Majestätisk fullträff med materialval utöver det vanliga

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Ponnygatan 7B

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 450 000 kr
Avgift:
3 670 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Ponnygatan 7B,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Varmt välkomna till denna smakfullt renoverade trerummare med hög standard i populära HSB Korndahl! Här har vi bland annat ett kök långt utöver det vanliga! Frågar ni mig är det nog det mest exklusiva köket i hela området och det kan nu bli ditt! Lägenheten levererar stilfulla materialval följt av genomgående fina ytskikt i samtliga rum och smart belysning som sköts via telefonen. Väl tilltaget vardagsrum med utgång till stor balkong i västerläge där fredagsbiran står redo, väl kyld i kvällssolen!
Observera att det finns en inre fond att nyttja som tillhör lägenheten om ca 14 000kr.

Lägenheten är belägen i den populära och stabila HSB-föreningen, Korndahl. Som medlem i bostadsrättsföreningen får man tillgång till mycket goda bekvämligheter såsom gästlägenhet, bastu, fritidslokal, aktivitetslokal samt fina gårdar med gräsytor och lekplatser. HSB Korndahl är en stor och välskött förening med mycket god ekonomi!

Hall: Välkommen in och häng av dig dig jackan till höger eller öppna garderoben till vänster. Golvet präglas grå ton från Pergo och väggarna kläds snyggt av mörk mönstrad tapet. Hallen sträcker sig genomgående från dörr till vardagsrummets spets.

Kök: Direkt till vänster om hallen möts vi av mästarnas mästerkök! Det robusta och mycket välutrustade köket välkomnar oss bokstavligt talat ned ett glittrande léende. Den 80 cm djupa bänkskivan av kvartssten sätter verkligen en egen prägel! Kvartsbänkskivan ger inte bara karaktär till ditt nya kök, den erbjuder prestandafördelar som överträffar andra traditionella material. Fläkten kan man tro inte existerar, men den tyska designen gömmer den snyggt vid hällen där vi genom ett enkelt knapptryck låter fläkten träda fram från bänkskivan på ett majestätiskt vis! Om inte det var nog, har vi side by side kyl och frys i rostfritt med lyxig is och vattenmaskin samt integrerad diskmaskin.
Intill köket finns en given matplats för ca 4 personer.
Golvet går i en snygg Tarkett och väggarna är gråmålade.

Mindre sovrum: Till vänster om köket finner vi ett mindre rum som fungerar bra som sovrum med en mindre säng och given skrivbordsplats. Kläderna förvarar du i den platsbyggda enkelgarderoben. Den grå lugnande färgen på väggarna hjälper oss till en god natt sömn.

Vardagsrum: Fiskbensparketen i original tar över och leder in oss i det stora och rymliga vardagsrummet som går i ljusa nyanser och som får rikligt med ljusinsläpp från den stora balkongen. Här får vi plats med en soffa och ett matsalsbord för större sällskap.
Här finns också utgången till den stora balkongen i skarpt västerläge. Vill ni glasa in balkongen för att få ett extra rum så finns möjligheten till det för en låg kostnad och kan finansieras genom den inre fonden som tillhör lägenheten.

Stort sovrum: Masterbedroom med plats för stor säng med tillhörande möblemang. Rummet inreds med en stor och lysande bra garderob.

Badrum: Badrummet fräschades upp i samband med stamrenoveringen under 2006. Våtrumsmatta och tapet i ljusa toner följt av ett badkar. Badrummet inreds givetvis också med wc, kommod och spegelskåp.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 450 000 kr

Avgift: 3 670 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. En obligatorisk avgift tillkommer på 245 kr/mån avseende tv och bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 14 080 kr. Andel i föreningen är 0,30574%. Andel av årsavgift är 0,30623%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 449 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 304 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 23/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 117 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-06-26.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Korndahl i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 323 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Korndahl i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Förbygeln 1 och Fyrsprånget 1 som innefattar adresserna Ponnygatan 1A-7B; Ridspögatan 2A-8B, 1A-7B; Skrittgatan 2A-8B.
Föreningen består av 323 bostadsrättslägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns flertalet tvättstugor. För medlemmar finns även möjlighet att få tillgång till bastu och träningslokal i föreningen mot en kostnad om 20 kr/mån. Föreningen har även en gästlägenhet om 2 rok som medlemmar kan nyttja för 100 kr per dygn samt en fritidslokal för 30 personer som kan hyras för 200 kr per dygn.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick förvaltning, dock är föreningen fortfarande en HSB-förening. Detta medför att föreningen kräver medlemskap via HSB för att kunna godkänna nya medlemmar. Vid årsskiftet 2017/2018 sänkte föreningen avgifterna med 2%. Avgiftshöjning om 2,5% är planerad från start 2021.

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en upprättad 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen.

Gjorda renoveringar:
2000 Balkongerna byggdes ut och glasades in.
2003-2007 Renovering av badrum och avloppsstammar.
2010-2012 Fönsterbyten.
2015 Entrépartibyte, upprustning av trapphus och renovering av tvättstugor.
2016 Nya entrédörrar åt gatan har monterats tillsammans med portlås och porttelefon.
2017 Utbyte av entrépartier har slutförts. Digitalt bokningssystem till tvättstugor.
2019 Spolades avloppsstammarna. Under samma år genomfördes grundförstärkning och varm- och kallvattenrör byttes på Ponnygatan.
2020 Byttes varm- och kallvattenrör på resterande adresser. Under året byttes även värmeväxlaren. Färdigställande av grundförstärkning.

Föreningen genomför i dagsläget byte av balkongdörrar 2020/2021. Även byte av fönsterpartiet ut mot balkongen ska ske under 2021.

Parkering: Föreningen har 150 st parkeringsplatser, 45 st parkeringsplatser med eluttag samt 120 st garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 100 kr/mån, parkeringsplats med eluttag ca 120 kr/mån och garage ca 200 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Tillkommer månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 245 kr.

Gårdsplats: Föreningen har en stor innegård med lekplats, trädgård och grillplats. De härliga grönytorna och planteringarna uppskattas av både stora och små.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.
Medlemskap hos HSB Mölndal krävs för samtliga ägare. Ansök direkt via HSB Mölndals hemsida.
Köparen och säljaren ska även boka möte med representant från föreningen för en tillsyn i lägenheten. Styrelseexpedition som ligger på Ridspögatan 2B är öppen ojämn vecka på onsdagar kl. 18.30-19.30.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning