Såld

Vackert sekelskifteshem

Haris Pipic
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Övre Husargatan 17

4:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 850 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 128 kvm
Våning:
2/5, hiss
Byggår:
1921
Adress:
Övre Husargatan 17,
413 14 GÖTEBORG

Beskrivning

Mitt emellan Vasa & Linné finner vi denna vackra, insynsfria och charmiga fyra! Lägenheten är välplanerad med genomgående generös takhöjd som bidrar med rymd samt stora rum och härliga sällskapsytor. Ljuset strömmar in genom höga fönster med djupa nischer. Sekelskiftets elegans finns kvar. Fina fönsterpartier där man från vardagsrummet kliver ut på balkongen. Köket är väl tilltaget och rymmer stora middagssällskap med familj och vänner. Sovrummen erbjuder bra förvaring och badrummet har vardagslyx som badkar. Kort och gott, ett hem att trivas i!

Linnéstaden är området för er som ställer höga krav på er omgivning. Vackra hus kantar det livfulla stråket längs Linnégatan och kringliggande gator. Utbudet av restauranger och caféer är förstklassigt förstklassigt. På Övre Husargatan bor ni med det grönskande området kring Skansen Kronan och vackra Haga inpå knuten samt Surdegsbageriet Alvar & Ivar som är väldigt populärt. I området finns flera förskolor och skolor. Närheten till Slottsskogen får inte heller glömmas bort. Goda kommunikationer med både buss- och spårvagn från närliggande hållplatser.

Lägenhetens ca 128 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Vid entrén ligger askparkett med fantastiska tapeter som gifter sig fint med stuckaturerna och den generösa takhöjd som ger en känsla av rymd.

Till vänster om hallen ligger lägenhetens generösa vardagsrum med en yta på över 35 kvm som har underbart läge med höga fönster. Här kan man inreda med soffhörna, stort matsalsbord och övrigt möblemang. Golvet kläs av oljat brädgolv och även här har man bevarat originalstuckaturerna och takrosetterna från 1921.

Till höger om hallen ligger köket som är väl tilltaget och har utrymme för större middagssällskap. Den maskinella utrustningen utgörs av spis med ugn från Electrolux, köksfläkt från Futurum, Nyare kyl och frys från LG samt diskmaskin från Bosch. Under 2020 bytte man även ut den gamla bänkskivan och satte in en ny i trä. Golvet kläs i vitmålat trägolv. Ett generöst fönsterparti bidrar med ljusinsläpp samt utsikt över innergården.

Det största sovrummet ligger i fil med köket och även här har man ett underbart läge med höga fönster mot grönskande innergård. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang samt möjliga förvaringsmöjligheter i garderober. Även här återfinns det målade brädgolvet.

Mellan två sovrum finner vi den charmiga bortre tamburen där golvet pryds av klinker från 1921 och stuckaturer i taket. En trappa ner från tamburen når man ytterligare ett sovrum med plats för en bred säng. Ett perfekt utrymme att nyttja som ett avskilt sovrum eller kontorsrum. Går man en trappa upp från tamburen så finner man en möjlig förvaringsyta.

Via stora spegeldörrar nås på andra sidan tamburen ett tredje sovrum, som även det har bevarade stuckaturer och är generöst utformat med plats för både dubbelsäng och arbetshörna. Golvet kläs av oljat brädgolv.

Badrummet har kaklade väggar och plastmatta i jordton. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, tvättmaskin samt badkar.

Lägenheten är registrerad som 3 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning, disponeras som 4 rum och kök enligt nuvarande planlösning


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 850 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 10,097%. Andel av årsavgift är 11,31%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 250 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Göteborg Kommendantsängen 6:6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 021/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5, hiss finns.

Byggår: 1921.

Storlek: 4 rum, varav 3 sovrum. Boarea ca 128 m². Areauppgifter enligt mätning.

TV- och internetanslutning: TV: ComHem. Internet: ComHem.

Information Förening

Förening: BRF Övre Husar 17. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 11 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Övre Husar 17. Allmänt Föreningen äger fastigheten Kommendantsängen 6:6 i Göteborgs kommun vilken förvärvades 2015. Således
behöver föreningen inte betala tomträttsavgäld. Föreningen består av 11 lägenheter varav de flesta är 3:or, bostädernas sammanlagda boarea uppgår till 1 048 kvm och lokalerna till 132 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.


Gjorda renoveringar 2017:

Genomförande av grundbevarande åtgärder, sk 'Bor-injektion'
Relining av avlopp i platta
Byta av avlopp på gård inkl. brunnar
Installation av fettavskiljare och råttstopp i avlopp
Totalrenovering av portingång inkl. marksten, putsade väggar, bröstpaneler, nya armaturer i antik stil

2018:

Nytt accesskontrollsystem samt port-telefoni Axema.
Ny ekport med dubbeldörr installerad i samband med renovering av portgång.
Postboxar installerade i portgång.
Trapphus BV upp till vån 1, renoverat och nymålat.
Rengöring fasad, renovering av tegel/fogar etc. i fasad.
Byte fönster och balkongdörrar mot Övre Husargatan
Installation av nya balkonger enligt beviljat bygglov
Rengöring och målning av fastighetenstak.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning