Såld

Välplanerad 1,5:a med balkong med kvällssol

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Astris Gata 94

1,5:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 505 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 40 kvm
Våning:
1/4, hiss
Byggår:
2011
Adress:
Astris Gata 94,
417 67 GÖTEBORG

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

I lugn och vacker miljö på Eriksbergsplatån bor man med direkt närhet till den maritima miljön som kännetecknar Norra Älvstranden. Lägenheten erbjuder ett modernt och bekvämt boende som präglas av smart planering, stilrena materialval och hög komfort. Lägenheten har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stor avskild sovalkov, badrum med tvättmöjlighet samt rymlig inredd klädkammare. Generösa fönsterpartier och härlig balkong med eftermiddagssol.

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall:
Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob samt klädkammare.

Allrum:
Vardagsrum och kök i öppen planlösning och fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och solig balkong i söderläge.

Sovrum:
Från vardagsrummet nås sovrummet. Här finns plats för dubbelsäng och ett fönster bidrar med ljusinsläpp. Från sovrummet nås badrummet.

Badrum:
Stilrent helkaklat badrum med neutrala färgval. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. På Lindholmen ligger universitetsområdet Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 505 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,11607%. Andel av årsavgift är 1,11608%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 385 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, vatten/avlopp 100 kr/mån, och hushållsel 85 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10102/1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, hiss finns.

Byggår: 2011.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 40 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: Telia. Internet: Telia.

Bilplats: Föreningen disponerar över 27 bilplatser och 2 MC-platser i garaget. Garageporten har ett fjärrstyrt låssystem. Fjärrkontrollen hämtas ut från vår garageansvariga, David Holmström (uppgång 94), mot en depositionsavgift på SEK 500:-. Månadsavgiften för en garageplats är SEK 950:- inkl. moms och läggs på årsavgiften. MC-platsen kan delas med övriga. Om du önskar garageplats kontakta styrelsen via e-post.

Energideklaration: Energiklass B, energiprestanda primärenergital 66 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2014-12-17.

Information Förening

Förening: Bostadsrättsföreningen Sången i Västra Eriksberg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 70 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Fastigheten Sannegården 77:2 bebyggdes 2010-2011 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 70 lägenheter med bostadsrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 081 m², varav 4 081 m² utgör lägenhetsyta. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2044.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd, gårdsplats och snickarbod.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Sbc.
I avgiften ingår värme, kallvatten och kabel-TV. Hushållsel och varmvatten betalas efter egen förbrukning. Förutom bostadsavgiften tillkommer en avgift för tv och data
200 kr samt bredband 19 kr.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF.

Kommande/gjorda renoveringar: Det har ej gjorts några större reparationer eller renoveringar de senaste åren. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Parkering: Föreningen disponerar över 27 bilplatser och 2 MC-platser i garaget. Garageporten har ett fjärrstyrt låssystem. Månadsavgiften för en garageplats är 950 kr och läggs på årsavgiften. MC-platsen kan delas med övriga. Om du önskar garageplats kontakta styrelsen via e-post.
Föreningen har även 18 parkeringsplatser på utsidan av fastigheten till sitt förfogande. Dessa P-platser sköts av Eriksbergsplatåns Parkering, c/o GUAB . Ring 031-51 52 47 eller maila info@guab.se och beställ direkt hos dem. En räkning skickas ut kvartalsvis med parkeringstillstånd. Månadsavgiften är 550 kr.

TV och bredband: Kabel-TV och bredband via Telia.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning