Såld

Insynsskyddat boende i ett högt och fritt läge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Övre Olskroksgatan 30

2:a Olskroken

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 348 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Våning:
4/6, hiss
Byggår:
1943
Adress:
Övre Olskroksgatan 30,
416 67 GÖTEBORG

Beskrivning

I denna charmiga tegelfastighet från 40-talet erbjuds nu en väldisponerad ljus tvåa i ett högt och fritt läge! Ett boende med med stilrena ytskikt och en härlig balkong med utsikt över takåsar. Bostaden bjuder på ett härligt ljusflöde, generöst tilltagen takhöjd på 2,70 meter och fina fönsternischer i sten. En hall med stengolv i original, generöst vardagsrum som erbjuder plats för både soffa och matsalsbord. Från detta rum når ni även bostadens soliga balkong. Inbjudande kök med vit inredning. Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och mycket goda förvaringsmöjligheter i intilliggande klädkammare. Helkaklat badrum renoverat i en modern och tidlös stil. En bostad där ni kan flytta in och trivas!

Mycket trevligt läge i mysiga Bagaregården/Olskroken med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara tio minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning: Hall: Elegant hall där man välkomnas av ett både stilrent och slitstarkt stengolv i grågröna nyanser. Avhängningsmöjligheter till vänster. Till höger nås badrummet och vardagsrummet rakt fram.

Vardagsrum: Ljust och luftigt rum i ett högt och fritt läge. Generös takhöjd om ca. 2.70 m. Ett steg mot öst och du når den härliga balkongen. En skön utsikt över takåsar och byggnader. Golvet har en tidstypisk fiskbensparkett.

Kök: Välplanerat kök med gott om förvaring och goda arbetsytor. Köket rymmer utan problem matbord med plats för 4 personer. Bänkskiva av rostfritt stål, kaklet ovan går i vitt. Vita köksluckor och en maskinpark bestående av ugn, häll samt kyl/frys.

Sovrum: Rofyllt läge fritt från insyn. Från sovrummet nås en klädkammare vilket ger gott om förvaringsutrymme. Golvet är belagt med ekparkett.

Badrum: Totalrenoverat badrum i neutrala är fräscha toner med kakel i vitt och klinker i grått. Vägghängd WC och dusch med vikdörrar i glas. Förvaring finns i både underskåp och vägghängt skåp. Golvvärmen ger komfort.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 348 kr/mån. Inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,26949%. Andel av årsavgift är 1,34896%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 200 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 50 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 167.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6, hiss finns.

Byggår: 1943.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 56 m². Areauppgift enligt föreningen.

TV- och internetanslutning: TV: Via Comhem (basutbud) ingår i månadsavgiften. Internet: Via Bredbandsbolaget. 100/10 Mbit/s FiberLAN, ingår i månadsavgiften.

Bilplats: Föreningen förfogar över en parkeringsplats med 13 platser på Svangatan 1. Kostnad för att hyra en plats är ca 595 kr/månad.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 155 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2009-09-21.

Information Förening

Förening: Brf Pellerins. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 76 st lägenheter varav 6 st hyresrätter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Pellerins bytte namn 2012 från det tidigare namnet Brf Övre Olskroksgatan 24-30. Föreningen förvärvade fastigheten Olskroken 11:27 år 2009 som är bebyggd med två flerbostadshus. Brf Pellerins består av 76 lägenheter varav 6 lägenheter och 3 lokaler upplåts med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har tre tvättstugor, två i uppgång 26 och en i uppgång 30.
Låst cykelförråd i källaren.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via TryggHansa.
Ansvarsförsäkring ingår inte för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Löpande underhåll kommer utföras på fastigheten enligt den tekniska besiktningen. Yttre fond finns. Under 2018 planerar föreningen att fortsätta arbeta med deras underhållsplan, b.la. arbetar föreningen med åtgärderna från OVK-besiktningen, alla fyra hissar ska renoveras samt byte av rökgasluckor i trapphus.

Gjorda renoveringar:
1987 gjordes genomgripande renoveringar på fastigheten såsom rörstammar, vatten/rör, el, balkonger, fönsterbyten, badrumsrenovering samt yttertak.
2011 byte av lister på fönster och balkongdörrar.
2011-2012 renoverades två av lokalerna och den ena ombildades till bostadsrättslägenhet.
2012 renoverades badrummen i två av hyreslägenheterna.
2013 renoverades gården, nytt portlåssystem installerades, garagen revs och ersattes av parkeringsplatser samt en av hyreslokalerna renoverades och ombildades till bostadsrättslägenhet.

Parkering: Föreningen förfogar över en parkeringsplats med 13 platser på Svangatan 1. Kostnad för att hyra en plats är ca 595 kr/månad. I dagsläget finns det inga lediga platser, svårt att uppskatta kötid.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Tv via Comhem (basutbud) ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bredbandsbolaget. 100/10 Mbit/s FiberLAN, ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats: Föreningen har en uteplats med grillmöjligheter.

Övrigt: 2014 upprättade föreningen en gruppanslutning gällande elavtal.
Föreningen godkänner delat ägande med 90/10 som uppdelning.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning