Såld

Unik landshövdingeetta med möjlighet till vindsetage

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Gustavsplatsen 1F

1:a Bagaregården

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 606 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 35,1 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1927-1929
Adress:
Gustavsplatsen 1F,
416 69 GÖTEBORG

Beskrivning

I hjärtat av Bagaregården, och högst upp i huset, finner ni denna unika etta som har social planlösning med fint formspråk. Lägenheten är genomgående renoverad med stilrent kök och badrum samt vitglaserade brädgolv i original och vitmålade väggar. Samtidigt har man bevarade detaljer som andas 20-tal i form av gedigna gjutjärnselement, takrosett, fina snickerier samt vackra spegeldörrar. Den generösa takhöjden och det naturliga dagsljuset från fönsterpartierna skapar en härlig rymd. Om man vill kan lägenheten byggas upp i etage på vinden då detta har godkänts från föreningen men det krävs att lägenhetsägaren kommer överens med den medlem i föreningen som disponerar förrådet ovan lägenheten (den ytan som ev kan omvandlas till en del av lägenheten). Tillgång till en gemensam balkong samt en fantastisk innergård med lusthus.

I Bagaregården bor ni ett av Göteborgs mest omtyckta områden, där charmiga landshövdingehus blandas med villor. Stadsdelen ligger öster om city, inte långt ifrån Delsjöns vackra naturreservat med Skatås motionscentral och flera badsjöar. Gångavstånd till Munkebäcksmotet där ni finner vardaglig service i form av ICA Kvantum, bensinstation, apotek, systembolaget, träningsanläggning med mera.

Lägenhetens 35,1 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för fri avhängning samt goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor i en inbyggd garderob. Lägenheten har genomgående vitglaserade originalbrädgolv och vitmålade väggar samt en generös takhöjd som skapar en känsla av rymd.

Ljust vardagsrum med fint formspråk som enkelt kan inredas med soffa, säng och övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter i en vägghängda skåp. Härligt ljusinsläpp från ett fönster med spröjs samt halvöppen planlösning mot köket. Här finns originaldetaljer såsom takrosett och gjutjärnselement vilka ger karaktär åt rummet.

Det stilrent renoverade köket har släta handtagslösa luckor i vitt, bänkytor i vit laminat och stänkskydd i vitt kakel. Som en uppseendeväckande detalj har man valt en röd blandare. Köket är en social plats samtidigt som det erbjuder gott om förvaring i både skåp och lådor samt generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen är av märket Siemens, Smeg samt Ikea och utgörs av induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Trivsam matplats invid fönstret med utsikt över lummiga omgivningar.

Badrummet är renoverat med fina materialval och har en historia med sin charmig design. Golvet Vitt hexagonformat klinker med underliggande golvvärme och vitt kvadratiskt kakel med grå fog. Inredningen består av wc, vägghängt handfat, infälld spegel i kaklet, duschhörna med raka vikbara glasväggar samt både taksil och handdusch.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 606 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten samt en obligatorisk kostnad om 212 kr för Telia triple play.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,85721%. Andel av årsavgift är 0,85721%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 246 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 140 kr/mån, och hushållsel 106 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning lämnad av säljaren. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 78/1202.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1927-1929.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 35,1 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 105 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-07-11.

Information Förening

Förening: HSB Brf Omberg nr 1 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: HSB Brf Omberg 1 ligger i stadsdelen Bagaregården där föreningen äger fastigheterna Bagaregården 18:1 med därpå uppförda bostadshus. Föreningen består av 91 lägenheter med bostadsrätt. I föreningen finns allt mellan 1ROK - 4ROK. Den sammanlagda boytan i föreningen är 4467 kvm. Adresserna till fastigheten är Gustavsplatsen 1A-1N. Fastigheten byggdes 1927-29 och ritades av arkitekten Conny Nyquist som även ritat många andra byggnader i området under samma period. Föreningen är en av Göteborgs äldsta bostadsrättsföreningar, den fjärde av HSB. Kvarteret Omberg, de tre systerföreningarna som ligger längs med Stockholmsgatan, var bland de första fastigheterna med rinnande varmvatten i badrummen.

Gemensamma utrymmen: Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd beläget mellan uppgång D och E. Gemensam tvättstuga i källaren belägen mellan uppgång H och I. Måndag till lördag finns tvättider mellan kl. 07:00 - 22:00 samt söndag mellan kl.10:00 - 22:00. Här kan man boka veckotvätt eller månadstvätt. Mellan utgången mot Stockholmsgatan och uppgång D ligger det gemensamma cykelrummet. Sophantering finns precis utanför porten på Stockholmsgatan. Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen utanför Omberg 2. Föreningen har en gemensam innergård med lusthus och trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap samt lekplats för barnlek.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en god och stabil ekonomi med väldigt låg belåning.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna försäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
De renoveringar som planeras framöver är:
Hösten 2020 planeras fasadmålning.
ca 2027 Renovering skorstenar.
ca 2030 Byte av stående stammar för vatten och avlopp.

Urval av genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
1983 genomfördes stambyte
2012 Kontroll av stammar. Rören kommer att kontrolleras igen längre fram för att se om de behöver åtgärdas. Enligt underhållsplanen ska stammarna bytas runt år 2030. Samma år installerades nya 3-glasfönster.
2013 Installation av moloker för sophantering.
2014 Takomläggning utfördes, renovering av samtliga trappuppgångar samtidigt gjordes en uppfräschning av tvättstuga samt källargång. Samma år installerades en avgasare i undercentralen för att gynna värmecentralen samt en besiktning utfördes av badrummen i föreningen. Det var frivilligt för medlemmarna och ca 70 badrum genomgick besiktning.
2015 Föreningen besiktade ytterligare 5 badrum.
2016 filmning av stammar.
2017-2018 relining av avloppsstammarna i bottenplattan.
2019 spolning av stående stammar.
2020 radonmätning genomförd med godkända resultat. Under samma år genomfördes besiktning och åtgärder av vissa takfönster. Det genomfördes även byte av undertaksplatta vid entrén.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering gäller i området. 2 tim gratis parkering på flertalet gator i området alt. avgiftsbelagd parkering. Observera skyltning.

TV och bredband: Föreningen har en gemensam gruppanslutning med Telia Fiber. I avgiften ingår digital-tv (paketet Lagom), bredband (100/100 Mbit/s via fiber) samt bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget).

Gårdsplats: Förningen har en stor gemensam innergård med gräsytor, planteringar, stenläggning, lusthus och grillplatser.

Övrigt: För att bygga upp på vinden, köpa loss vindsutrymme och bygga upp etage krävs ett stämmobeslut på årsstämman. Man måste alltså lämna in en motion till årsstämman, vilken också måste godkännas på stämman. Föreningen har i dagsläget ett stort intresse från flera medlemmar om att bygga upp. För mer information kontakta föreningens styrelse.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.omberg1.se.

Bagaregården

småstadsidyll, storstadspuls och gröna oaser


I Göteborgs östra centrum ligger charmiga Bagaregården, en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I Bagaregårdens kvarter finns mysiga caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen, vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
Redbergsplatsen är knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter av olika slag för alla åldrar. I Härlanda park ligger kulturhuset Kåken. Här finns bl.a. bibliotek, hälsotek, öppen förskola, och café. I parken som omger byggnaderna finns gräsytor och bollplaner. I Pellerins margarinfabrik, som grundades 1895, finns idag kontorslokaler.


Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Bagaregården inbjuder till ett gemytligt boende i en av Göteborgs äldsta och mest genuina stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning