Välplanerad enplansvilla med endast en ägare

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Stora Björn 29

Kortfakta

Pris/Bud:
3 295 000 kr
Högsta bud:
3 680 000 kr
Se budhistorik
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 143 kvm
Byggår:
1974
Tomtarea:
ca 859 kvm
Adress:
Stora Björn 29,
41551 Göteborg
Bergsjöbadet
Bergsjöbadet
Bergsjön
Bergsjön
Intresserad av denna bostad - Carolina
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva en välplanerad enplansvilla där man får möjligheten att renovera och få det precis som man själv önskar! Detta trevliga hus har ägts av en och samma familj sedan det byggdes 1974. På senare år har taket lagts om med nya takpannor, papp och läkt, i övrigt är det mesta original. Denna 70-talspärla är belägen på en lugn återvändsgata med altan och trädgård i soligt sydväst läge samt ett fristående garage. Varmt välkommen på bokad visning!

Hall
Välkomnande hall med klinkergolv vid entrén och plats för kläder i två garderober intill. Till höger om hallen ligger vardagsrummet och rakt fram till vänster ligger köket. Direkt till vänster om entrén ligger gästtoaletten och badrummet.

Vardagsrum
Till höger om entrén med en spaljévägg mellan ligger det stora vardagsrummet. Här finns fönster i tre väderstreck och utgång till altanen i västerläge. På golvet ligger en parkett och väggarna är tapetserade i vitt. I detta stora rum finns både plats för en soffgrupp och en matsalsgrupp om så önskas.

Kök
Mitt i huset med en öppen planlösning ligger köket med tvättavdelningen precis bakom. Skulle man ändra om här och flytta tvättavdelningen får man ett riktigt stort och härligt kök med plats för köksö om så önskas. Idag är köket utrustat med kyl och frys i fullhöjd samt spis och fläkt (fläkten är ur funktion). Intill köket finns en given matplats intill ett stort fönsterparti men detta skulle också kunna vara ett allrum. I köket ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade i brunt.

Tvättavdelning
Intill köket ligger idag en tvättavdelning med tvättho, tvättmaskin samt torkskåp. Denna del skulle med fördel göra sig bra i det stora förrådet där groventrén finns om man har planer på att göra om.

WC och Badrum
Intill tvättavdelningen ligger en separat gästtoalett och ett badrum. Dessa två utrymmen är i originalutförande med plastmatta på golven och våtrumstapet på väggarna.

Sovum 1 och 2
Dessa två sovrum är båda mycket rymliga med laminatgolv och tapetserade väggar. De har flera garderober vardera samt fönster ut mot gräsmattan i söder.

Sovrum 3
Ett något mindre sovrum med laminatgolv och gula tapetserade väggar.

Sovrum 4
Ett större sovrum som ligger mittemot de andra tre sovrummen och har två fönster ut mot öster. Laminatgolv och vita tapetserade väggar. Från detta rum når man även det stora förrådet intill.

Förråd
Ett mycket stort förråd som har en praktisk groventré. Perfekt rum för t.ex. en framtida tvättstuga.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 295 000 kr

Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 2 378 000 kr varav byggnadsvärde 1 561 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 34 595 kr/år fördelat enligt följande:
Uppvärmning 23 000 kr/år, försäkring 5 395 kr/år, vatten/avlopp 4 600 kr/år, och renhållning 1 600 kr/år.
I posten för uppvärmning 23 000 kr ingår både kostnaden för nätoperatör och elleverantör.

Fastighetsskatt: 8 349 kr/år.

Pantbrev: Det finns 4 pantbrev om sammanlagt 310 000 kr.

Tomträttsavgäld: Tomträttsavgäld 7 568 kr/år t o m 2023-11-30.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Bergsjön 32:5.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 1 plan.

Besiktigad: Ja.

Byggår: 1974.

Senaste renovering/ombyggnad: 2010: Takrenovering med ny takpapp, läkt och pannor monterades, arbetet utfördes av entreprenör. Även hängrännor och stuprör byttes då.

Storlek: Boarea ca 143 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt: Grund: Betongplatta på mark. Stomme: Trä. Fasad: Tegel och träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glas kopplade.
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Direktverkande el.
Nätbolag: Göteborgs Energi.
Elleverantör: Telge Energi. Elförbrukning: 12 734kWh/år.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 162 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-11-10.

TV- och internetanslutning: TV: Tv-antenn. Internet: Via adsl eller mobilt.

Uteplats: Altan utanför vardagsrummet i västerläge.

Övriga byggnader: Fristående garage.

Tomt: Mestadels plan trädgård med gräsmatta och buskage samt träd.

Övrigt: Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Detta innebär att man efter köpet inte kan göra anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten.

Bergsjön

Bergsjön
Området Bergsjön har fått sitt namn efter de berg och den sjö som bildades då inlandsisen drog sig tillbaka. Själva sjön, som också heter Bergsjön, är en trevlig skogssjö med klippstränder, bryggor och badtorn och här kan man både bada och fiska. På sommaren finns det även simskola här. Nästan alla gator här har fått namn som på olika sätt anknyter till rymd och universum beror. Detta beror till stor del på Bergsjöns höga läge, ett av de högsta i hela Göteborg, där det från vissa adresser är möjligt att se ända bort till ön Vinga utanför Göteborgs hamninlopp. Bebyggelsen i Bergsjön är i huvudsak ifrån 1960-talet och framåt och här finns en blandning av lägenheter, radhus och villor. I Bergsjön bor du nära både storstad och natur, med många fina vandringsleder i sin direkta närhet samtidigt som man endast är en kvart med spårvagn från city. I Bergsjöns centrum finns ett brett utbud av vardaglig service med flera butiker, restauranger, vårdcentral, tandläkare med mera. Här finns även en välsorterad och intressant mix när det gäller frukt och grönt, charkuterivaror, orientaliska teer och kryddor.

Planritning