Snart till salu

Topprenoverad lägenhet med stor inglasad balkong

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se
Alexander Ryberg
assisterande mäklare

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Måns Bryntessonsgatan 17B

2:a Gamlestaden

Kortfakta

Avgift:
3 795 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Adress:
Måns Bryntessonsgatan 17B,
415 17 GÖTEBORG
Intresserad av denna bostad - Haris
Intresserad av denna bostad - Alexander

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på haris.pipic@lundin.se.

Femtiotalspärla i eftertraktat område med oerhört väldisponerade ytor, rymliga luftiga rum och en ljuvlig inglasad balkong. Tidlösa kulör och materialval genomsyrar alla rum och lämnar en neutral bas att inreda efter. Lägenhet har genomgått en totalrenovering under 2017.

Ett generöst utformat vardagsrum, kök med matplats för fyra, rogivande sovrum, klädkammare som lämnar massvis med förvaringsmöjligheter och kaklat badrum med dusch.

Läget är perfekt i attraktiva och expansiva Gamlestaden. Här erbjuds ett lugnt och avskilt boende nära naturen med grönskan runtomkring och med restauranger, all tänkbar närservice och utmärkta kommunikationsmöjligheter runt hörnet.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

HALL
Med lätta steg går vi ett par trappor upp och välkomnas in i möblerbar hall med naturlig plats för avhängning i nisch för hatthylla och skoställ, mängder med förvaringsmöjligheter lämnas i generös klädkammare och liten originalgarderob intill. Hallen utgör bostadens nav varifrån vi når alla rum. Golvet är belagt med ett mörkt laminat som sedan följer genomgående i alla rum, väggarna är målade i tidlöst vitt.

VARDAGSRUM
Givmilda fönsterpartier skapar vackra ljusförhållanden och ger en luftig känsla. Ett rum för umgänge i goda sällskaps lag där generösa ytor inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. På väggen hittar vi den fantastiska målningen från konstnären Alex Ristori.

BALKONG
Från vardagsrummet nås den väl tilltagna balkongen med sitt oslagbara läge, med massor av soltimmar. Den självklara platsen för allt från strålande bruncher till middagar. Plats för möbler vänner och växter. Inglasningen går givetvis att öppna upp men tack vare den blir detta en förlängning av bostaden alla årets månader och skyddar mot vinterns kalla vindar.

SOVRUM
Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och fler förvaringsmöbler som byråer eller garderober.

KÖK
Fint kök med vita skåpluckor, ljusa kakelplattor och vitmålade väggar. Arbetsytor och förvaring i vinkel ger gott om utrymme åt flera hemmakockar såväl som för redskap och ingredienser. Invid köksfönstret med vy över gården ges plats åt ett matbord för fyra personer.

BADRUM
Modernt badrum utrustad med: WC, handfat, vägghängd badrumsskåp med spegel och dusch.

Information Ekonomi

Avgift: 3 795 kr/mån. inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,71585%. Andel av årsavgift är 0,71585%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 250 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 63/1102.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Storlek: 2 rum, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 51 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har under första kvartalet år 2018 infört fibernät, Telias paketlösning med Tv, bredband och telefoni (enbart den fasta abonnemangskostnaden ingår) som ingår i avgiften.

Bilplats: Föreningen har 54 st. parkeringsplatser (ca 200kr/mån) och 12 st. garage varav 8 st. hyrs ut till medlemmar (ca 500kr/mån).

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 118 kWh/m² år.

Information Förening

Förening: HSB Brf Lödöse i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Lödöse i Göteborg äger tomträtten till fastigheten Gamlestaden 18:1 och består av 142 st. lägenheter som upplåtes med bostadsrätt och 7 st. lokaler. Av dessa är 2 st. uthyrda (frisör och fotvårdsalong), resterande lokaler används av föreningen. På fastigheten finns uppförda sju trevåningshus med adresserna är Måns Bryntesonsgatan 15-23 samt Ryttaregatan 2-4.

Föreningen har ett naturskönt och lugnt läge vid berget. Stigen leder till fotbollsplanerna, där det finns naturströvområden intill och en vacker park kring husen. Många fina promenad- och joggingstråk ligger i direkt anslutning. Föreningen har en mycket bra gemenskap i blandade åldrar med aktiviteter.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en stabil ekonomi, det gjordes en mindre höjning på 3 % av månadsavgiften år 2014. Innan dess hade avgifterna varit oförändrade i 16 år.
Både den ekonomiska och den tekniska förvaltningen sköts av HSB Göteborg.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga större renoveringar är planerade. Föreningen uppförde en 30-åring underhållsplan år 2011 tillsammans med HSB, avsättning till denna sker varje år.

Rotrenovering genomfördes år 1989 vilket innebar byte av el- och avloppsstammar, dränering och byggnation av balkonger. Därefter har värmecentralen bytts ut till en ny. Brunnar på gårdarna har bytts ut mot kraftigare och bättre sväljande. Asfalteringsarbeten har gjorts på gårdar, p-platser och trottoarer. Ventilationen i lägenheterna har förbättrats och torkaggregat och torktumlare har köpts in.

Övrigt: Föreningens hemsida http://www.hsb.se/goteborg/lodose.

Gamlestaden

Gamlestadens historia är som namnet vittnar om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg, vilket bidrar till att stadsdelen har en spännande historia och kulturhistoriskt intressanta kvarter. Sedan dess har många förändringar skett och idag är Gamlestaden en spännande mix av dåtid, nutid och framtid. Gamlestaden är ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter.


Gamlestaden ligger beläget vid Säveån, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Kommunikationerna i området är mycket goda och det finns även gott om cykelvägar. Gamlestaden har ett bra utbud av vardaglig service, restauranger, skolor samt föreningsliv. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Kviberg finns Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena. Närmsta rekreationsområde är Fjällbo som ligger i närheten av Utby. I de lummiga skogarna finns flera naturstigar och motionsslingor. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Planritning