Välplanerad lägenhet med härlig söderbalkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se
Karin Corneliusson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Munkebäckstorget 4

4:a Munkebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
2 950 000 kr
Avgift:
6 377 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
2, hiss
Adress:
Munkebäckstorget 4,
416 73 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och väl tilltagna lägenhet med balkong i söderläge. Välplanerade kvadratmeter med stora sällskapsytor. Ljust och luftigt vardagsrum med vackert parkettgolv och vita väggar. Från vardagsrummet finner ni utgången till lägenhetens balkong med många soltimmar som vetter mot bästa söderläge.

Köket är väldisponerat och har goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Bostaden erbjuder tre sovrum i varierad storlek, även dessa med vackert parkettgolv och vita väggar.
Helkaklat och stilrent badrum med lyxen att ha en tvättmaskin i lägenheten. I anslutning till hallen finner ni även en gäst-wc. Till lägenheten hör ett källarförråd.

En unik kombination av närheten till både grönska och stadskärnan lockar allt fler till Munkebäck. Här bor du med bekvämt avstånd till Delsjöns naturreservat som bjuder på natursköna omgivningarna med vidsträckta strövområden, fina elljusspår samt badplatser vid både Delsjön och Härlanda Tjärn. Gång- och cykelavstånd till Skatås motionscentral. I närområdet finns dessutom all service man behöver. På Munkebäckstorget och vid Munkebäcksmotet finner ni bland annat Coop Konsum, ICA Kvantum, en fiskbil, systembolag, konditori och apotek. Goda kommunikationer med 1:ans och 5:ans spårvagn som snabbt tar er in till stan. Buss 17 passerar Munkebäckstorget och Svart express går från närliggande Munkebäcksmotet.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhetens 84 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus hall med plats för fri avhängning till vänster och vidare förvaringsmöjligheter i form av en garderob och ett städskåp. Vackert parkettgolv som löper vidare in i lägenheten och ljusa väggar.

Ljust och luftigt vardagsrum med den fina parketten på golvet och vita väggar. De sobra ytskikten gör det enkelt för er att sätta en egen prägel i bostaden med möbler och textiler. Här är det gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Från vardagsrummet når ni även lägenhetens balkong med söderläge och sol större delen av dagen.

Väldisponerat och ljust kök med vita väggar och en ljus plastmatta på golvet. Skåpsluckor och lådor går i ljusgrå ton. Här har ni gott om arbetsyta samt goda förvaringsmöjligheter. Utrustningen består av ugn med spishäll, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Matplatsen har sin givna plats intill väggen framför fönstret och här får familjen plats.

I anslutning till vardagsrummet finner ni bostadens tre sovrum i varierande storlek, samtliga med det fina parkettgolvet och väggar i vitt.

Sovrum 1 är ett väl tilltaget rum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, samt en kontorshörna om så önskas. Garderober för förvaring och ett härligt ljusinsläpp ifrån fönstret i rummet.

Sovrum 2 är även det ljust och rogivande med plats för en enkelsäng och sängbord samt övrigt möblemang, kanske ett skrivbord eller ett hyllsystem för alla leksaker. Förvaring i form av två garderober.

Sovrum 3 är något mindre, men passar lika bra till barnet som till gästen, eller som till hemmakontoret. Förvaring även här i form av två garderober.

Snyggt helkaklat badrum. Grått klinkergolv och väggar med stora vita kakelplattor. Inredningen består av wc-stol, handfat, handdukstork samt spegel och dusch. Förvaringsmöjligheter har ni i flertalet badrumsskåp. Spotlights i taket för skön belysning. En tvättmaskin med bra arbetsyta ovan ger extra lyx i vardagen.

Gäst-wc finner ni i anslutning till hallen. Snyggt mosaikgolv och en tapet som gör att besökaren gärna sitter kvar lite extra på toaletten. Handfat med spegelskåp ovan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 950 000 kr

Avgift: 6 377 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,94265%. Andel av årsavgift är 3,95248%.

Driftkostnad: Uppvärmning och el: Fjärrvärme.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 16/1203.

Våningsplan: Våningsplan 2, hiss finns.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 84 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.

Bilplats: Föreningen förfogar över 15 parkeringsplatser samt 7 garageplatser. Månadskostnaden är 320 kr respektive 530 kr. Det finns i dagsläget ingen plats ledig men då det inte är någon kö så går det att få en plats inom ca 3-4 månader. (200914).

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 125 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-06-04.

Information Förening

Förening: Brf Toffelmakaren. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 27 st lägenheter och 8 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Toffelmakaren äger tomträtten Kålltorp 100:1 med adresserna Munkebäckstorget 1, 2, 3 och 4. På fastigheten är uppförd byggnad omfattande 27 bostadsrätter och 8 lokaler med en sammanlagd bostadsarea om 2 128 kvm och lokalarea om 946 kvm.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga som utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkrum. I föreningen finns även styrelserum, cykelrum samt barnvagnsrum.

Föreningens ekonomi: Föreningens årsavgift ändrades 2019-01-01 då den höjdes med 1%.
Efter att ha antagit budgeten för 2020 tog styrelsen beslutet om att höja årsavgiften med 4%.
I december 2020 kommer tomträttsavgiften att höjas och därav planeras månadsavgiften att höjas vid årsskiftet 20/21. Styrelsen kommer dock, tillsammans med Riksbyggen, ta fram en ekonomisk flerårsplan för att se om det också kan finnas andra åtgärder utöver avgiftshöjningar som kan genomföras. Det kan röra sig om minskade amorteringar på föreningens lån, och kanske att de boende i föreningen kan göra mer själva för att minska utgifterna.

Försäkring: Fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Gjorda renoveringar:
2011 Spolning av stammar
2011 Loftgångar renoverade
2011 Målning av tak
2011 Installation av nya porttelefoner
2012 Renoverat delar av fasaden
2013 Byte av trappa ner till parkeringsplatserna
2016 Ett drygt 60-tal fönster har bytts ut mot moderna treglasfönster och husets putsade fasader har renoverats
2017 OVK och renovering av balkonger på husets västra fasad
2019 Löpande reparationer, planerat underhåll av av normala förslitningar samt byte av entrédörrar.

Planerat underhåll de närmsta fem åren:
- Åtgärder för förbättrad ventilation i flertalet affärslokaler som resultat av genomförd OVK-besiktning. Denna besiktning visade på omfattande brister i ventilationen.
- Renovering av balkonger på fastighetens västra långsida.
- Eventuell renovering av hiss.
- Förbättringar av klimatskal.
- Diverse målningsarbeten i trappuppgångar och källare.

Parkering: Föreningen förfogar över 15 parkeringsplatser samt 7 garageplatser. Månadskostnaden är 320 kr respektive 530 kr. Det finns i dagsläget ingen plats ledig men då det inte är någon kö så går det att få en plats inom ca 3-4 månader. (200914).

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och Internet via Com Hem eller Bredbandsbolaget.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Munkebäck


Munkebäck är beläget i Göteborgs östra centrum, omgivet av vackra naturmiljöer. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består både av höghus, landshövdingehus och av villaområden.

Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett gott utbud, här finns mataffärer, butiker och restauranger. Torpavallens handelsplats ligger vid Munkebäcksmotet, ett köpcentrum med ett stort utbud av shopping, träning och service.

I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. Munkebäck har flera aktiva föreningar inom exempelvis fotboll och innebandy. Det finns gott om förskolor och grundskolor att välja på, både kommunala och fristående.

Vacker natur finns på nära avstånd. Delsjöns naturreservat är ett vidsträckt grönområde med vandringsleder, motionsslingor och badsjöar. För Munkebäcksborna ligger Härlanda Tjärn närmast till hands. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Cykelvägar och goda kommunikationer i området gör att Göteborgs city lätt nås med cykel, buss eller spårvagn.

Munkebäck inbjuder till ett behagligt och centralt boende nära naturen.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning