Kvadratsmart bostad med härlig balkong

Louise Didoff
ansvarig mäklare
Nyproduktion, Fastighetsmäklare, Partner
0762-38 17 17 louise.didoff@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

A R Lorents gata 75

1:a Klippan

Kortfakta

Pris/Bud:
2 095 000 kr
Högsta bud:
2 095 000 kr
Se budhistorik
Avgift:
2 642 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
36 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
2007
Adress:
A R Lorents gata 75,
414 51 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Välkommen till en optimalt planerad etta med ett mycket fint ljusinsläpp i charmiga Klippans kulturreservat, en gömd pärla i Majorna. Härlig balkong i sydostligt läge som bjuder på morgonsol fram till tidig eftermiddag. Gott om plats för att inreda och skapa sin egna lilla oas. Rummet har en sovalkov som kan avskiljas med drapperi. Välplanerat kök som är bekvämt utrustat med diskmaskin och helkaklat badrum med tvättpelare.
Utanför dörren finns havet, fina promenadstråk och sjökrogar och en kort promenad bort ligger även Mariaplans vimmel med restauranger och butiker. Med spårvagnshållplatsen runt hörnet, når du både centrum och Saltholmen på bara några minuter.

Bostaden disponeras enligt följande:
Hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter. Tre garderober och städskåp. Genomgående vitmålade väggar och ekparkett.

Ljust och välplanerat rum med sovalkov. Köket i öppen planlösning är fullt utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, samt kombinerad kyl/frys. Matplats som rymmer fyra personer.
Utgång till balkongen i sydostligt läge. Gott om utrymme för möblemang och möjlighet att skapa en mysig miljö.

Stort badrum med ljust klinkergolv och vita helkaklade väggar. Golvvärme finns för bästa komfort. Inredningen består av wc, handfat i kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med vikbara väggar samt tvättmaskin och torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 095 000 kr

Avgift: 2 642 kr/månad.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,6%. Andel av årsavgift är 0,6%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av säljaren.

Information Bostad

Adress: A R Lorents gata 75, 414 51 Göteborg. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2007

Lägenhetsnummer: D832/1202

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Hiss finns.

Storlek: 1 rum. Boarea 36 kvm. Areauppgifter enligt föreningens förvaltare.

Balkong/Uteplats: Sydöst.

Tillträdesdag: Enligt överenkommelse

Information Förening

Förening: Brf Klippan Sockerbruket. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 86 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Klippan Sockerbruket ligger i det genuina kulturreservatet Klippan med sin digra kulturhistoria som innefattar både det gamla Carnegie sockerbruk och det anrika Ostindiska Kompaniet.

Föreningen består av 86 lägenheter om ett till fem rum och kök, fördelade på fyra flerfamiljshus i tegel och tre gårdshus med putsade fasader. I sydost ligger en länga med hantverkshus som på ett effektivt sätt inramar området. Lägenheterna har genomgående gedigna naturmaterial och har antingen balkong eller uteplats. Arkitektbyrå är Semrén & Månsson och området byggdes av Peab 2005-2007. Området stod inflyttningsklart i april 2007.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningen har en god ekonomi. Avgifterna höjdes med 135 kr from den 1 juli 2017, detta på grund av att föreningen har dragit in fiber i fastigheten och detta ingår i allas månadsavgifter. Föreningen har gjort extra-amorteringar löpande.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Utförd. Energiprestanda 96 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Underhållsplan för framtida renovering och underhåll finns som är upprättad av HSB. Inga större renoveringar inplanerade den närmsta tiden utan endast löpande underhåll.
Det som ligger utanför underhållsplanen är att de enstegstätade fasaderna på föreningens tre gårdshus måste renoveras. Föreningen för en dialog med PEAB gällande byggfel på fasaderna på gårdshusen

Gjorda renoveringar:
2013 Genomfördes en OVK av ventilationen
2013-2014 Slipades och lackades ytterdörrarna
2015 utfördes besiktning av hissar.
2016 Utfördes en inspektion av hissarna
2016 installerades fiber via Telia i huset
2017 Omlackering och ommålning av träpartier vid entrén.

Kommande renoveringar:
Föreningen har konstaterat fukt i fasaderna i vissa av punkthusen (hus 55 inkluderat). Just nu har styrelsen tagit beslutet att åtgärda problemen med start 2019. Under tiden driver Brf Klippan Sockerbruket en process emot Peab som enligt styrelsen skall stå för delar av kostnaden. För mer info i ärendet hänvisar vi till styrelsen@klippansockerbruket.se.
Föreningen följer en underhållsplan.

Övrigt: Se mer information i årsredovisningen och på www.klippansockerbruket.se.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Klippan

Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö. Klippan är en del av centrala Göteborg men samtidigt ett område med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till natur och storstadsliv gör området till en härlig plats att bo på.
Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Här bor man behagligt och exklusivt med egna uteplatser eller balkonger att njuta utsikt och grönska på. I området finns det mesta man behöver för helg och vardag. Kulturhuset Röda sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger och träningsställen och i grannområdena finns mataffärer och butiker.
Klippan var Göteborgs första hamn och Ostindiska kompaniets hemmahamn. I småbåtshamnen ligger båtarna skyddade av fina båthus och alldeles intill ligger ångbåtsbryggan. Utmed vattnet löper strandpromenaden med det mäktiga panoramat med Älvsborgsbron i förgrunden och skärgården i fonden.
Klippan inbjuder till det goda livet med havet och storstadspulsen in på knuten.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning