Snart till salu

Modern och totalrenoverad genomgångsetta

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Knapegatan 7b

1:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Avgift:
2 231 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 39 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1940 (ombyggt 2016)
Adress:
Knapegatan 7b,
417 18 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Anders

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på anders.pettersson@lundin.se.

Detta stilsäkra boende uppfördes år 1940 och genomgick år 2016 en totalrenovering i samband med att föreningen bildades. Här erbjuds en välrenoverad drömetta i genomgångsläge där varje kvadratmeter utnyttjats på bästa sätt. Tidlösa materialval genomsyrar varje rum tillsammans med påkostat och fullutrustat kök signerat HTH komplett med maskinpark ifrån Siemens, generöst vardagsrum som rymmer alla funktioner, ekparketter och fina ytskikt samt helkaklat badrum. Hallen erbjuder även en klädkammare för extra förvaring.


Kvillebäcken är en citynära stadsdel i Göteborg med all service på nära håll. Området består av en blandad bebyggelse med små mysiga gårdsgator, breda avenyer, pocketparker, torg och grönområden. Här bor du centralt med bra kommunikationer samt både gång- och cykelavstånd till stan. Backaplans köpcentrum och Kville Saluhall ligger runt hörnet. Det är nära till kajerna längs med Norra Älvstranden och Eriksberg samt fina naturområden som Ramberget, Flunsåsparken och Slätta damm. På bara 25 minuter med buss når du även salta bad.

Rumsbeskrivning: Hall:
Golvet är belagt med en ekparkett på golvet som sträcker sig genomgående i lägenheten. Hallen utgör lägenhetens nav och härifrån nås samtliga rum. Här finns även en klädkammare för extra förvaring.

Kök:
Stilfullt och modernt kök från HTH som går i vitt med rostfria vitvaror från Siemens. Kyl/frys, diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn, mikro och kolfilterfläkt. Vitt kakel ovan de svarta arbetsytorna. Praktiskt skafferi och plats för matbord för 4 personer. Fönster mot innergården ger ljus.

Allrum:
Trivsamt rum med samma fina parkett och ljusa ytskikt. Möbleringsmöjligheterna är många och ytan rymmer både soffa, tv och säng utan problem.

Badrum:
Elegant badrum med ljus kakelsättning och mörkt klinker. Golvvärme ger en behaglig miljö. Snyggt handfat med underskåp, spegelskåp, wc och dusch med vikbar dörr.

Information Ekonomi

Avgift: 2 231 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,65%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 180 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 30 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 7b1202/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss. Våningsplan 3 av 4.

Byggår: 1940 (ombyggt 2016).

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 39 m².

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Bredbandsbolaget. Internet: Bredband.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 180 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-12-13.

Information Förening

Förening: Brf Knapegatan 5-7. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 28 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Brf Knapegatan 5-7 skapades 2015 och förvärvades av medlemmar under våren 2016. Fastigheten var dessförinnan en hyresfastighet. Föreningen äger fastigheterna Brämaregården 45:9 och 45:10 med adress Knapegatan 5-7. Fastigheten består av två byggnader och fyra uppgångar. Husen uppfördes 1930 men totalrenoverades 2015/2016 samtidigt som sex vindslägenheter byggdes. Föreningen består av 28 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 1062 kvm. Föreningen har även tre lokaler i källarplan som hyrs ut och inbringar hyresintäkter.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan. I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerade.
Gjorda renoveringar:
2015-2016 ombildades föreningen och i samband med det totalrenoverades ytskikt, golv, kök och badrum i de ursprungliga lägenheterna och de sex vindsvåningarna byggdes. Fönstren är nya.
2016 utfördes en slutbesiktning av lägenheterna.
2017 utfördes en slutbesiktning av fastigheterna.
2018 utfördes den tvååriga garantibesiktningen för lägenheterna och en underhållsplan upprättades.
2020 fasadunderhåll.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Tv och bredband via Telenor.

Centrala Hisingen

bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget,
Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg.
Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning