Såld

Vackert parhus från 1924

Patrik Henningsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Rådmansgatan 4

Härlanda

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 115 kvm
Biarea:
ca 56 kvm
Byggår:
1924
Tomtarea:
ca 220 kvm
Adress:
Rådmansgatan 4,
41672 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till denna pärla som under de senaste åren har blivit totalrenoverad med stor känsla för huset, material, kvalitet och färgsättning. Allt har gåtts igenom såsom värmesystem med vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övervåningen, samtliga fönster nya eller renoverade, ny el, ny vvs, ytskikt, kakelugn, helt nya badrum och kök. Fasad och tak åtgärdades för ca 10 år sedan, enhetligt och gemensamt med grannfastigheten. Flexibel och luftig planlösning med stora sociala ytor på entréplan med utgång till grönskande trädgård med fruktträd och mysiga odlingar, övre plan med sovrum och allrum. Dessutom en rejäl källare och inredningsbar vind ca 14 kvm med färdig trappa upp. Huset ligger lugnt med en grönskande park med anor från 1100-talet alldeles intill.

Rumsbeskrivning:

Entréplan,
Glasad veranda med plats för ytterkläder och skor, vacker pärlspont på både väggar och i tak.
Ytterligare en luftig hall med gästtoalett och trapphus till övervåning och källare. Från hallen öppnas huset upp mot de sociala utrymmen såsom kök, matsal, vardagsrum och trädgård.
Köket har härligt ljus och rymd med plats för stora sällskap. Köket är välutrustat och har utmärkta arbetsytor och förvaring, ett "gammeldags" skafferi passar fint in i inredningen. Kakelugnen som är nyinstallerad skapar en skön atmosfär mellan rummen. Ihop med köksön sitter en platsbyggd soffa där gäster kan sitta och konversera med kocken, intill soffan finns ett utrymme som idag används till barnens koja.
Matplatsen har plats för stort matbord intill de glasade pardörrarna ut mot den grönskande trädgården med lummig uteplats, fruktträd och odlingar.
Pardörrar även mot vardagsrummet som ligger intill. Vardagsrummet går bra att stänga till och använda som sovrum för den som vill och kombinera köket och matplatsen som kök/vardagsrum.
Enhetliga golv av enstavs ekparkett.

Övre plan,
Vackert trapphus klätt med pärlspont på väggar och tak med en ljuvlig takkupa i övre hallen.
Allrum med två fönster ger ett fint ljus, allrummet går enkelt att dela av till ytterligare sovrum för den som vill.
Två sovrum med plats för dubbelsäng i bägge rummen.
Badrum med badkar, kakel på väggar, klinker med värme på golvet.
Enhetliga golv av massiv furu.

Källare och vind,
Hel källare med tvättstuga, förråd, hobbyrum och ytterligare utrymme. Inredningsbar vind ca 14 kvadratmeter med färdig trappa.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 4 195 000 kr varav byggnadsvärde 1 542 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 28 000 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 10 500 kr/år, försäkring 5 000 kr/år, vatten/avlopp 4 500 kr/år, renhållning 2 500 kr/år, sotning 1 000 kr/år, och hushållsel 4 500 kr/år.
Riktvärde.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: För information om pantbrev, kontakta ansvarig mäklare.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bagaregården 45:7.

Byggnadstyp: Parhus. 1 ½ plan med källare och vind.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1924.

Storlek: Boarea ca 115 m², biarea ca 56 m². Areauppgifter enligt säljare. 5 rum, varav 2-5 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Taktegel. Fönster: 2-glasfönster.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Luftvärmepump med vattenburet cirkulationssystem.

Energideklaration: Energiklass B, energiprestanda primärenergital 62 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-09-10.

TV- och internetanslutning: Internet: Indragen fiber.

Tomt: Tomtarea 220 m².

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta bad


Välkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården
Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Björkekärr
Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Kallebäck
Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

Lunden
I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Munkebäck
Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Olskroken
I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg
Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Örgryte
Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning