Såld

Gaveltvåa högst upp i huset

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Carl Larssonsgatan 5b

2:a Örgryte / Bö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 703 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1946
Adress:
Carl Larssonsgatan 5b,
412 72 Göteborg

Beskrivning

Varmt välkomna till denna gaveltvåa i ett härligt 40-talshus. Här erbjuds ett fräscht hem på våning 3/3, fritt från insyn. Lägenheten har omsorgsfullt renoverats med bl.a nyslipade golv, bredspacklade och målade väggar och tak. Balkong i sydöst med sol från tidig morgon till sen eftermiddag, stort och välutrustat kök och ett helkaklat badrum med golvvärme. Kök och sovrum har ett charmigt brädgolv. Fönsterbänkar av av sten och en takhöjd om ca. 2.70 m. Huset har ett underbart läge längst in på en gemytlig och lugn återvändsgata mot natursköna omgivningar.

Internet ingår i avgiften!

Inom kort nås Delsjöområdets naturreservat eller Skatås sköna promenadstråk. Vill ni nå stadens puls ligger denna inte heller långt bort.

Trygg och stabil HSB-förening. Långfristiga skulder på ca. 2.900 kr/kvm - snittet i Göteborg är ca. 6.000 kr/kvm. Stambytt på 2000-talet.

Rumsbeskrivning: Hall: Avhängningsmöjligheter till vänster, utrymmet till höger lämpar sig perfekt för en hallmöbel. En garderob nås rak fram, perfekt för extra förvaring. Golvet är belagt med en nyslipad ekparkett som sträcker sig vidare in i vardagsrummet.

Vardagsrum: Ljust och luftigt rum tack vare fönster i två väderstreck samt takhöjden om ca. 2.70 m. Ett steg mot sydöst och du når den härliga balkongen. En skön utsikt där du kan njuta utan att bli störd från insyn.

Kök: Rymligt med gott om ytor för både kock och matgäster. Köket rymmer utan problem matbord med plats för 6 personer. Bänkskiva av massiv ek, kaklet ovan går i vitt. Högblanka, mjukstängande vita luckor. Utrustningen består av diskmaskin, varmluftsugn, häll samt kyl/frys.

Sovrum: Rofyllt läge fritt från insyn. Längs ena väggen löper ett garderobsparti med måttbeställda skjutdörrar som ger gott om utrymme för kläderna. I sovrummet finns dessutom en inbyggnadsgarderob. Golvet är belagt med ett brädgolv.

Badrum: Badrummet - som renoverades i samband med föreningens stambyte - är fräscht med kakel och klinker i vita toner. Golvvärmen ger komfort.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 703 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,29252%. Andel av årsavgift är 1,29252%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 60.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss. Våningsplan 3 av 3.

Byggår: 1946.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 50,5 m². Areauppgifter från föreningen.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem, grundutbudet består av:

SVT 1
SVT 2
3:an
TV 4
TV 4 Sport
TV 4 News
Kanal 5
6an
Sjuan
TV 8
TV 9
TV 10
TV 11
Kunskapskanalen
Barnkanalen
SVT 24
Lokal TV
TV Com Hem. Internet: Bredband, 100 Mbit ingår i avgiften.

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-10-28.

Information Förening

Förening: HSB Brf Kärralund i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kärralund i Göteborg äger bostadshusen Torp 26:1 och 27:3 med adress Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 och 6. Marken upplåts av Göteborgs stad genom tomträtt. Tomträttsavgälden löper på 10 år och nästa förnyelse är år 2025. Föreningen består av 84 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheterna tillhör ett vindsförråd samt ett källarförråd. I föreningen finns det gemensamma tvättstugor i hus 1 och hus 5, cykelförråd (uppgång 1A, 3A, 5A & 6A), hobbyrum (uppgång 3A), bibliotek i (uppgång 3A), styrelsekontor samt mötesrum.

Föreningens ekonomi: Välskött och stabil HSB-förening med mycket god ekonomi. I januari 2020 höjde föreningen avgifterna med 1,5 %.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningens fastigheter är i mycket gott skick. Framöver har föreningen mindre löpande underhåll planerat. Styrelserummet i hus 5 håller på att byggas om till en övernattningslägenhet .Det som kvarstår i dagsläget är att få godkännande från kommun och räddningstjänst då rummet byggs om från förråd till boyta, ambitionen är att det ska vara klart första kvartalet 2020. Ett dräneringsarbete kring hus 5 kommer att påbörjas under 2020, övriga 3 hus som bostadsrättsföreningen äger har undersökts men har inget dräneringsbehov. Enligt underhållsplanen fanns det planer på fasadrenovering 2020, efter inspektion 2019 beslutade man i samråd med HSB att revidera underhållsplanen och skjuta fram renoveringen av fasaden 2 år i taget för att behandlas vid varje besiktning.

Många stora och viktiga renoveringar har genomförts de senaste åren:
1985 - Byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995: Omläggning av samtliga tak
1997: Nya balkonger
2001: Stamrenovering av köksstammar
2003: Värmeinjustering samt byte av samtliga termostater
2002-2005: Nya badrumsstammar samt totalrenovering av samtliga badrum
2004-2005: Renovering av samtliga tvättstugor samt inköp av nya maskiner
2007: Byte till elektroniskt låssystem och möjlighet till Internetbokning av tvättstugor
2007: Uppgradering av bredbandsnät
2007: Reparation av västergavlar
2008: Uppgradering av digital-tv med möjlighet till HDTV
2009: Utbyte och modernisering av elsystem i samtliga lägenheter och allmäna utrymmen
2010: OVK Besiktning
2011-2012: Plåtinklädnad av skorstenar samt ny hemsida.
2013 - Renovering av 6 utvändiga källartrappor. ny sophantering med markbehållare och sopskåp.
2014- Reparation elektroniskt portlåssystem, underhåll av källarfönster samt byte av stuprörsanslutningar.
2014-2015 renovering av källartrappor.
2015 Breddat parkeringarna samt asfalterat gångstråk samt renoverat källartrapporna utvändigt.
2018 Ommålning av källarutrymmen.

Parkering: Föreningen har 19 parkeringsplatser med el att hyra. Platserna finns mellan hus 5 och 6. En parkeringsplats kostar 375 kr i månaden och debiteras på avgiftsavin. Vill du sätta upp dig i kön, skicka ett mail till styrelsen@brfkarralund.se. För närvarande är det kötid. Gratis parkering i området.

TV och bredband: Tv och bredband via ComHem, ingår i avgiften.

Örgryte Bö

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning