Såld

Nyrenoverad 2:a med privat ingång

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Centrala Hisingen

Med Lundin Centrala Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Virvelvindsgatan 6

2:a Centrala Hisingen

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 839 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
1/11, ej hiss
Byggår:
1958
Adress:
Virvelvindsgatan 6,
417 09 GÖTEBORG

Beskrivning

Beläget i centrala Hisingen finner ni denna välplanerade 2:a med privat ingång. Ett stenkast från Göteborgs innerstad men med den charm som endast Hisingen kan erbjuda, bor ni här med närhet till alla bekvämligheter man kan tänkas önska. Lägenheten byggdes 2016 och varje kvadratmeter utnyttjas till fullo. Modernt kök från Marbodal med genomgående ljusa färgval som skapar en härlig känsla av rymd.

Här bor man i ett trevligt område med närhet till både vardaglig service och natursköna omgivningar som Ramberget och Keillers Park, Göteborgs vackraste utsiktsplats. En kort promenad från huset ligger Wieselgrensplatsen, Vågmästareplatsen samt Kville Saluhall som lockar med de bästa delikatesserna från världens alla hörn. I närområdet ligger BK Häckens hemmaarena Bravida Arena som stod färdig sommaren 2015 och för den motionsintresserade finns flera gym, Lundbybadet samt två golfbanor. Inom behagligt avstånd ligger Backaplan där det inom de närmaste åren planeras nya bostäder samt ett nytt och modernt köpcenter. Det är även nära till Norra Älvstranden där natur och stad förenas: älven möter restauranger, butiker och kaféer och man kan även ta båten över till stan. Mycket goda kommunikationer med buss och spårvagn gör att det tar ca 10 minuter in till centrum.

Hall: Man välkomnas in i lägenheten till den inbjudande hallen med plats för avhängning direkt till vänster. Platsbyggda garderober och en stilren hatthylla för ytterkläderna. Golvet pryds av mörka klinkers och väggarna är vitmålade. Från hallen når ni lägenhetens badrum och vardagsrum.

Vardagsrum : Rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck här har ni plats för soffgrupp samt matgrupp för ca 4 personer.

Sovrum: Praktiskt sovrum med plats för dubbelsäng alternativt en mindre säng med tillhörande nattduksbord. Genomgående ljusa färgval i kombination med ett fönster som bidrar med rikligt ljus ger en öppen och härlig känsla.

Badrum: Helkaklat badrum utrustat med alla bekvämligheter man kan tänkas önska. Badrummet är utrustat med duschkabin, toalet, handfat, spegelskåp, tvättmaskin samt förvaring.

Kök: Marbodal kök från 2016 med genomgående ljusa färgval. Köket bjuder på bekvämligheter så som diskmaskin samt rikligt med förvaring.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 839 kr/mån. I avgiften ingår uppvärmning, vatten och avlopp, kabel-TV, bredband och telefoni via Com Hem samt bostadsrättstillägg. Kostnaden för det kollektiva avtalet (TV, bredband och telefoni) betalas av alla lägenheter. Den tas upp på månadsavin under posten ”informationsöverföringsbelopp”. Avgiften är 2706 kr/mån och informationsöverföringsbeloppet är 133 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,19712%. Andel av årsavgift är 0,19712%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 11, ej hiss. Våningsplan 1 av 11.

Byggår: 1958.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.
Lägenheten disponeras som 2 rum och kök enligt nuvarande planlösning men är registrerad som 0 rok.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: I avgiften ingår grundutbudet via ComHem. Internet: Brf Ekemarken har ett kollektivt avtal med Com Hem som ingår i avgiften. I detta ingår grundutbudet av TV-kanaler, Bredband 100/10 (100Mbit/s för mottagning och 10 Mbit/s för att sända). I abonnemanget ingår en trådlös router till varje lägenhet. Alla lägenheter har möjlighet att ansluta Telefoni bas. Avgiften för grundabonnemanget ingår och man betalar själv för det man ringer.

Bilplats: Parkering går att hyra genom föreningen.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 111 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-12-19.

Övriga byggnader: Föreningen har en fritidslokal, gästlägenhet samt cykelförråd. Föreningen har även soprum för sopsortering. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Information Förening

Förening: HSB Ekemarken.

Allmänt om föreningen: HSB Ekemarken består av 379 lägenheter, 3 lokaler med bostadsrätt, 2 lokaler med hyresrätt, en fritidslokal och en gästlägenhet. Adresserna är Virvelvindsgatan 2, 4, 6, 8 och Hallegatan 13 samt 15. Byggnaderna är uppförda 1959 och det var då bostadsrättsföreningen bildades. Marken är upplåten med tomträtt för fem olika fastigheter. Tre av tomträttsavtalen omförhandlades 2017 och löper på 10 år, de två resterande omförhandlades 2018. Detta påverkar inte avgifterna.

Området där föreningen ligger är under utveckling och det har under senaste tiden skett nybyggnation av både bostadsrätter och hyresrätter samt en ny saluhall som blivit mycket populär. Föreningens läge och väl underhållna och välskötta hus kommer innebära att Ekemarken blir en än mer attraktiv bostadsrättsförening i framtiden.

Informationen är hämtad från föreningens hemsida och senaste årsredovisning. Gå gärna in på deras hemsida och läs mer: www.ekemarken.se.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, vindsförråd, samlingslokal och tvättstuga.
På Virvelvindsgatan 6 i bottenvåningen, har föreningen en gästlägenhet med två rum, dusch och pentry samt fyra bäddar + en extrasäng och en tv. Uthyres till ett förmånligt pris för medlemmar och bokas via HSBs vicevärd.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar för kommande verksamhetsår.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följen en god underhållsplan. Denna plan sträcker sig över trettio år och revideras varje år.

Gjorda renoveringar:
2001-2002 byggdes nya balkonger och i samband med det utfördes inglasning.
2006 renoverades samtliga V/A-stammar i kök och badrum med relining.
2008-2011 renoverades fasader, tak och socklar i grunden, dränering på ett hus där behovet fanns samt fönsterbyte. Samma period installerades nya fläktar och nya friskluftsintag.
2011/2012 renoverades centralavloppet ut från huset på Virvelvindsgatan 4 med relining.
2013-2014 utfördes en hissrenovering i samtliga hus.
2014 byttes fönster och balkongdörrar som vetter mot den inglasade balkongen. Samma år byttes expansionskärl, ny fasadbelysning på samtliga hus installerades och ett fläkthus reparerades.
2016 renoverades samtliga tvättstugor och en gästlägenhet gjordes om till två bostadsrätter.
2018 byggdes nya cykelförråd. Det utfördes också relining av avloppsstammarna i grunden på Virvelvindsgatan 6 och 8. Asbestsanering har gjorts på rören i källarutrymmena och i samband med detta har ny isolering monterats på varmvattenledningarna.
2018-2019 utfördes relining av avloppsstammar i källaren på Hallegatan 13 och målning av trapphus, cykelrum samt källar- och förrådsutrymmen genomfördes på Virvelvindsgatan 4 samt Hallegatan 15.
2019 renovering av avloppsstammarna belägna i källaren på Hallegatan 12.
2020 målades trapphus, cykelrum samt källar- och förrådsutrymmen på Virvelvindsgatan 6 och Hallegatan 13. Det har även utförts relining på Virvelvindsgatan 6 och Hallegatan 15.

Parkering: I föreningen finns 138 parkeringsplatser med el-uttag som kan hyras till en kostnad om ca 280 kr/månad. Föreningen hyr även 8 parkeringsplatser utan el-uttag som kan hyras till en kostnad om ca 220 kr/månad. Det finns dessutom 19 MC-platser i varmgarage som kan hyras till en kostnad om ca 220 kr/månad. Separat kö.

Övrigt: Har du frågor till styrelsen? Kontakta då föreningen via e-mail styrelsen@ekemarken.se.

Centrala Hisingen

Bekvämt boende, god service och gröna oaser


Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Området präglas idag av nytänkande och framtidsvisioner och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring mindre torg. Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen erbjuder allt från frukt och grönt till lokala delikatesser och smaker från när och fjärran. Saluhallen är en populär mötesplats för kringboende i alla åldrar. Backaplan är det stora shoppingcentret i området. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger.

Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta Damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får man en hänförande utsikt över staden och skärgården.

Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når man Göteborgs centrum. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på.

Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning