Klassisk 20-talsvilla med stor potential

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Pipblåsaregatan 5B

Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
9 800 000 kr
Rum:
13 rum
Boarea:
ca 225 kvm
Biarea:
ca 71 kvm
Byggår:
1927
Tomtarea:
ca 551 kvm
Adress:
Pipblåsaregatan 5B,
41268 Göteborg

Beskrivning

För Göteborgs Stads räkning säljer vi nu denna fastighet mitt i hjärtat av Örgryte.

I denna populära del av Örgryte, som karaktäriseras av den vackra 20-talsepoken, uppfördes detta hus 1927. Här disponerar ni hela 225 kvm boarea samt ytterligare 71 kvm biarea. Bostaden är i behov av renovering och ger en fantastisk möjlighet att skapa ert egna drömboende på bästa adress i området.

Entréplan med stor hall, väl tilltagna sällskapsrum, kök, öppen spis och gästtoalett. Generös takhöjd, massiv ekparkett och vackra fönster. På andra våningen disponeras fyra sovrum och två badrum. Ytterligare några trappsteg upp i huset leder till en inredd vind med tre sovrum och två förråd. Klassisk källare med väl tilltagna ytor. Inglasad terrass samt balkong och trevlig trädgård disponeras. Friköpt tomt om 551 kvm och parkeringsplats samt garage på framsidan av fastigheten.
Enligt detaljplanen finns det möjlighet att göra om till tvåfamiljsvilla.

Viktig information:
Fastigheten ligger på en friköpt tomt. I dagsläget är den taxerad med typkod 823 "Specialenhet, vårdbyggnad" och har således inget taxeringsvärde och med andra ord ingen fastighetsavgift/fastighetsskatt. Efter renovering/ombyggnad får man som köpare själv begära omprövning av taxeringskod hos skatteverket och får då även ett taxeringsvärde. Under "Dokument och Länkar" i annonsen finner ni bl.a. gällande detaljplan för området och länk till boverkets hemsida om vilka krav som gäller för tillgänglighet vid renovering/ombyggnation. Fastigheten säljs med en friskrivningsklausul. Detta innebär att man som köpare inte kan göra några anspråk mot säljaren efter köpet på grund av fel eller brister. Köparen har själv ansvar för att genomföra en besiktning av fastigheten före ett köpekontrakt undertecknas. Vi ger därför möjlighet till alla intressenter att efter de inplanerade visningarna genomföra besiktning så som under vecka 45. Budgivningen kommer startas vecka 46, måndagen den 9 november. Fastigheten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa huset med villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar.

Välkomna på de bokade visningarna och hör gärna av er om ni har några frågor!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 9 800 000 kr

Taxeringsvärde: (fastställt 2019). 823, Specialenhet, vårdbyggnad.

Driftkostnad: Då det har bedrivits verksamhet i byggnaden och den under senare tid ej varit i bruk har vi ingen uppgift kring driftskostnader mer än den som finns i energideklarationen. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Byggnadens energiförbrukning 2019 är enligt Göteborgs Energi: Fjärrvärme 40850kwh /år (33900kr.) Byggnadens elanvändning: 9966 kwh/år.(10100kr).

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Ändring Av Dp Tomtindelning Stadsplan Järnvägsplan.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bö 36:5.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 ½ plan med källare.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1927.

Storlek: Boarea ca 225 m², biarea ca 71 m². Areauppgifter enligt uppmätning. 13 rum, varav 7 sovrum.
Se protokoll från uppmätning.

Byggnadssätt: Grundmur: Huggen sten. Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Tegel. Utv plåtarbeten: Målad plåt.
Kommunalt vatten & avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Vattenburen, Fjärrvärme (hyrd).

Energideklaration: Energiklass G, energiprestanda primärenergital 170 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-05-25.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber.

Bilplats: Garage.

Tomt: Tomtarea 551 m².

Övrigt: Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Detta innebär att man efter köpet inte kan göra anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Information gällande fastighetens skick har köparen själv ansvar för att kontrollera. Detta gäller även information gällande detaljplan, bygglov m.m.

Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning