Snart till salu

Genomgångstrea högst upp i huset med möjlighet att bygga balkong

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sankt Pauligatan 27A

3:a Lunden

Kortfakta

Avgift:
4 789 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 72 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1931
Adress:
Sankt Pauligatan 27A,
416 60 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennieann.nystrom@lundin.se.

Högst upp i ett charmigt landshövdingehus finner ni denna välplanerade trea som har ett bra läge i föreningen samt genomgående planlösning med fönster i motsatta väderstreck vilket ger ett fint ljusflöde. Lägenheten har ett generöst vardagsrum och praktiskt utformat kök med utrymme för en stor matplats. Båda sovrummen har lugnt gårdsläge och fin grönskande utsikt. Helkaklat badrum som renoverades 2007 med stilrena materialval och vardagslyx som handdusktork och golvvärme. Lägenheten erbjuder även riktigt goda förvaringsmöjligheter. Som ett extra plus finns det bygglov för balkong om man önskar bygga det!

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan och det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. Händelsernas centrum är Danska vägen där ni finner diverse butiker, mataffärer, restauranger, gatukök, café, konditori, möbelbutik, färgaffär och stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen - här finns helt enkelt det mesta man kan önska sig. På promenadavstånd ligger även Olskrokstorget med systembolag, apotek, hälsokostaffär, blomsteraffär med mera. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet inom promenad- och cykelavstånd.

Lägenhetens 72 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i två klädkammare. Lägenheten har genomgående ekparkett, ljusa tapeter samt vitmålade snickerier och dörrar.

Vardagsrummet är generöst utformat och kan inredas med soffhörna, matsalsbord samt övrigt möblemang. Insynsskyddat läge och grönskande utsikt. Härifrån finns det möjlighet att bygga balkong om man önskar.

Praktiskt kök med gott om förvaringsmöjligheter samt generösa arbetsytor. Köket har köksinredning i vitt, rostfri diskbänk, bänkyta i trälaminat samt stänkskydd i vitt kakel. En ljusramp belyser köksbänken. Den maskinella utrustningen består av hällspis med varmluftsugn (Bosch, 2018), frånluftsfläkt (Futurum, 2019) samt kyl med frys (Samsung, 2018). Invid fönstret med grönskande utsikt har matplatsen sin naturliga placering.

Lägenhetens två sovrum har lugnt gårdsläge och grönskande utsikt. Det största sovrummet har plats för dubbelsäng och byrå medan det andra sovrummet kan inredas med säng och arbetshörna. Båda sovrummen har inbyggda originalgarderober med hyllplan.

Stilrent badrum med ljusgrått kakel och klinker som renoverades 2007. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfat med skålformat handfat, spegel, vattenburen handdukstork samt duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör två insynsskyddade vindsförråd som är belägna i samma uppgång.

Information Ekonomi

Avgift: 4 789 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 7,2549093%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 390 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 110 kr/mån, och hushållsel 280 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på säljarens uppgifter. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1931.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 72 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Information Förening

Förening: Brf Sankt Pauli 27. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Sankt Pauli 27 äger fastigheten Lunden 1:5 med adress Sankt Pauligatan 27A-E. Föreningen upplåter 16 bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler. Alla tre lokaler är uthyrda till affärs - och föreningsverksamhet. Totala lägenhetsytan är 1000 kvm. Totala lokalytan är 224 kvm.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Det finns även cykelrum, barnvagnsförråd samt hobbyrum (snickarbänk, verktyg m.m.).

Föreningens ekonomi: FF fastighetsservice sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen har god ekonomi med stabil kassa och jobbar aktivt med både budget och underhållsplanen så inga överraskningar kan ske. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Budget för 2021 görs i november och därefter tas beslut, gängse rutin är att göra en indexhöjning ca 1-3% (2020-10-27).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och i dagsläget håller föreningen på att göra en uppdatering av planen. Inga beslut har tagits gällande större renoveringar för 2021. Längre fram ligger troligtvis renovering av taket samt eventuellt byte av fönster.
Föreningen planerar att göra en ny energideklaration under 2021.
Urval av utförda renoveringar:
2007 Badrumsrenoveringar
2012 Fasaden målades om
2017 Nya utemöbler samt grill till gården
2017 OVK med bra resultat
2018 Byggnation av balkonger. Bygglov för balkonger är giltigt till 2023 för de som inte byggt balkong.
2019 Dränering, nya dagvattenbrunnar samt asfaltering av innergården och parkeringsplatserna
2020 putsades källarutrymmet till fastigheten i hörnet Sankt Pauligatan/Lundgatan.

Parkering: Föreningen förfogar över 13 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 450 kr/mån. I dagsläget finns två lediga parkeringsplatser (2020-10-27).
Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område Ö. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: TV och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Stor privat innergård med utemöbler och grill samt ett stort sopsorteringshus.

Övrigt: Mycket god sammanhållning inom föreningen. Föreningens medlemmar ansvarar för att städa trappuppgångarna.
Fastigheten har väldigt bra förrådsmöjligheter på vinden och styrelsen håller på undersöka ganska konkret eventuell vindsexploatering med vad som är möjligt att bygga och vilken ekonomiska vinning som föreningen skulle kunna göra. Inget beslut är dock taget i dagsläget (2020-10-27).

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning