Såld

En sekelskiftesidyll mitt i Särö

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Matilda Ivarsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Kungsbacka

Med Lundin Kungsbacka får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Ekelundsvägen 27

Villa Särö

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
6 rum
Boarea:
ca 183 kvm
Byggår:
1909
Tomtarea:
ca 2 542 kvm
Adress:
Ekelundsvägen 27,
429 42 Särö

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fantastiska fastighet på Ekelundsvägen 27 i attraktiva Särö! Med ett insynsskyddat läge i en drömliknande oas öppnar vi nu upp möjligheterna till att förvärva denna förtjusande villa med anor från sekelskiftet. Ypperligt bra läge i lugnt villaområde med promenadavstånd till havet. Utöver huset finner vi även en nybyggd pool, ett garage samt en komplementbostad.
Husets utsida är verkligen något extra! Om ni inte orkar gå 15 minuter ner till havet en varm sommardag kan ni alltid ta några goa längder i den nya och uppvärmda poolen där solen smeker in från tidig lunch och står sig högt under hela dagen. Sätt er därefter ner på den ca 40 kvm stora uteplatsen med en trevlig paraplydrink och känn in tillvaron!
På med snickarbyxorna och gör detta till ditt eget drömboende där bara fantasin sätter gränserna.

Missa inte heller visningsfilmen till annonsen - här får du en riktigt bra inblick över fastigheten!

Särö med sitt attraktiva läge vid kusten med närhet till både Göteborg och Kungsbacka har blivit en mycket populär boendeort. Här finns mycket att erbjuda både vad det gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser. Förutom trevliga båthamnar, promenadstråk, golf- och tennisbanor samt cykelleder finns det gott om badplatser i form av släta klipphällar och trivsamma sandstränder.

Rumsbeskrivning: Välkomna till Ekelundsvägen 27. Den lilla grusvägen leder förbi garaget fram till den stora uppfarten. Här finns plats för minst 3 bilar + en bil i garaget.
Ni välkomnas in i den ljusa och marmorbelagda hallen som bjuder in till en hög faktor av charm. Till höger om denna finns ett mindre sovrum med en stor tillhörande klädkammare. Vidare från hallen finner vi nedervåningens helkaklade badrum som inreds med dusch, wc, handdukstork och kommod med tillhörande möblemang. Vidare in i första allrummet som för oss vidare in till andra sovrummet som inreds med skjutdörrsgarderob med fönster åt väst. Här finns plats för större säng. Köket är av äldre standard och renoverades samma år som Olsen Brothers vann folkets hjärtan i Eurovision med låten, Fly on the wings of love - år 2000. Vitvarorna har uppdaterats under åren: Spis, ugn och kyl (2005), fläkt och frys (2012) , mikro och diskmaskin (2014).
Vi går ut från köket och tillbaka förbi första allrummet för att mötas av nästa allrum och matsal med en majestätisk tapet som vandrar vidare upp för trappan.
Övervåning:
Här möts vi av en öppen planlösning med ett stort allrum som inramas snyggt av träbjälkar och snedtak. Vidare möts vi också av husets tredje sovrum med plats för större säng. Här har vi även badrum nummer två som inte sett en skruvmejsel sedan gruppen Noice slog igenom på måndagsbörsen med låten, En kväll i tunnelbanan.

I direkt anslutning till entrédörren finns en komplementbyggnad på två våningar där nedervåningen idag används som tvättstuga. Övervåningen är isolerad med indraget vatten och el. Renovera upp och installera toalett så har ni antingen ett perfekt gästhus eller varför inte en grym uthyrningsmöjlighet?

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 804 000 kr varav byggnadsvärde 1 713 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 57 950 kr/år fördelat enligt följande:
Försäkring 11 500 kr/år, vatten/avlopp 4 500 kr/år, sotning 250 kr/år, hushållsel 40 000 kr/år, och samfällighet 1 700 kr/år.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Ledning För Vattenavrinning, 13-IM2-00/1969.1
Förmån: Avtalsservitut: Ledning Mm, 13-IM2-78/1487.1
Förmån: Officialservitut Väg, 13-SLÄ-3422.1. Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Ledning, 13-IM2-73/8701.1
Last: Avtalsservitut: Ledning, 13-IM2-74/1305.1.
Inskrivna servitut/Övriga gravationer: Avtalsservitut Ledning(2 st).
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Algusered GA:1 ändamål: Vägar.
Planbestämmelser: Byggnadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Algusered 1:263.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan med snedtak.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1909.

Senaste renovering/ombyggnad: 2019 - Pool - uppvärmd
2015 - Taket
2015 - Alla fönster på övervåning byttes förutom 3 stycken till 3-glas.
Ca 2008 - Badrum på nedervåning
Ca 2005 - Fasaden målades om.

Storlek: Boarea ca 183 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Torpa/krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler & 2-glas kopplat.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el med radiatorer och L/L VP.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 161 kWh/m² år. 2020-09-03.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber ej indraget.

Övriga byggnader: Garage och komplementbyggnad.

Tomt: Tomtarea 2 542 m².

Övrigt: Garaget - Fastighetsgränsen går genom byggnaden där garaget finns. Vilket innebär att halva huset tillhör fastigheten liksom garaget. (där taket är bytt tillhör fastigheten) Resterande del av byggnaden tillhör grannens fastighet. Precis som Yoggi-reklamen - den bästa delen tillhör fastigheten.
Fastigheten har inteckningar på 1 125 400 kr.

Planritning

Nedervåning
Nedervåning
Övervåning
Övervåning