och bredband: Tv och bredband via Comhem samt ett separat nätverksuttag för bredband via fiber från Telenor. Grundutbud av kabel-tv ingår i avgiften men avtal för bredband tecknas separat av varje lägenhetsinnehavare.

Gårdsplats: Bakom Sunnanvindsgatan 2 finns en gemensam grillplats för föreningens medlemmar.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida https://folkbyggen.se/.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Alternativ planlösning - Rivning av vägg samt större byggnationer behöver godkännas av föreningen.
Alternativ planlösning - Rivning av vägg samt större byggnationer behöver godkännas av föreningen.