Såld

Modern tvåa med industrikänsla, loft & takhöjd uppemot 5 meter

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Handelsmyntet 16

2,5:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 670 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 69 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
2019
Adress:
Handelsmyntet 16,
414 81 GÖTEBORG

Beskrivning

Letar ni efter något utöver det vanliga så måste ni spana in denna coola tvåa med industrikänsla, loft och takhöjd om uppemot 5 meter - högst upp i huset! Lägenheten som nyproducerades 2019 präglas av perfektion och stoltserar med detaljer och produkter av hög kvalité. Härligt gavelläge med ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck samt generös soldränkt balkong mot gården. Sociala ytor i öppen planlösning, klassiskt kök från Vedum med vitvaror från Electrolux, stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt helkaklat badrum med golvvärme som är förberett för tvättmaskin. Ett extra plus är lägenhetens loft som kan användas som sovrum eller kontor.

Brf Götaporten nyproducerades 2019 och ingår i en ny spännande del i Högsbo! Husen har utvecklats just för den här platsen och är inspirerade av 50-talets fina arkitektur som präglar omgivningarna.

Likt flera andra områden runt stadskärnan har utvecklingen av områdena runt Guldmyntsgatan börjat märkas, dels via nya moderna utvecklingsprojekt, men även genom att området blivit mer attraktivt. Området är lummigt och lagom trafikerat. Parker samsas med trivsamma gårdar och kommunikationerna är goda med spårvagn från närliggande hållplatsen Axel Dahlströms torg. Vid Axel Dahlströms torg finns även mataffär, Nordic Wellness, vårdcentral, bibliotek, bageri, apotek med mera. En kort cykeltur eller spårvagnsfärd tar er till Linnégatan och dess stora utbud på restauranger och caféer. På nära avstånd finner ni även Köpcentret 421 i Högsbo samt Frölunda Torg med dess stora utbud av affärer. Här bor ni även nära träningsanläggningar som Slottsskogsvallen och Frölundaborg där det finns friidrottsanläggning, gym, ishall med mera. Samtidigt är det även smidigt att ta sig ut till havet!

Lägenhetens 69 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med goda förvaringsmöjligheter i en garderob samt två underskåp med en sittbänk ovan. Lägenheten har genomgående tidlösa ytskikt med ljus ekparkett, vita väggar och fönsterbänkar i kalksten.

Lägenheten har en magisk rymd där takhöjden är något utöver det vanliga och det är även otroligt ljust tack vare ljusflöde från flera stora fönsterpartier i olika väderstreck. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till socialt umgänge och en naturlig plats där vänner och familj kan samlas. I vardagsrumsdelen kan ni möblera med soffa, bord och tv-möbel. Från vardagsrummet når ni den soldränkta balkongen i högt fritt läge med trevlig utsikt över omgivningen. På balkongen finns gott om utrymme för loungemöbel alternativt bord och stolar. Duka upp frukosten här ute och njut av morgonkaffet eller varför inte ett glas bubbel i solnedgången under årets varmare månader.

Köket har modern köksinredning från Vedum och här finns plats för stora middagssällskap kring matbordet. Gråa släta luckor med svarta beslag kombineras med svarta bänkytor och vitt liggande kakel. Att man har valt ett begränsat antal överskåp ger en luftig känsla som förstärks av fönstret ovanför diskbänken. Samtliga vitvaror kommer från Electrolux och består av induktionshäll, köksfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys.

Innanför köket ligger lägenhetens rofyllda sovrum som har plats för dubbelsäng tillsammans med tillhörande sängbord. Mycket goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob med vita dörrar samt sex inbyggda garderober med släta dörrar i en gröngrå kulör.

Via en trappstege i vardagsrummet når ni det där lilla extra med bostaden - loftet. Smidesräcken i svart går hand i hand med övriga detaljer. Här uppe kan ni möblera som ni själva önskar, antingen som en filmhörna med soffa, kontor eller extra sovplats. Tre stora takfönster ger ett fint ljusinsläpp. På loftet finns även ett förråd i anslutning till lägenheten.

Till sist har ni ett helkaklat badrum med mörkgrått klinkergolv och vita stora kakelplattor. Inredningen består av vägghängd wc, handfat med vit kommod, infälld spegel, duschhörna med raka vikväggar i klarglas. Badrummets generösa kvadratmeter gör att det även finns plats för höga förvaringsskåp. Förberett för tvättmaskin om ni önskar det. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 670 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och IPTV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,394%. Andel av årsavgift är 1,394%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Driftskostnaden är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2-1601/1601.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7, hiss finns.

Byggår: 2019.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea ca 69 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
2 rum och kök med loft.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Uteplats: Balkong i soligt läge mot gården.

Information Förening

Förening: Brf Götaporten . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 95 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen omfattar tre byggnader som ligger intill Axel Dahlströms Torg, mitt i hjärtat av omtyckta Högsbo. Fastighetsbeteckningen är Järnbrott 64:11. Fastigheterna stod klara under våren 2019. Bakom projektet står TB Gruppen och Liljewall arkitekter. Brf Götaporten består av tre byggnader, sju till åtta våningar höga. De moderna lägenheterna varierar från 1 till 4 rum och kök. Föreningens adresser är Handelsmyntet 14, 16 och 18.

Gemensamma utrymmen: Varje lägenhet har ett förråd i entréplan. På entréplan i varje hus finns en tvättstuga. När man bor nära staden så är givetvis cykel ett trevligt transportmedel. Brf Götaporten har tagit fasta på detta och i varje entréparti finns cykelverkstad och cykelförvaring en s.k. cykelstudio!

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av TB-Gruppen.

Försäkring: Fastigheten är försäkrad av totalentreprenören under byggnadstiden. Efter slutbesiktningen ska föreningen teckna en fullvärdesförsäkring inklusive bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: Då byggnaderna nyproducerades 2019 beräknas inget omfattande underhåll den närmaste 10-årsperioden.

Parkering: Under husen finns garage där föreningen förfogar över 33 platser. Kostnaden är 1 200 kr/mån och separat kö tillämpas. Garageinfarten ligger vid gaveln vid första huset närmast Axel Dahlströms Torg. Samtliga platser är utrustade med laddstolpar. Föreningen förfogar även över 8 parkeringsplatser utanför husen, kostnaden är 850 kr/mån.

TV och bredband: Tv och fiberbredband från Telenor. IPTV ingår i avgiften men bredbandsabonnemang måste man teckna själv. Bredbandshastighet upp till 1000 Mbit/s.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning