Såld

Gaveltvåa med balkong i soligt västerläge

Jennieann Bergström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Krokslätts Parkgata 52A

2:a Krokslätt

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 215 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
48 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1939
Adress:
Krokslätts Parkgata 52A,
431 68 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Näst högst upp i huset finner ni denna mysiga gaveltvåa med fönster i tre väderstreck och balkong i soligt västerläge. Lägenhetens vardagsrum präglas av ett generöst fönsterparti i vinkel och dess varma färgsättning ger en ombonad karaktär. Fina stavparkettgolv i holländsk läggning och gjutjärnselement bidrar med tidstypisk charm från när huset byggdes. Lägenheten erbjuder även ett välplanerat kök, mysigt sovrum med utgång till balkongen samt ljust badrum med badkar.

Kanonläge i lugnt och populärt område med närhet till Safjällets naturområden, Göteborgs centrum, Sahlgrenska, Chalmers, affärer och goda kommunikationer med buss. I närområdet finns även flera restauranger och avhämtningsställen samt servicebutik med postutlämning.

Lägenhetens 48 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av hall med fin stavparkett i holländsk läggning samt vita väggar. Här finns plats för avhängning samt en platsbyggd garderob. Hallen är lägenhetens mittpunkt och härifrån nås samtliga rum.

Mysigt vardagsrum som präglas av ett generöst fönsterparti i vinkel som ger ett fint ljusinsläpp. Här kan man inreda med soffa och övrigt möblemang. Fin stavparkett i holländsk läggning och målade väggar i beige och plommonlila som ger rummet karaktär och en varm ombonad känsla.

Välplanerat kök med köksinredning i vitt, bänkytor i mörkgrått samt sandfärgat och grått kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl med frys. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för fyra personer. Ett stort fönster bidrar med rikligt ljusinsläpp.

Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng samt utgången till balkongen som har ett soligt västerläge. Förvaringsmöjligheter finns i form av två inbyggda garderober. Golvet kläs av trälaminat och väggarna är målade i en ljus nyans.

Lägenhetens badrum har våtrumsmatta och kaklade väggar i sandfärgad ton. Inredningen består av wc, handfat, spegel och badkar. Ett fönster bidrar med uppskattat dagsljus samt vädringsmöjlighet.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 215 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.

Andelstal: Andel i föreningen är 3,75%. Andel av årsavgift är 3,7479%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 395 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 250 kr/månadFörsäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Krokslätts Parkgata 52A, 431 68 Mölndal. Mölndals kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1939

Lägenhetsnummer: 21

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 48 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-04-06 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Lodjuret i Krokslätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Brf Lodjuret i Krokslätt äger fastigheterna Lodjuret 6 och Lodjuret 7 och därpå uppförda byggnader med adress Hökegårdsgatan 9 A-C och Krokslätts Parkgata 52 A-C. Föreningens byggnader utgörs av två trevåningshus som utgörs av 24 lägenheter varav två upplåts med hyresrätt och två hyreslokaler. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 1610 kvm, varav 1483 kvm utgör lägenhetsyta och 127 kvm är lokalhyra. Av lägenhetsytan utgör 1247 kvm bostadsrättsyta.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick from årsskiftet 2021. Under hösten 2018 omvandlades en hyresrätt till bostadsrätt och blev ett tillskott i föreningens ekonomi. Föreningen har inte höjt avgiften sen 2014 och har för avsikt att hålla den oförändrad de kommande åren om inget drastiskt förändras (2020-10-05). Föreningen har bra koll på ekonomin och ser över utgifterna så föreningens ekonomi och avgiften till medlemmarna hålls på en bra nivå.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2019-01-29. Energiprestanda 116 kWh/kvm och år. Energiklass E.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2013 och sträcker sig till 2023.
I dagsläget utförs renovering/målning av entrédörrar samt installation av nya entrétak.
Planerade renoveringar:
Våren 2021 planeras relining.
2024 byte stamventiler.
Urval av utförda renoveringar:
Stamrenovering gjordes innan bostadsrättsföreningen bildades på 90-talet och enligt underhållsplanen är detta planerat till om kring år 2030.
2013 byte av värmepump och termostatventiler samt injustering av värmesystem.
2018 byte till säkerhetsdörrar till lägenheter samt vinds- och förrådsdörrar. Samma år installerades även nytt låssystem.
2019 lades ny plastmatta i trapphusen och de målades om.
2020 byttes samtliga fönster och fasaden målades.

TV och bredband: Tv via Comhem och Bredband där man kan välja mellan Comhem och Telenor (fiber).

Parkering: Föreningen har 12 parkeringsplatser som går att hyra för ca 281 kr/mån samt ett garage som är uthyrt. I dagsläget är det ca 3 personer i kö (2020-10-05). I området finns det även ett flertal parkeringsplatser för besökande både längst gatorna som är gratis samt med avgift.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör ett vindsförråd. Det finns extra förråd att hyra i källaren, kösystem. I föreningen finns även cykelförråd och gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
Innergård med mycket träd och växtligheter. Här finns även utemöbler och grill samt lekplats.

Övrigt: Föreningen har en gemensam tvättstuga samt en gemensam innergård med Lodjuret 2-3 som förvaltas av Lodjurets samfällighetsförening.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Krokslätt

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. Det planeras många nya bostäder och området i stort kommer få ett enormt uppsving allt eftersom det utvecklas.

I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Både Mölndals centrum och Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss. I närområdet finns butiker och matställen och Mölndals Galleria med sitt breda utbud av restauranger, kaféer, butiker och gym finns på nära håll. Utmed Mölndalsvägen ligger dessutom flera stormarknader. För barnfamiljen finns ett bra utbud av skolor och för studenter ligger flera av universitetets institutioner på nära avstånd.

Örgryte koloniträdgårdar är en gömd lummig oas och på gångavstånd finns även Safjällets naturreservat som är ett fint naturområde med promenadstigar och upplysta motionsslingor.

På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker,
som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnaderna är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning