Såld

Genomgångslägenhet med inglasad balkong

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Marklandsgatan 57

2:a Högsbo

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 621 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 57,5 kvm
Våning:
3, hiss
Adress:
Marklandsgatan 57,
414 77 GÖTEBORG
Lundin
Lundin

Beskrivning

På vån 3 finns denna större tvårumslägenhet med fönster i två väderstreck. Mycket välplanerad med öppen känsla och rymliga rum med fräscha ytskikt. Inglasad balkong med vy över grönområde. Underbart med eftermiddagssolen och öppningsbara glaspartier som förlänger balkongsäsongen. Med ett tyst och fridfullt läge bor man perfekt med närhet till allt.

Bo lugnt och trivsamt i populär Riksbyggenförening med närhet till allt! Föreningen uppskattas av alla åldrar och Högsbo har blivit väldigt populärt de senaste åren mycket tack vare läget och dess omgivningar. Mataffär runt knuten precis som buss, spårvagn och praktisk cykelväg in till Göteborg City. Spårvagnshållplatsen Marklandsgatan är en stor knutpunkt med snabba kommunikationer både in till City, shoppingmeckat Frölunda Torg och havet. Linnéstaden och dess sprudlande restaurangutbud ligger endast ett par hållplatser bort. En fördel för barnfamiljen är de fina lummiga bilfria områdena runt omkring med ett stort utbud av välbesökta lekplatser.

Interiör:

Lägenheten disponeras enligt följande

Vardagsrum
Vardagsrummet är ett stort och luftigt rum med härligt ljusinsläpp från de två stora fönstren och balkongdörren som leder ut till balkongen. Vardagsrummet har tapetserade väggar i en ljusgrå ton och på golvet ligger en vacker parkett. Detta rum erbjuder stora sällskapsytor med plats för både soffgrupp och läshörna alternativt ett matsalsbord. Bjud in gästerna och ha en riktigt trevlig kväll då rummet är stort nog för ett större sällskap!

Balkongen
Bostaden har tillgång till en stor inglasad balkong i soligt västerläge! Man förlänger vardagsrummet och är en underbar plats att inta sitt eftermiddagskaffet på. Vy över föreningen och grönområden. Balkongen kan man definitivt njuta av och nyttja större delen av året tack vara de öppningsbara glaspartierna.

Köket
Det uppdaterade köket har vita skåpsluckor med ett över diskbänken och vackra mässingshandtag. Flertalet skåpsluckor bjuder på gott med förvaring. Ett kallskafferi mot yttervägg ger extra bra och funktionell förvaring för torrvaror och liknande som mår bra av att förvaras svalt - idag är ventilen stängd men man kan troligtvis öppna upp för kallare luft. Utrymme finns för att installera diskmaskin. Ett härligt fönster gör matplatsen till en inbjudande och naturlig del av köket.

Sovrum
Sovrummet rymmer enkelt en stor dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord. Ljusinsläpp från öppningsbart fönster och fin vy över grönområdet. Tapetserade väggar i en ljuslila nyanser.

Hall
En stor hall välkomnar er in i bostaden. Laminatgolv och tapetserade väggar i ljusgrå ton med samma motiv som vardagsrummet. Direkt innanför entrén finner man gott om förvaringsutrymme i skjutdörrsgarderoberna längs med två väggar. Exceptionellt mycket förvaring! Entrén binder samman lägenhetens alla rum på ett trevligt och inbjudande sätt.

Badrum
Ett fräscht renoverat badrum med klinker golv på marken och ljust kakel på väggarna. Utrustning som består av toalett, handfat, spegelskåp och duschhörna. För extra vardagskomfort finns även möjlighet att installera en tvättmaskin.

Känn er varmt välkomna att boka in er på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 621 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabeltv. Avgiften är uppdelad på: avgift 3 146 kr samt obligatoriskt tillägg 475kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,2548%. Andel av årsavgift är 0,25477%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 300 kr/mån fördelat enligt följande:
Hushållsel 300 kr/mån.
Kostnad för bostadsrättstillägg på hemförsäkring tillkommer på ca 540 per år, dvs 45 kr per månad.

Kostnad för hushållsström är beroende på elkonsumtion samt antal personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0201.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 57,5 m².

Senaste renovering/ombyggnad: För övrigt planerat underhåll se senaste årsredovisning.
Elen byttes ut för några år sedan så att många stickuttag är numera jordade. Inglasningen av balkongen byttes ut mot nya, precis som övriga fönster i lägenheterna. Dock inte de emellan inglasningen och vardagsrummet. Stamrenovering av badrummen 2003.
Föreningen har installerat nya fina hissar i fastigheterna.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har sedan 1 augusti 2017 en gruppanslutning för bredband, TV och fast telefoni med Bredbandsbolaget. Grundpaketet ingår månadsavgiften. Läs gärna mer på föreningens hemsida, gbghus26.se. Internet: Göteborgshus 26 är sedan 1 augusti 2017 ansluten till tjänster genom Bredbandsbolaget. Det finns ett grundutbud av tjänster avseende bredband (fiber), telefoni och TV.
Följande tjänster ingår i grundutbudet:
Tv-paket TV T-1 Bas.

Uteplats: Balkong, inglasad, läge väster.

Bilplats: Det finns 114 garage (ca 480:-/mån), 195 p-platser (ca 150:-/mån) och 5 husbilsparkeringar.

Energideklaration: Energiprestanda 149 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 26. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 376 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Göteborgshus 26 är en bostadsrättsförening i det populära området Högsbo i västra Göteborg. Föreningen har 376 lägenheter som är fördelade på 1:or, 2:or, 3:or och 4:or. Husen byggdes 1961.
Föreningen innehar tomträtt till fastigheten Järnbrott 126:10, med adress Marklandsgatan 43-71. Föreningen har en utförlig framtida underhållsplan vilket återfinns i årsredovisningen. För att öka trivseln organiseras årligen olika aktiviteter för medlemmarna. Stambyte gjordes 2003, då renoverades även samtliga badrum. Byte av fönster och balkonginglasningar har genomförts under 2009. I övrigt är det löpande underhåll enligt underhållsplanen.
Föreningen har 2 stycken miljöhus för miljöanpassad avfallshantering.

Föreningens ekonomi: www.gbghus26.se
Här finner man information om föreningen och dess verksamhet.
Föreningen har i dagsläget inga planer på att höja årsavgifterna.

Kommande/gjorda renoveringar: För övrigt planerat underhåll se senaste årsredovisning.
Elen bytts ut för några år sedan så att alla stickuttag är numera jordade. Inglasningen av balkongen byttes ut mot nya, precis som övriga fönster i lägenheterna. Dock inte de emellan inglasningen och vardagsrummet. Stamrenovering av badrummen 2003.
Föreningen har installerat nya fina hissar i fastigheterna.

TV och bredband: Gruppanslutningen till bredbandsbolaget (Telenor):
Följande tjänster ingår i grundutbudet och ingår i månadsavgiften,
Bredband 250/100, TV-paket bas och telefoni mini.

Övrigt: Till lägenheten hör ett förråd.

I föreningen hittar du boulebana, samlingslokal, cykel- och barnvagnsrum, festlokal, snickarrum, bastu, tvättstuga med torkrum, mattvätt och mangelrum. Det finns även tvättstuga som ej är ansluten till byggnaden där man får tvätta dygnet runt.

Miljöhusen "Ada" och "Beda" finns på föreningens gård. Husen hyser bl.a. extra tvättstuga och samlingslokal. Föreningen medlemmar har tillgång till en grillplats och ett utomhusgym utanför husen. Föreningen har en trevligt hemsida: www.gbghus26.se.

Högsbo

I Högsbo bor man funktionellt och trivsamt nära Göteborgs centrum. Högsbo består av flera mindre områden såsom Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Flatås. Bebyggelsen består till största delen av flerfamiljshus från 50- och 60-talet samt några villa- och radhusområden.

Högsbo erbjuder mycket god närservice för de boende. På Axel Dahlströms torg, som är navet, finns både butiker och matställen. Axel-huset på torget erbjuder service och aktiviteter för alla Högsbos invånare.

Vid Frölunda torg finns ett stort köpcentrum, kulturhus och flera träningsställen. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är ytterligare två köpcentra i närheten.

Här finns flera skolor och föreningsverksamheter att välja mellan. Kommunikationerna i området är mycket goda. Det finns gott om cykelvägar och från Marklandsgatan avgår ett stort antal buss- och spårvagnslinjer. På några minuter är man inne i Göteborgs stadskärna.

Skog och hav ligger på nära avstånd. Högsbo gränsar till Ruddalens stora grön- och motionsområde. Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska ligger på cykel- eller gångavstånd. Med cykel eller buss tar man sig också lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar.

Högsbo inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning