Såld

Renoveringschans i en obelånad och stabil förening

Martin Hasselblad
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-78 13 78 martin.hasselblad@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Orkestergatan 13

4:a Högsbo / Kaverös

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 021 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 98 kvm
Våning:
1, ej hiss
Adress:
Orkestergatan 13,
421 39 VÄSTRA FRÖLUNDA

Beskrivning

Ta chansen att sätta er egen prägel på denna rymliga och välplanerade fyrarumslägenhet. Härlig balkong i fritt och grönskande läge. Här bor ni med närhet till allt man kan tänkas behöva så som skola, kommunikationer, affär och vacker natur! Här får man det bästa av två världar med närhet till både Linnéstadens nöjesliv så som salta havsbad!

Lägenhetens 98 kvm disponeras enligt följande:

Välkommen in till denna rymliga och välplanerade genomgångslägenhet där ni verkligen har chansen att renovera precis efter eget tycke och smak.

Stor hall med direkt anknytning till resten av lägenheten vilket bjuder på en trivsam känsla när man stiger in. Plats för avhängning av ytterkläder och skor samt flertalet garderober för förvaring och även en klädkammare som bjuder på suveräna förvaringsmöjligheter. Via hallen tar ni er igenom till bostadens samtliga rum.

Stort och luftigt vardagsrum där det stora fönsterpartiet skänker ett mycket fint ljus in i rummet. På golvet ligger ett vackert parkettgolv i original med holländsk läggning.

Praktiskt kök med gott om förvaringsmöjligheter. Naturlig matplats framför fönsterpartiet, där ni kan blicka ut över grönskan utanför. (Obs spisen fungerar ej och bör slängas)

Tre rymliga sovrum. Det ena med utgång till bostadens härliga balkong i västerläge.

Badrum med badkar och praktisk separat tvätt avdelning. Även ett vädringsfönster som bidrar med naturligt ljus in i rummet. Lägenheten har dessutom en gästtoalett.

Då bostaden säljs av en stiftelse och ett pastorat som ej har kunskap av bostaden så säljs den med friskrivningsklausul.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 021 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och gruppavtal för ComHem (tv, bredband och telefoni).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 9 335 kr. Andel i föreningen är 0,40678%. Andel av årsavgift är 0,40683%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 1 183 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, vatten/avlopp 520 kr/mån, och hushållsel 518 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftskostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 142.

Våningsplan: Våningsplan 1, ej hiss.

Storlek: 4 rum, varav 3 sovrum. Boarea ca 98 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 142 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-04-09.

Information Förening

Förening: Riksb Gbg hus 34. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 312 st lägenheter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna på adresserna Orkestergatan 1-31, Tunnlandsgatan 8-24 samt Konsertgatan 1-13 och arrenderar Järnbrott 758:138. Byggnaderna uppfördes 1965-1966 och innehåller 312 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta om 23 559 kvm samt 4 lokaler. Enligt ordförande Kurt Svensson skall tomträtten omförhandlas 2024.

Gemensamma utrymmen: Det finns tre tvättstugor i föreningen. Dessa ligger vid Tunnlandsgatan 18, Orkestergatan 13 samt Konsertgatan 7.
Varje tvättstuga har 6 maskiner. Man bokar 2 maskiner per tvättpass. Kall -och varm mangel finns i varje tvättstuga.
Föreningen har även ett gemensamt bibliotek, ett barnvagnsrum samt bastu och gym.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda underhåll och reparationer
2018-2019
Byggt om VVC-anläggningen, byte av alla stamventiler, eluttag för laddning av el-bilar, nya takfläktar.

Framtida underhåll:
Föreningen undersöker ett alternativ gällande bergvärme som komplement till fjärrvärme.
Montering av staket och upprustning av lekplatser.
Utöver ovanstående så fortgår ett löpande underhållet.

Parkering: Göteborgshus 34 har ett parkeringshus vid Orkestergatan. Parkeringshuset består av tre plan; övre däck utan tak, mellan däck och nedre däck under tak. Totalt finns det cirka 330 platser. Mer information gällande parkering finns är hämta på föreningens hemsida www.goteborgshus34.se.

TV och bredband: I föreningen finns gruppavtal för både TV och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Föreningen har ett flertal grillar som samtliga i föreningen får använda ute på gårdarna.

Övrigt: Föreningen har en mycket informativ hemsida www.goteborgshus34.se.

Högsbo/Kaverös

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning