Såld

Exklusiv tvåa högst upp i huset

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 104

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 569 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 65 kvm
Våning:
7/7, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Monsungatan 104,
417 68 GÖTEBORG

Beskrivning

Drömmen om att bo precis vid vattnet kan bli sann! Längst ut på Monsungatan, framför älven och högst upp på 7e våningen ligger denna ljusa lägenhet med rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Fantastiskt läge med ljuvlig utsikt över älv, stad och vackra färjenäsparken. Stor balkong, delvis inglasad, belägen i soldränkt sydvästligt läge med slående solnedgångar. Generösa sällskapsytor, rymligt sovrum samt välplanerat badrum med högsta standard är andra attribut som kännetecknar detta hem. Goda förvaringsmöjligheter med garderober i alla sovrum samt en rymlig klädkammare.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. I närområdet ligger Lindholmen med universitetsområdet Campus Lindholmens IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, bank, systembolag med mera.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 569 kr/mån. I avgiften ingår Bredband från Telia samt Kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 600 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, vatten/avlopp 350 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 27/1604.

Våningsplan: Våningsplan 7 av 7, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 65 m².

TV- och internetanslutning: TV: Telia. Internet: Telia.

Bilplats: Föreningen har 47 st garageplatser. I föreningen finns 61 lägenheter. Föreningen ska i den mån det är möjligt kunna erbjuda en medlem som äger ett motorfordon en parkeringsplats i garaget.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Salteriet.

Allmänt om föreningen: Brf Salteriet upplåter totalt 61 bostadsrätter med adress Monsungatan 81 & 104.

För mer info:
www.riksbyggen.se/globalassets/1-media-riksbyggen/2-bostad/bostadsratter/vastra-gotaland/brf-salteriet/salteriet_magasin_web.pdf.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning