Snart till salu

välplanerat i stark förening

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Sylvestergatan 8

2:a Nedre Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 590 000 kr
Avgift:
1 575 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
1928
Adress:
Sylvestergatan 8,
411 32 Göteborg
Götaplatsen
Götaplatsen

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

En halv trappa upp ges nu chansen att förvärva en bostad på attraktiva Sylvestergatan – en riktig paradgata i Nedre Johanneberg som kännetecknas av sina sobra fastigheter. Arkitekturen kombineras från 20-talets klassicism och 30-talets funktionalism med vacker miljö och underbart läge. Här erbjuds ni en trivsam lägenhet om två rum och kök. Bostaden har välbevarade detaljer så som vacker enstavsparkett och fönster med spröjs. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som ger en härlig rymd. Ni erbjuds ett vardagsrum där vänner och familj kan samlas och ett rofyllt sovrum mot den lugna innergården. köket är en fröjd för såväl inredningsfantasten såsom mästerkocken med gott om plats för matbord. Badrummet är väl tilltaget med klinker på golv och kakel på väggarna. Golvvärmen värmer gott för morgonkalla fötter.

I grannskapet hittar ni den populära kaffebaren Mahogny Coffee och bästa pizzorna i stan på BOV. Här finns också grönsakshandlare samt flertalet minilivs, och det tar bara några minuter att gå till Landala Torg - ett levande stadsdelstorg med bland annat mataffär, systembolag, apotek, bageri, gym och fiskaffär.

Läget är mycket attraktivt och passar den som uppskattar lugnet där hemma men som ändå vill nå stadskärnan och dess fördelar på ett par minuter. I närområdet finns allt man kan önska i form av affärer, bussar, restauranger och trevliga promenadstråk. Direkt närhet till både Handels och Chalmers. Avenyn, vackra Näckrosdammen och Johannebergsparken ligger endast ett stenkast från lägenheten.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 590 000 kr

Avgift: 1 575 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 450 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 305 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns.

Byggår: 1928.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 51 m². Areauppgifter enligt uppmätning.

TV- och internetanslutning: Internet: Fiber.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 140 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2012-12-10.

Information Förening

Förening: Brf Sylvester. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 17 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Sylvester bildades 1982 och innefattar 17 st lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga i trappuppgång 8 och på vindsplan finns en nyrenoverad övernattningslägenhet.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen. Det finns i dagsläget (200820) inga beslutade eller inplanerade avgiftsändringar. Föreningen är en skuldfri bostadsrättsförening med en mycket stabil ekonomi.

Kommande/gjorda renoveringar: I dagsläget (200820) finns inga inplanerade renoveringar eller reparationer.
Följande underhåll har gjorts på fastigheten:
1993: Vatten/avlopp och elstammar byttes.
2001: Taket lades om.
2003: Fönstren på fastigheten målades om.

Parkering: Föreningen förfogar inte över några parkeringsplatser.

TV och bredband: Kabel-TV och bredband via Comhem.

Gårdsplats: Föreningen har en gemensam innergård med cykelställ.

Nedre Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer och butiker. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Stadsdelen är populär bland studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning