Nybyggd lägenhet med en härlig uteplats i ett perfekt solläge

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Kobbeslätten 10H

1,5:a Askim

Kortfakta

Pris/Bud:
1 890 000 kr
Avgift:
2 533 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
2019
Adress:
Kobbeslätten 10H,
436 37 ASKIM
Lundin
Lundin
Intresserad av denna bostad - Alexander

Beskrivning

På entréplan finner ni denna väldisponerade en och en halva som är en fint planerad genomgångslägenhet. Ett modernt boende med exklusiv interiör och ett välutrustat kök i ljusgrått från Ballingslöv, där ni även hittar utgången till den härliga uteplatsen som befinner sig i ett perfekt solläge. Här får ni del av nyproduktionens alla bekvämligheter med ett underbart ljusinsläpp från flera fönsterpartier. Känn lyxen av ett riktigt rymligt badrum med extra generös kommod och egen tvättavdelning.
En bostad som måste upplevas på plats!

I Askegården är det nära till det mesta. Här finns något för alla smakriktningar och du har alla bekvämligheter runt knuten. Gillar du havet? Gillar du att träna? Flera träningsanläggningar hittar du enbart ett stenkast bort. Cykla ett par kilometer västerut till Askimsbadet. I mer ostlig riktning hittar du Sisjöområdet med mängder av underbara skogsstigar och bär- och svampmarker. För shopping har du Sisjöns handelsområde bara ett stenkast norrut och även Frölunda Torg ligger nära. Dessutom finns en busshållplats alldeles intill där ni snabbt tar er in till centrum.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall med praktiskt klinkergolv i anslutning till entrén. Bra förvaring i stort garderobsparti.
Öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket. Bra plats för soffgrupp och ett ordentligt matbord. Köksluckor och snickerier från Ballingslöv. Köket är utrustat med inbyggnads-ugn och mikro, induktionshäll, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Samtliga maskiner från Electrolux.
Sovrummet ligger avskilt från vardagsrummet och köket, där det finns plats för dubbelsäng.
Badrum med dusch, handdukstork och tvättmaskin kombinerad med torkfunktion. Kakel på väggar, klinker med värmeslingor på golvet.
Enhetlig gråpigmenterad ekparkett i hela lägenheten och fönsterbänkar i kalksten.
Intill entrén finns en avskild uteplats i bästa solläge med plats för möblemang.

Till bostaden hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 890 000 kr

Avgift: 2 533 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Individuell mätning och debitering av varmvatten tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,42%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 150 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 100 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1003.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns.

Byggår: 2019.

Storlek: 1,5 rum. Boarea ca 38 m². Enligt bostadsrättföreningen.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Information Förening

Förening: Bostadsrättsföreningen Askkronan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 49 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Askkronan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 49 lägenheter, varav 49 upplåts med bostadsrätt. Föreningen registrerades 2018. Till föreningen hör adresserna: Kobbeslätten 8-10.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Varje lägenhet har egen tvättutrustning men föreningen har även en gemensam tvättstuga, och är belägen på entréplan. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskiner samt torktumlare.

Kommande/gjorda renoveringar: Nyproduktion, inga renoveringar inplanerade.

Parkering: Föreningen har 40 platser till sitt förfogande i parkeringshuset där alla 40 för närvarande är uthyrda. Vid frågor gällande parkering, eller om du vill ställa dig i kö för en parkeringsplats, kontakta styrelsen som har hand om föreningens parkeringsplatser. I dagsläget är det endast möjligt att hyra en parkeringsplats per lägenhet. Kostnaden för en parkeringsplats är ca 800 kr i månaden.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till ett öppet bredbandsnät med fiberanslutning och hög kapacitet. Vilket innebär att medlemmen har möjlighet att välja operatör och stor valfrihet av tjänser inom.

Gårdsplats: Gemensam innergård med utemöbler, cykelförvaring, grillmöjligheter och lekytor.

Askim

Vita segel, skogspromenader och staden om hörnet


Med den västra delen vid Askimsviken och den östra gränsande till Sisjön och Sandsjöbacka naturreservat är Askim en härlig plats att bo på. Redan på 1200-talet låg här Askims by. Askim har sedan dess bebyggts successivt och idag består bebyggelsen av en charmig blandning av äldre sekelskiftesvillor, radhusområden, flerbostadshus och nybyggnationer.

Askim är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och grundskolor att välja på. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, fotboll, ishockey och ridsport. Askims simhall har simträning, simskola och gym.

Med bil eller buss tar du dig lätt till centrala Göteborg med sitt stora utbud av shopping, matställen och nöjesliv. Sisjöns industriområde har mataffärer, stormarknader, träningsställen och apotek. Alldeles i närheten ligger också Högsbo 421 och Frölunda Torg.

Askim gränsar till Sandsjöbacka naturreservat, ett vidsträckt grönområde med flera vandringsleder och två badsjöar, Sisjön och Oxsjön. Fina havsbad har Askimsbadet, Hovåsbadet och Marholmen. I Askimsviken finns flera småbåtshamnar och strax utanför öppnar sig skärgården. Området längst in i viken kallas Välen och är ett unikt natur- och strövområde.

Askim inbjuder till ett behagligt och aktivt boende nära hav och. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning