Såld

Exklusiv vindsvåning i nyskick med härlig terrass med kvällssol

Matilda Ivarsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Exklusivt

Ålandsgatan 4

3:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 621 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 108 kvm
Våning:
6/6, hiss
Byggår:
1927
Adress:
Ålandsgatan 4,
41132 Göteborg

Beskrivning

Nu har vi glädjen att erbjuda den här fantastiskt fina och påkostade vindsvåningen i Nedre Johanneberg, med en total golvyta om ca 120 kvm, plus terrass om ca 10 kvm!
Bostaden uppfördes år 2014 och är i exemplariskt skick.

Genom vackert och representativt trapphus Anno 1927 når vi detta förtjusande hem. Detta är den enda lägenheten på översta våningsplan vilket ger en tyst och privat miljö. Hissen går till våningen inunder.

Hall i öppen planlösning mot kök och sällskapsdelar. Stor garderob, vita släta väggar och sandfärgad klinker. Spektakulär takhöjd och stilsäkra material. Härlig inomhusmiljö med golvvärme i samtliga rum för maximal komfort.
Enhetligt och tidlöst med ljus gedigen enstavsparkett, och vita väggar i alla rum.

Köket med utgång till den inbjudande terrassen utgör bostadens hjärta, med dess ytterst exklusiva material och sociala disposition. Kök från Poggenpohl med vitvaror från Gaggenau. Lådor med maskinell stängning. Vinkyl, inbyggd kaffemaskin, bänkskiva av ceasarstone och infälld fläkt från Thermex med touchpanel.

Terrassen om ca 10 kvm med utsikt över takåsarna och den vackra innergården erbjuder många soltimmar eftermiddag och kvällstid. Här finns grill, arbetsyta och kylskåp!

Vardagsrummet liksom övriga bostaden badar i ljus tack vare de många fönstren i genomgångsläge samt alla välplacerade takfönster.

I bostaden finns två badrum, båda helkaklade i ljusa toner med dusch. I det mindre av badrummen döljer sig både tvättmaskin och torktumlare bakom diskreta skåp.
Materialval av absolut världsklass även här, som handfat från Duravit och blandare från Dornbracht.

Det största sovrummet har plats för dubbelsäng och arbetshörna, och har mycket god förvaring med specialbyggd öppen walk in closet med speglar från golv till tak.

Det mindre sovrummet har plats för säng och arbetsplats, samt har även den en platsbyggd garderob.

Som ett extra rum finns även ett läckert loft med glasräcken, även det med kvadratsmart platsbyggd förvaring.

Ett ytterst välmående hem av högsta klass!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 621 kr/mån. I avgiften ingår värme vatten och bredband Telia fiber 100/100 Mbit samt Tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 8,08%. Andel av årsavgift är 9,51%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 560 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 185 kr/mån, och hushållsel 375 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13 /1601.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6, hiss finns.

Byggår: 1927. Vindsvåning byggd 2014.

Storlek: 3 rum. Boarea ca 108 m². Enligt uppmätning.
Ca 120 kvm golvyta!

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uteplats: Terrass om ca 10 kvm.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 157 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-10-17.

Övrigt: Bostaden är hos föreningen registrerad som 4 rum och kök.

Information Förening

Förening: Brf Tofsmesen 4.
I föreningen finns 12 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Johanneberg 5:4 med adress Ålandsgatan 4. Byggnaden omfattar 12 stycken bostadsrätter med en sammanlagd bostadsarea om 1136 kvm samt en lokal om 50 kvm.

Stabil förening registrerad 2001, med mycket god ekonomi. Endast ca 5,3 miljoner kr i lån.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga i källaren. Här finns även källarförråd. Plats för cyklar i gången mot gården.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning genom Revisorsringen. Mycket god ekonomi. Inga planerade avgiftshöjningar. Endast 4 643 kr i lån per kvm.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastighet i mycket gott skick. Inga planerade stora renoveringar.
Föreningens fjärrvärmeanläggning fick under hösten 2014 om en omfattande uppgradering med nya rördelar och isoleringar samt en ny värmeväxlare. I samband med denna uppgradering gjordes också en ny injustering av anläggningens värmekurvor.
Fasadrenovering och målerijobb utfördes 2014.

För mer information läs årsredovisning och stadgar.

Parkering: Boendeparkering, område "S". Ansök via Göteborgs Stad, Trafikkontoret. Alternativt sök via parkeringgoteborg.se.

TV och bredband: Gruppanslutning gällande bredband/TV/telefoni via Telia fiber. I avgiften ingår bredband 100/100, TV-lagom samt bredbandstelefoni.

Gårdsplats: Gräsmatta.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning