Snart till salu

Ljus gaveltrea med inglasad balkong i sydvästläge

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Larssons Berg 2

3:a Larssons Berg

Kortfakta

Avgift:
3 797 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Larssons Berg 2,
431 66 MÖLNDAL

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på carl.hogeus@lundin.se.

Välkomna till en välplanerad gaveltrea med öppna sociala ytor, insynsskyddat läge med härligt ljusinsläpp och vidsträckt utsikt. Praktiskt Vedumkök med vitvaror från Siemens, två sovrum med bra förvaring samt ett stort helkaklat badrum med egen tvättavdelning. Härligt gavelläge med generösa fönsterpartier och en inglasad balkong i sydväst med högt läge och fin utsikt. Genomgående stilrena materialval, ljus färgsättning och hög standard. Riksbyggen BRF Stensjöberget är en del av ett nytt bostadsområde i Stensjön som varsamt växer fram för att bli en hållbar naturstad i miniatyr.

Lägenhetens 69 m² är disponerade enligt följande:

Vid första steget innanför ytterdörren är bemötandet av ett härligt ljusinsläpp ett faktum. Här ryms det plats för klädavhängning samt två garderober. Lägenheten har genomgående trestavsparkett i ek och vitmålade väggar. Hallen välkomnar oss vidare in i köket som har en öppen planlösning till vardagsrummet.

Köket som är ljust och stilrent har vit köksinredning från Vedum och ovanför den svarta laminatbänkskivan sitter vitt kakel. Köksskåpen smyckas av mattsvarta beslag som går i enlighet med den svarta och rostfria köksutrustningen från Siemens. Induktionshäll, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd är självklarheter i detta kök. I köket lagas det middagar medan gästerna umgås i trivsam och nära anknytning. Stora fönsterpartier dekorerar denna del av bostaden.

Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet skapar generösa sällskapsytor. Härligt gavelläge som präglas av fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång till den rymliga inglasade balkongen som vetter ut i ett sydvästläge. Sällskapsytorna kan inredas med soffa, matplats och övrigt möblemang.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och är inredd med goda förvaringsmöjligheter i form av stilrena och platsbyggda skjutdörrsgarderober från Vedum. Ett generöst fönsterparti bidrar med behagligt ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet har ett insynsskyddat gavelläge med fönster i två väderstreck som ger ett behagligt ljusinsläpp. Här kan det inredas med en säng och ett mindre arbetsbord. Förvaringsmöjligheter i två garderober.

Välplanerat badrum med antracitgrått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en antracitgrå fondvägg. Inredningen består av WC, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med raka vikväggar i klarglas. Badrummet har även en tvättavdelning med arbetsyta, överskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Information Ekonomi

Avgift: 3 797 kr/mån. I avgiften ingår uppvärmning och ett basutbud med TV-kanaler från SAPPA.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,90148%. Andel av årsavgift är 1,04056%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 580 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 130 kr/mån, vatten/avlopp 300 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1096/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 69 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburet radiatorsystem.

Ventilation: FTX - Ventilation med värmeåtervinning.

Information Förening

Förening: Riksbyggen BRF Stensjöberget. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 102 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen BRF Stensjöberget har byggts av Tornstaden på uppdrag av Riksbyggen. Föreningen är ett privatbostadsföretag och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen registrerades 2015-03-31. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 2016-12-19.

Fastighetsuppgifter:
Föreningen äger fastigheterna Issågen 1 i Mölndals kommun. På fastigheterna finns 6 st byggnader med 102 st lägenheter. Byggnaderna är uppförda 2016 med fastighetsadress Larssons Berg 2-12 i Mölndal.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns även 6 st barnvagnsrum och 2 miljöstationer. Som boende har man tillgång till gemensamhetshuset Träffen som är utrustat med kök för att möjliggöra möten, event, kalas eller övernattning. Här finns även altan och boulebana. Föreningen är delägare i Stensjöns Samfällighet som bildades 2018-04-27. Samfällighetsföreningen förvaltar Isbingen GA: 1-5 bestående av; samlingslokal, miljöhus, lekplatser samt gata.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om att höja årsavgiften med 2% fr.o.m. 2020-01-01.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam genom Proinova Försäkringsmäklare. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Då husen är nybyggda och föreningen kan åberopa garantireparationer om något eventuellt behöver åtgärdas har föreningen ingen underhållsplan. Föreningen har tagit fram en offert med Lumon för inglasning av balkonger och uteplatser och bygglovet gäller i 5 år från 2019. Varje bostadsrättshavare bekostar själv inglasningen och får ta ställning till om man vill göra det. Priset varierar beroende på vart i huset balkongen ligger, om det finns tak eller inte eller om det är en terrasslägenhet. Föreningen har planer på att bygga cykelgarage samt sätta upp solpaneler och fler laddstolpar.

Parkering: 119 st parkeringsplatser, varav 8 st P-platser är besöksplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till TV, bredband och telefoni via öppet stadsnät, Svenska stadsnät. Grundutbud av TV från Sappa ingår i avgiften.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Mölndal Larssons berg

Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Planritning