Såld

Har finns förutsättningarna att trivas, oavsett livssituation

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Philip Salomonsson
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Högenvägen 215

3:a Livered

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 340 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 86 kvm
Byggår:
1980
Adress:
Högenvägen 215,
428 30 KÅLLERED

Beskrivning

I det här trivsamma och barnvänliga området har ni de vardagliga bekvämligheterna nära till hands, allt ifrån shopping, skola till motionsspår och kollektivtrafik. På Högenvägen 215 finns de rätta förutsättningarna att trivas, oavsett livssituation!

Kliv in, häng av er ytterplagget, stega upp för trappan och låt er fantasi flöda!

Nu är tiden inne för den initiativrika att kreera denna gavellägenhet om 86 m² med två stycken balkonger inför ett nytt skede. Här bor ni i ett barnvänligt område med närhet till allt ifrån skola, motionsspår i naturen eller shopping.

Bostaden har två stycken rymliga sovrum med plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord och förvaring i form av garderober. I hallen som är belägen på markplan, finns utrymme att smidigt hänga av sig ytterplagget på en tamburmajor och sedan ta trappan upp till bostaden. Där välkomnas ni av en hall alternativt ett allrum med en klädkammare för att kompensera förvaringen av ytterkläderna. Ytterligare plats för en byrå ryms även i denna del. Härifrån ansluter vi ut till bostadens första balkong, där det även finns ett förråd. Köket är rymligt och har två anslutningsöppningar, varav den ena delen har en skjutdörr ut mot vardagsrummet. Den maskinella utrustningen i köket består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin och spis. Från skjutdörren tar vi oss ut i vardagsrummet som är den centrala delen i bostaden. Här är det ett behagligt ljusinsläpp och med anslutning till den stora balkongen. Balkongen har ett rofyllt läge, där ni kan avnjuta en kopp kaffe och blicka ut över ängen medan barnen t.ex. spelar fotboll. Eftersom bostaden har fönster i två väderstreck, ger det ett härligt ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med en tvättmaskin, duschhörna, WC, kommod, handdukstork samt förvaringsskåp till hudvårdsartiklar.


Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 340 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och ett basutbud med TV, bredband (100-10 Mbit/s) och telefoni från Com Hem.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,87014%. Andel av årsavgift är 0,87226%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Våmmedal 2:150.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 49.

Byggår: 1980.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 86 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: HSB:s Brf Livered i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 116 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Föreningen är ett privatbostadsföretag vars verksamhet omfattar förvaltning och ägande av fastigheten Våmmedal 2:150. Föreningens inriktning är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningen upplåta bostäder för permanent boende åt medlemmarna till nyttjande utan tidsbegränsning. Vidare har föreningen till ändamål att främja studie- och fritidsverksamhet inom föreningen samt för att stärka gemenskapen och tillgodose gemensamma intressen och behov, främja serviceverksamhet med anknytning till boendet.

Gemensamma utrymmen: I fastigheten finns det en föreningslokal på Högenvägen 81 som medlemmarna avgiftsfritt har tillgång till och kan abonnera. I lokalen finns ett kök och är utrustat för 24 personer. I byggnaden finns tvättstuga, bastu, övernattningslägenhet och bokhyllor där du kan låna och lämna böcker.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB Mölndal.
I avgiften ingår värme, vatten och ett basutbud med TV, bredband (100-10 Mbit/s) och telefoni från Com Hem.

Försäkring: Byggnaden är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar. Samtliga bostadsrättsinnehavare är skyldiga att teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: Planerat underhåll:
2020 - Utbyte av samtliga ytterdörrar samt översyn av fasader och målningsarbete.

Pågående underhåll:
2019/2020 - Utbyte av ventilationer till en mer effektiv modell. Fläktar på taken, ventilationsventiler och fläktkåpor i samtliga lägenheter.

Parkering: Föreningen förfogar över 71 st parkeringsplatser och 67 st garage som hyrs ut till föreningens medlemmar. Det finns även MC/moped garage att hyra.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Com Hem där varje lägenhet har ett basutbud av TV kanaler och internetanslutning som ingår i månadsavgiften.

Övrigt: Organisationsanslutning:
Bostadsrättsföreningen Livered är ansluten till HSB Mölndal. Genom medlemskapet har föreningen tillgång till information, kurser samt ekonomisk och juridisk expertis, som styrelse och medlemmar är i behov av för en effektiv förvaltning av föreningens fastighet och ekonomi.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Kållered

Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Planritning