Såld

Generös fyra med renoverat kök och balkong i solläge

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vintervädersgatan 17

4:a Biskopsgården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 188 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 89 kvm
Våning:
1/9, hiss
Byggår:
1958
Adress:
Vintervädersgatan 17,
418 36 GÖTEBORG

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade fyrarummare med öppen planlösning och ett fantastiskt ljusinsläpp, balkong i solläge, renoverat kök samt helkaklat badrum. Bostaden erbjuder goda förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober samt klädkammare. Från Biskopsgården når du Göteborgs innerstad på ca 15 minuter via antingen spårvagn eller buss.


Här bor ni i en mycket välskött förening med låg avgift. Vårväderstorget ligger ett stenkast bort med sitt välsorterade utbud av butiker och all tänkbar service i form av vårdcentral, apotek och matbutiker. I nära anknytning finns naturområde med skog, motionsspår och naturstigar.
En bostad att trivas i!

Vi välkomnas in i en rymlig hall med plats för avhängning direkt till höger. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger grått klinkers.

Vi fortsätter in i ett stort vardagsrum med ljus in från två väderstreck. Utanför de stora fönstren möts vi av grönskan från träden. Här finns gott om möjlighet att möblera efter eget tycke och smak då större soffgrupp och matsalsbord med enkelhet får plats. På golvet ligger en fin fiskbensparkett.

Ta dig vidare genom den vackra dörren i original från vardagsrummet in i köket. Köket totalrenoverades under 2017 där man bla utrustade golvet med golvvärme samt ny spis, fläkt & en kombinerad kyl och frys. Gott om förvaringsmöjligheter bakom skåpen och bra med arbetsytor. Ovanför arbetsbänken sitter ett svart kakel. En naturlig matplats vid fönstret ger ljus med vy mot den lummiga grönskan.

Lägenheten har tre sovrum. Från ena sovrummet nås en härlig balkong som vetter mot väster med sol större del av dagen. Förvaring erbjuds i form av en garderob. Golvet består av mörk laminat.

Sovrum två nås från vardagsrummet. Möblera efter eget tycke och smak. Fungerar lika bra som sovrum som till kontor. Mellan vardagsrummet och sovrummet erbjuds en praktisk klädkammare för extra förvaring. På golvet ligger det mörkt laminatgolv.

Sovrum tre nås från köket. Här kan du sova i ett tyst och lugnt läge med lummiga träd precis utanför. Här finns gott om förvaring via två inbyggda dubbelgarderober samt två garderober.

Badrummet som stambyttes i mitten av 1990-talet, är i gott skick med helkaklade vita väggar och vitt klinkergolv. Badrummets inredning består av wc, tvättställ, spegelskåp som byttes ut under 2020 samt dusch med glasdörrar från 2016.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 188 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV via Com hem (basutbud).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,44424%. Andel av årsavgift är 0,44424%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11/1003.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 9, hiss finns.

Byggår: 1958.

Storlek: 4 rum. Boarea ca 89 m². Uppgifter enligt föreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Bilplats: I föreningen finns ca 184 p-platser som går att hyra för ca 220 kr/mån. Parkering är det kö till som man får anmäla sig till när man flyttat in, man får ha max 1 parkering per bostadsrätt. Det finns även ca 13 garageplatser för ca 450kr/mån (mycket lång kö) samt 14 besöksplatser.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 113 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-09-25.

Information Förening

Förening: HSB Brf Soluret i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 265 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Soluret äger fastigheten Biskopsgården 53:1-4. Marken är upplåten med tomträtt och tomträttsavtalen omförhandlades 2017 och 2018. Föreningen består av 267 bostadsrättslägenheter, en bostadsrättslokal samt en hyresrättslokal. Välskött HSB-förening med stabil ekonomi och välskötta fastigheter.

Gemensamma utrymmen: Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd. I föreningen finns tvättstuga samt cykelförråd. I området finns en övernattningslägenhet samt en lokal. Dessa tillhör inte föreningen men går att hyra.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Avgifterna höjdes med 3% den 1 juli 2019. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, beslut om eventuella avgiftsförändringar tas oftast på budgetmöte under våren varje år.
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Försäkring: Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen planerar att utföra relining av rörstammarna ut till gatan vilket kommer att påbörjas inom tre år. Inom 2-3 år kommer även elen i lägenheterna bytas ut.
Urval av utförda renoveringar:
1987/1988: renoverades fasad och fönster.
1995/1996: utfördes stambyte och i samband med det renoverades badrummen.
2006/2007: reparerades hissar.
2007/2008: målades balkonger om samt trappräcken bytts ut.
2012/2013: stängdes alla sopnedkast ner och sopstationer installerades.
2013/2014: byte till aptussystem i källarna, ombyggnad av förskola samt markarbeten.
2015: utfördes fasadrenovering och upprättande av ny underhållsplan.
2016: OVK, renovering av torkrum, reparation av tak och hängrännor. Föreningen har påbörjat utbyte av plåtbeklädnad av fönster som kommer att löpa under en lång tid.
2017: byte till ledbelysning i trappuppgångarna.
2017/2018: OVK samt underhåll och reparation av hissar.
2018/2019 renoverades hissarna och en del parkeringsplatser har breddats.

Parkering: I föreningen finns ca 184 p-platser som går att hyra för ca 240 kr/mån. Parkering är det kö till som man får anmäla sig till när man flyttat in, man får ha max 1 parkering per bostadsrätt. Det finns även ca 13 garageplatser för ca 480kr/mån (mycket lång kö) samt 14 besöksplatser.

TV och bredband: Kabel-TV via Comhem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Comhem och fiber via Telenor, tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Övrigt: Föreningen är mycket aktiv och anordnar en hel del träffar, resor och andra trevligheter i studie- och fritidsverksamheten.

Enligt nya regler kontrollerar föreningen alla lägenheter i samband med försäljning och ägarbyte. Den utförs av NBPC, Norra Biskopsgårdens Panncentral ek. för. De kontrollerar de system, som hör till fastigheten: vatten/avlopp, el, ventilation och värme. Säljaren får efteråt ett protokoll, där det bland annat framgår om något måste åtgärdas. Kontrollen gäller inte städning eller lägenhetens utseende eller liknande. Kontrollen skapar en trygghet mellan säljare och köpare, så att ingen kan ställa felaktiga krav i efterhand. Ring eller mejla och bestäm en tid som passar. 0707- 49 20 11 alternativ dennis.fridh@nbpc.se eller NBPC 031-53 51 66.

Föreningen vill träffa köpare innan godkännande på expeditionen Vintervädersgatan 9, ingång via innergården. Besökstid tis. 19.00-20.00. Telefontid. tis. 18.30-19.00. Telefon: 031-54 73 13.

Biskopsgården

Kajpromenader, storstadsliv och vacker natur


Biskopsgården är en naturskön citynära förort till Göteborg som till största del bebyggdes under 1950-1960 talet. Området är uppbyggt kring tre större torg; Friskväderstorget, Vårväderstorget och Länsmanstorget. Bebyggelsen är till stor del belägen i höglänt terräng och många bostäder har vidsträckt utsikt över staden i öster eller skärgården i väster. Biskopsgården är känt för sina fina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen kring Store Vette. Biskopsgården ligger ca 15 minuter med spårvagn från centrala Göteborg och nås med flera spårvagnslinjer. I området finns ett rikt föreningsliv samt flera förskolor och grundskolor i årskurs F-9. Biskopsgården har en mångfald av kultur och språk vilket utmärker stadsdelen.

Planritning