Såld

Exklusiv vindslägenhet i toppskick med balkong

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vasagatan 33B

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 938 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 75 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
1890
Adress:
Vasagatan 33B,
411 37 GÖTEBORG

Beskrivning

Högst upp i huset finner ni denna exklusiva vindslägenhet i toppskick med härlig gårdsbalkong. Hiss hela vägen upp in till lägenheten. Lägenheten präglas av klassiska vindsattribut som snedtak, synliga takbjälkar, vackert formade takkupor och takfönster. Genomgående tidlösa materialval samt snyggt renoverat kök och badrum. Här bor man i en vacker fastighet anno 1890 som har genomgått ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018.

Läget i kanten av Vasaparken och med närhet till allt innerstaden har att erbjuda är förstklassigt. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan. Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Näckrosdammen.

Lägenhetens 75 kvm är disponerade enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en garderob. Lägenheten har genomgående mattlackat enstavsparkettgolv från Kährs, Ek Nouveau Gray, och ljusgråa målade väggar.

Snyggt kök med köksinredning från Ballingslöv med släta luckor i färgen Solid peppargrå samt öppna hyllplan med downlights. Bänkskiva från Silestone i färgen Blanco Orion som även sitter som ett lågt stänkskydd. Den maskinella utrustningen kommer från Miele och består av glaskeramikhäll med induktion, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. En takkupa med fint formspråk bidrar med ljusinsläpp.

Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från två takkupor varav en har dubbeldörrar ut till lägenhetens balkong. Balkongen har ett eftertraktat sydvästläge med många soltimmar. Vardagsrummet kan inredas med soffa och övrigt möblemang. En av rummets väggar är en putsad murstock som bidrar med charm och karaktär.

Lägenhetens sovrum kan inredas med dubbelsäng samt arbetshörna och har goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. En takkupa med fint formspråk bidrar med ljusinsläpp.

Modernt badrum med grått klinkergolv från Höganäs serie Factory Betáo, som är en granitkeramik med inspiration av industridesign och helkaklade väggar i vitt blankt kakel samt en fondvägg i samma granitkeramik som golvet. Badrummet har behagligt komfortvärmegolv och inredningen består av wc, handfatskommod från Ifö, spegel med ram, handdukstork från INR, dusch med vikbara glasdörrar från Bathlife samt blandare från Hans Grohe. Badrummet har även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele. I taket sitter infälld belysning.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 938 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,54%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: B026/1601.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7, hiss finns.

Byggår: 1890.

Storlek: 2 rum, varav 1 sovrum. Boarea ca 75 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-06-08.

Information Förening

Förening: Brf Vasagatan 33. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Vasagatan 33 förvärvade fastigheten Lorensberg 50:1 år 2017-06-01. Fastigheten är friköpt. Byggnaden uppfördes 1890 efter ritningar av arkitekt Ernst Krüger. Föreningens adresser är Vasagatan 33, Vasagatan 33 B och Götabergsgatan 16. Byggnaden inrymmer 30 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om 3414 kvm och 1 lokal om 270 kvm upplåten med hyresrätt. Total yta 3684 kvm. Brf Vasagatan 33 registrerades 2016-04-26. Föreningens ekonomiska plan registrerad 2018-05-04 och nuvarande stadgar registrerades 2017-12-28 på Bolagsverket.

Gemensamma utrymmen: Lägenhetsförråd, postboxar, miljörum samt cykelparkering finns på gården.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning utförs av Opalen Fastighetsförvaltning AB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-09-18).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten har genomgått ett unikt ombyggnadsprojekt som var klart 2018 och såldes som nyproduktion.

Parkering: Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område M. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Kabel-TV från Comhem och bredband via iTUX fibernät.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med exempelvis uppdelning 10/90.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning