Snart till salu

Modern ljus gavellägenhet i absoluta toppskick

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Rustmästaregatan 5

3:a Kviberg

Kortfakta

Avgift:
4 016 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 70 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Rustmästaregatan 5,
415 28 GÖTEBORG
Fjärrstyr hela hemmets belysning via Plejd
Fjärrstyr hela hemmets belysning via Plejd

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på poya.sondosi@lundin.se.

Välkomna till Kvibergsstaden och Brf Kvibergs Entré som är vackert beläget vid Kvibergs park och Säveån. Husen har hög miljöklassningsnivå med låg energiförbrukning och lägenheterna har genomtänkta planlösningar med hög inredningskvalitet och komfort.

Modern gavellägenhet med rikligt ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt gårdsbalkong i sydöstläge. Lägenheten har genomgående fina ljusa ekparkettgolv som skapar en vacker kontrast mot de genomtänkta färgvalen. Klassiskt kök med vitvaror av hög klass. Två sovrum varav det största har utgång till balkongen samt egen klädkammare. Helkaklat badrum med tidlösa ljusa färgval och tvättavdelning. På balkongen har ni även ett rymligt förråd med plats för allt från cykeln till skidutrustningen.

Tanken bakom Kvibergsstaden är en stadsdel som smälter in bland både Kvibergs regementsbyggnader, industrier och villor. Kvarteret har ett stilrent, modernt uttryck och kopplingar till Kvibergs historia. På bara 10 minuter är du inne i stans nöjesutbud men Gamlestaden bjuder även på flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Kviberg ligger med bekvämt avstånd till Göteborgs centrum och det finns flera buss- och spårvagnslinjer i området. Det är också ett område som ligger väldigt nära vacker natur och har Kvibergs kasern som ett landmärke. Här finns också Sveriges största beachvolleyhall, nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena och en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp

Information Ekonomi

Avgift: 4 016 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 200 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 70 m².

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft.

Bilplats: Det finns 57 garageplatser med ett separat kösystem, kostnad 1000 kr/månad. 16 av dessa är utrustade med elladdning, ytterligare 3 är förberedda. Det finns även 3 MC-platser kostnad 500kr/ månad.

Information Förening

Förening: Brf Kvibergs Entré. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Kvibergs Entré består 133 miljösmarta lägenheter och två lokaler i tre flerbostadshus. Föreningens adress är Rustmästaregatan 3, 5, 7 samt Generalsgatan 4, 6, 8 och 10. Hus 1 och 2 är fem våningar och hus 3 är tio våningar högt. Byggnadsprojektet genomfördes med totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Modernt och stilren arkitektur med miljö och hållbar utveckling i fokus.

Gemensamma utrymmen: Cyklar parkeras i cykelrum under höghuset (hus 3) och cykelställ i garaget under hus 2, alternativ korttidsparkering utomhus i cykelställ. Vagn- och rullstolsrum finns i de olika husen. Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra till sina gäster. I övrigt finns det inte några gemensamma lokaler i föreningen.

Det finns inte någon allmän tvättstuga i föreningen, alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen kommer inte göra några avgiftsförändringar under 2020, enligt deras hemsida och kontrollerat med styrelsen 2020731.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019-2048. Föreningen kommer installera solceller under hösten 2020. För övrigt inga större underhåll är planerade de närmsta åren. (200731).

Parkering: Det finns 57 garageplatser med ett separat kösystem, kostnad 1000 kr/månad. 16 av dessa är utrustade med elladdning, ytterligare 3 är förberedda. Det finns även 3 MC-platser kostnad 500kr/ månad. Gästparkering finns på Generalsgatan och Rustmästaregatan.

TV och bredband: Föreningen har avtal med Telenor, som har en fiberanslutning till fastigheten. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet. Kontakta Bredbandsbolaget direkt för utbud och kostnader.

Övrigt: Varje lägenhet har ett förråd, antingen på balkong, terrass/uteplats eller i källare/vind.

Kviberg

Kviberg är en av Göteborgs östra stadsdelar och ett område som präglas av en spännande mix av toppmodern arkitektur och historiska miljöer. Redan på 1300-talet omnämns byn och hemmanet Kviberg. De röda kasernbyggnaderna med svarta torn är idag något av Kvibergs signum. Kvibergs kaserner uppfördes 1895 och hade militär verksamhet fram till 1994. Idag finns här flera olika verksamheter, bl.a. utbildningar,
ungdomens hus och museum. I de gamla stallarna ryms Kvibergs marknad.
Moderna bostäder började byggas här i slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har toppmoderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång. Många av dem har namn som anknyter till den militära historien – översten, löjtnanten och soldathemmet.
I Kviberg och dess grannområden finns ett gott utbud av vardagsservice såsom mataffärer, apotek och vårdmottagningar. Med Kvibergs strategiska läge och goda kommunikationer når man Göteborgs centrum på kort tid. Utmed E20 ligger flera stormarknader och i Partille centrum Allums shoppingcenter. Kviberg är ett område som uppmuntrar till ett aktivt liv. I Kvibergs park, området i och runtom kasernerna, huserar flera idrottsföreningar. Här finns också Beach Center, Prioritet Serneke Arena, bollplaner och motionsspår. I den nya delen av Kviberg som växer fram byggs nu ett ”mini-centrum” med bl.a. livsmedelsbutik och gym, som är planerat att stå klart till april 2020. Runt Kviberg finns vackra skogar, mäktiga klippformationer och flera naturstigar. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin liten badsjö med klippstränder. Kviberg inbjuder till ett fräscht och modernt boende i stadsnära och grön miljö. Välkommen!

Planritning