Snart till salu

Ljus hörnlägenhet med vidsträckt utsikt och inglasad balkong

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Ostindiefararen 53

3:a Eriksberg

Kortfakta

Avgift:
5 043 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
92 kvm
Våning:
4/13, hiss
Byggår:
2009
Adress:
Ostindiefararen 53,
417 65 GÖTEBORG
Vinn Samsungs design-TV
Välkommen att kontakta Anders
Välkommen att kontakta Anders

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på anders.pettersson@lundin.se.

Här erbjuds en magisk hörnlägenhet i populära Brf Terra Nova. Ett boende med slående utsikt över älven och rikligt med ljusinsläpp från stora fönsterpartier i gavel. Stor balkong, delvis inglasad, belägen i soldränkt söder-/österläge. Generösa sällskapsytor, rymligt sovrum, välplanerat badrum med tvättavdelning samt gäst-WC är andra attribut som kännetecknar detta hem. Goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. I närområdet ligger Lindholmen med universitetsområdet Campus Lindholmens IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, bank, systembolag med mera.

Lägenhetens 92 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en ljus och möblerbar hall med plats att stuva undan ytterkläder och skor i en garderob direkt till höger om entrén. Längre in i hallen finns även en klädkammare med hyllsystem som maximerar förvaringen. Väggarna går i en ljus ton och på golvet ligger ekparkett som är genomgående i hela bostaden. Redan några steg in i detta hem märker man att det är något utöver det vanliga. Från stora delar av bostaden har man en maffig utsikt över älven, en utsikt som är omöjlig att se sig mätt på.

Från hallen nås vardagsrum och kök som är sammanlänkat i en öppen planlösning. Här är det gott om ytor att socialisera på. Köksluckor i ek och ovanför arbetsbänken sitter ett grått kake. I köket finns kyl/frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn (2020), mikro och häll. Belysningen är noga genomtänkt och i överskåpen finns inbyggd belysning samt spotlights i taket.

I sällskapsdelen finns fönster längs med hela lång- och kortsidan så rummet badar i ljus. De generöst tilltagna ytorna gör att det ryms ett stort matbord med plats för många gäster samt tv- och soffhörna. Bostadens vinkelbalkong vetter mot både öst och syd och är rejält tilltagen. Här sitter man och blickar ut över såväl Masthuggskyrkan, hamninloppet och båtarna som ligger förtöjda i Eriksbergsdockan. Balkongen är till stora delar inglasad vilket gör att man kan nyttja den under stora delar av året och den blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. På balkongen är det även tillåtet att använda gasol- eller elgrill.

Det största sovrummet ger platsför både dubbelsäng samt sängbord. På golvet finns ekparkett och väggarna går i en vit ton.

Från vardagsrummet nås det andra sovrummet som även det är rymligt. Längs långsidan finns en garderobsvägg. Rummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.

Badrummet helkaklat och utrustat med tvättställ med kommod, toalett, handdukstork och spegel med infälld belysning. En tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagsbestyren. Duschen skiljs av med en glasvägg och har försetts med en takdusch. Golvvärme finns samt spotlights i taket.

I anslutning till hallen finns gästtoaletten. Gästtoaletten är utrustad med handfat med kommod, toalett och badrumsskåp och golvvärme.

Information Ekonomi

Avgift: 5 043 kr/månad. I avgiften ingår tv, bredband, värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 1,13117%. Andel av årsavgift är 1,13132%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 448 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 250 kr/månad. Antal personer i hushållet: 2.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 200 kr/månadFörsäkring: 50 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Ostindiefararen 53, 417 65 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2009

Lägenhetsnummer: 1303

Våningsplan: Våningsplan 4 av 13. Hiss finns.

Storlek: 3 rum. Boarea 92 kvm. Areauppgift enligt föreningen.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Terra Nova. Föreningen är en bostadsrättsförening.

Allmänt om föreningen: Fastigheten har beteckningen Sannegården 61:1 och byggnaderna uppfördes under åren 2007-2009. Brf Terra Nova består av två hus med en gemensam gård. Husen som totalt rymmer 88 bostadsrättslägenheter och 3 hyreslokaler, är i 9 våningar samt en tornbyggnad i 13 våningar.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej
Föreningen äger marken: Nej

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

TV och bredband: TV: Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Bredband: Fiber via Telenor ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen har 47 garageplatser i källarplanet varav 10 elbilsplatser. Föreningen disponerar dessutom 7 garageplatser i Brf Ostindiefararen Götheborg i kvarteret intill samt 6 utomhusplatser mellan Brf Terra Nova och Brf Ostindiefararen Götheborg. Föreningen har även 24 garageplatser i Eriksbergs Garagesamfällighets parkeringshus.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd (ca. 3 kvm). Föreningen har en övernattningslägenhet, samt en föreningslokal som även kan hyras för övernattning.

Övrigt: Fastigheten innehar en andel på 2,111% i gemensamhetsanläggningen sannegården GA:10. Anläggningen innefattar sopsugssystem för fastigheterna i området och förvaltas av Eriksbergs Samfällighet. Föreningen har även en andel i gemensamhetsanläggningen Sannegården GA:36. Andelen innefattar 24 platser i ett garage som förvaltas av Eriksbergsdockans Garage Samfällighet.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning