Snart till salu

34 välgenomtänkta m² i en miljösmart stadsdel signerad Wingårdhs Arkitektbyrå

Carl Hogéus
ansvarig mäklare
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Bergskroken 8

1:a Krokslätt

Kortfakta

Avgift:
2 367 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
34,5 kvm
Våning:
1/7, hiss
Byggår:
2019
Adress:
Bergskroken 8,
431 37 Mölndal

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på carl.hogeus@lundin.se.

Vad sägs om att bo vid Krokslätts Fabriker med anor från 1800-talet, men i en miljösmart stadsdel signerad Wingårdhs Arkitektbyrå?
Håll med om att det låter tilltalande! Här presenteras 34 välgenomtänkta m² som är utrustat med alla bekvämligheter och likaså kvalitetshöjande attiraljer, allt för en bra grund i vardagen.

Det första som ni observeras av vid välkomnandet är rymd, takhöjd och ljusinsläpp!

Redan i den välplanerade hallen, där ni smidigt hänger av er ytterplagget känner ni välkomnandet i form av ett behagligt ljusinsläpp som gifter sig väl med bostadens takhöjd. Plats för ett mindre bord att lägga ifrån sig nycklar och telefon finns. Vidare in har ni ett trevligt och lätt möblerat vardagsrum. Här finns det plats för en soffa, bord och större säng utan att det känns insnävande. I de stora fönsterpartiet finns elektriska plisségardiner från Luxor som är indelad i två zoner, perfekt för att reglera ljusinsläppet under de soliga dagarna. Från köksdelen ansluter vi ut till en av bostadens alla positiva egenskaper, nämligen den underbara uteplatsen! Trevlig och rofylld vy från uteplatsen mot gården och den vackra arkitekturen, vilket inger en avkoppling och är ett stort plus under de ljumna sommarkvällarna. Här blir ni sittandes fram mot småtimmarna i goda vänners lag.

Med den öppna planlösningen och högt till tak, upplevs lägenheten väldigt rymlig. Det stilrena, vitfärgade Marbodalköket dekoreras med avlånga beslag i rostfritt stål. Köket är inte enbart iögonfallande, utan har goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Det är ett funktionellt kök att tillaga en middag i, medan gästerna minglar på uteplatsen. Ni blir bortskämda med utrustning som diskmaskin, induktionshäll, integrerad ugn/mikro, kyl och frys från Siemens. Allt för att skapa en förenkling och trivsammare vardag!

Hela bostaden har en totalitet av smakfulla, genomtänka och stilrena detaljval. Det är som sagt, välplanerade 34 m² som trots sin storlek innehar alla bekvämligheter som underlättar er vardag. Badrummet är helkaklat i vitt och bryts av med ett mörkt färgat klinkergolv med golvvärme. Färgvalen är stilrena och trivsamma. WC, duschhörna med klarglas, kommod och spegelbadrumsskåp med ledbelysning samt eluttag. Vad är det ni mer kan tänkas sakna inom dessa 34 m²? Troligtvis ingenting. Det finns naturligtvis även en tvättmaskin och torktumlare från Siemens, som en ytterligare kvalitetshöjning för boendet.

Information Ekonomi

Avgift: 2 367 kr/månad. I avgiften ingår värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg för Triple-Play om 230 SEK tillkommer. Retroaktiv reglering för faktiskt förbrukning (IMD) av varmvatten kommer att ske (15kr/kvm/månad).

Andelstal: Andel i föreningen är 1,11422%. Andel av årsavgift är 1,14399%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av köparen.

Driftkostnad: Totalt ca 145 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 145 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Bergskroken 8, 431 37 Mölndal. Mölndals kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 2019

Lägenhetsnummer: 40801/0801

Våningsplan: Våningsplan 1 av 7. Hiss finns.

Storlek: 1 rum. Boarea 34,5 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Balkong/Uteplats: En mycket trevlig uteplats som rymmer loungemöbel & dekoreras av grönska.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.

Information Förening

Förening: Brf Bomullsbalen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 48 lägenheter.

Allmänt om föreningen: I Krokslätts Fabriker, med anor från 1800-talet, finns nu en ny miljösmart stadsdel signerad av Gert Wingårdhs Arkitektbyrå. Här är naturen ständigt närvarande med Safjällets naturreservat som närmsta granne. Samtidigt anar du stadens puls, bara några minuter bort med en promenad, cykel eller kollektivtrafik en som är i nära anknytning. Krokslätts Fabriker ger dig de bästa förutsättningarna att både leva och bo klimatsmart. I harmoni med områdets miljöarbete är målsättningen att husen skall uppnå kraven för Miljöbyggnad. Här kommer du att mötas av en blandstad där verksamheter och service delar yta med ca 200 bostäder.

Föreningen bildades den 8 september 2016. Föreningen äger fastigheterna Kängurun 25 och Kängurun 26 i Mölndals kommun. Gemensamhetsanläggningar finns som bland annat avser parkering, gårdsanläggningar och sophantering.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ja
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.

Uppvärmning: Bergvärme, vattenburen värme via radiatorer.

Ventilation: FT - Mekanisk till- och frånluft.

TV och bredband: I månadsavgiften ingår ett obligatoriskt tillägg om 230 SEK/månad för Triple-Play via fiber och avser bredband, Digital-TV, samt IP-telefoni.

Parkering: Parkering kan erbjudas i P-hus för 700kr/månad via Husvärden AB. Brf Bomullsbalen förfogar alltså inte över några parkeringsplatser. Husen har entré från två håll. Angöring med taxi, flyttbil och handikapparkering finns i anslutning till den nedre entrén.

Gemensamma utrymmen: Lägenhetsförråd finns antingen helt inom lägenheten, i särskilt förrådsutrymme på entréplan eller uppdelat på lägenhet och förrådsutrymme. Kombinerat cykelrum och laddplats för rullstol finns på nedre entréplan. Ytterligare cykelparkering utomhus kommer finnas i anslutning till entréer. I området finns miljöhus för sophantering och återvinning.

Övrigt: Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Mölndal Krokslätt

Friluftsliv, shopping och storstadspuls
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. Det planeras många nya bostäder och området i stort kommer få ett enormt uppsving allt eftersom det utvecklas.

I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Både Mölndals centrum och Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss. I närområdet finns butiker och matställen och Mölndals Galleria med sitt breda utbud av restauranger, kaféer, butiker och gym finns på nära håll. Utmed Mölndalsvägen ligger dessutom flera stormarknader. För barnfamiljen finns ett bra utbud av skolor och för studenter ligger flera av universitetets institutioner på nära avstånd.

Örgryte koloniträdgårdar är en gömd lummig oas och på gångavstånd finns även Safjällets naturreservat som är ett fint naturområde med promenadstigar och upplysta motionsslingor.

På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker,
som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnaderna är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning