Snart till salu

Välplanerad och ljus trerummare med västerbalkong

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Fullblodsgatan 7 A

3:a Åby

Kortfakta

Avgift:
4 396 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66,5 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Fullblodsgatan 7 A,
43132 Mölndal
Intresserad av denna bostad - Philip

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på philip.salomonsson@lundin.se.

Nu finns det möjlighet att förvärva denna trevliga trerummare i mycket gott skick högst upp i huset på Fullblodsgatan 7A. Renoverat kök med lantlig karaktär följt av genomgående fina ytskikt i samtliga rum. Väl tilltaget vardagsrum med nyslipat fiskbensparkett i original och utgång till balkong i trevligt västerläge där ni kan njuta av fredagsbubblet i eftermiddagssolen. Nyrenoverat och helkaklat badrum i modern klang.

I Åby bor du med ett bra läge till Mölndals centrum och galleria, där ett brett utbud av affärer, restauranger och caféer finns att tillgå. I centrum finns också goda kommunikationer i form av spårvagn, buss och pendeltåg. Busshållplatsen finns bara några få minuter ifrån fastigheten och tar en med enkelhet vidare in till Göteborgs innerstad och Mölndals Centrum. I området finns också trevliga promenadstråk, lekplatser, badhus, gym, tennishall samt matbutiker och vårdcentral.

Hall: Välkomna in till denna ljusa och hemtrevliga lägenhet på tredje våningen! I hallen möts vi av grå klinkers och plats för avhängning i den luftiga garderoben till höger, alternativt den platsbyggda garderoben till vänster.

Vardagsrum: Vidare in mot vardagsrummet bryts klinkern av till en underbar och nyslipad fiskbensparkett i original som ger rummet en ljus och hemtrevlig känsla. Stort och socialt vardagsrum som bjuder in till sällskapsliv och möblemang i form av större soffa och matsalsbord. Här har vi även utgången till den mysiga balkongen i skarpt västerläge!

Kök: Valnötslaminaten tar över och bonar in köket på ett trevligt sätt. Köket renoverades under 2018 i en lantlig stil som följs av bänkskiva i ek och kakel i vitt. Vita låd- och skåpsluckor med rostfria handtag. I övrigt mycket bra förvaring och arbetsytor. Köket inreds med varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd, Här finns det plats för ett matbord för 4 personer med fönster åt öst.

Sovrum 1: Masterbedroom med plats för stor säng och tillhörande möblemang. Kläderna förvarar ni i de inredda garderoberna. Golvet präglas av valnötslaminat även här och väggarna är gråmålade för att skapa en rofylld känsla.

Sovrum/arbetsrum: Intill köket finner ni ett mindre rum som fungerar bra som sovrum med en mindre säng eller som kontor.

Badrum: Helt nyrenoverat och mycket fräscht helkaklat badrum som går i vita och gråa nyanser. Känner ni er lite frusna tar värmegolvet hand om er på bästa sätt. Badrummet inreds med wc, duschhörna med vikbara glasväggar, kommod, spegel, handdukstork och nyinstallerad kombitvättmaskin.

Information Ekonomi

Avgift: 4 396 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Bredband och fast avgift för el debiteras som en separat avgift om 162 kr i månaden för 1 Gbit/s.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,5755%. Andel av årsavgift är 0,5755%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 40/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda primärenergital 104 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2013-05-02.

Information Förening

Förening: Brf Skomakargården i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 174 st lägenheter varav 38 st hyresrätter och 6 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf skomakargården är belägen i Mölndal och bildades 2007. Föreningen äger fastigheten med adresserna Ponnygatan 2-8 samt Fullblodsgatan 1-7. I föreningen finns 174 lägenheter, varav 38 upplåts med hyresrätt. Det finns även sex lokaler med hyresrätt, varav två för kommersiellt bruk. Föreningen har en ny tvättstuga på gården (november 2017) med fyra stationer som är öppen dygnet runt. Föreningen innehar även flertal cykelrum, förråd, samt en lokal som används för styrelsemöten, Öppet Hus och andra möten som inte kräver tillgång till stor lokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick. Det finns inget beslut om någon avgiftsförändring, kontrollerat med styrelsen 2019-01-10. En positiv aspekt i föreningens ekonomi är att det fortfarande finns "gömt kapital" i form av ca 30 hyresrätter som kontinuerligt görs om och säljs som bostadsrätter. På detta sätt får föreningen extra tillskott till föreningens ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: Installation av nytt portsystem kring gården 2019
Fasadrenovering inklusive ny fasad, fönster och balkongdörrar 2019
Relining av avloppsstammar 2019
Renovering av expedition 2018
Byggnation av grushus 2018
Byggnation av nya parkeringsplatser 2018
Stambyte färskvatten 2018
Renovering av trapphus 2018
Upprustning av innegård 2018
Renovering av entrédörrar 2017
Renovering av lekplats 2017
Renovering av miljöhus 2017
Montering av radonsugar 2017
Byggnation av ny tvättstuga 2017

De underhållsåtgärder som är planerade framöver är att ta ner alla träd vars rötter hotar att skada husens grund samt asfaltering av Fullblodsgatan. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2019-10-03).

Parkering: Föreningen förfogar över 186 parkeringsplatser. En parkeringsplats kostar ca 215 kr/mån utan el och ca 290 kr/mån med el. Separat kösystem. Det finns även 15 gästparkeringar med en avgift på 5 kr/tim eller 50 kr/dygn.

TV och bredband: Föreningen har via Bahnhof avtal för kabel-TV där grundutbudet ingår i månadsavgiften samt bredband 1000/100 som kostar 99 kr för de boende.

Gårdsplats: Lummig innergård med fina blomsterplanteringar, många träd samt vindskyddande häckar. Lekplatser med fina lekredskap som gungställningar, rutschbana och sandlåda. Flera fina uteplatser samt rosenpergola. Fina sittbänkar samt utemöbler på flera ställen. Stort fint gemensamt trädäck där man kan grilla med egen grill.

Övrigt: Se gärna föreningens hemsida www.skomakargarden.com.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Planritning