Såld

Renoverad tvåa med brädgolv och bevarad 30-tals charm

Alexander Ryberg
ansvarig mäklare
Jennieann Nyström
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 75 jennieann.nystrom@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Danska vägen 71A

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 874 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
54 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1932
Adress:
Danska vägen 71A,
416 59 GÖTEBORG
Vinn Samsungs design-TV

Beskrivning

Denna fina lägenhet är renoverad med moderna bekvämligheter och bevarade tidstypiska detaljer. Här bor ni med ett bekvämt avstånd från stadens puls samtidigt som ni har nära till natur- och rekreationsområden. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt där golven präglas av vackra brädgolv och väggarna är klädda med ljusa färger. Stora fönsterpartier och ett härligt ljusinsläpp bidrar till känslan av rymd. Det mysiga och renoverade köket har plats för ett matbord med fyra stolar. Här har ni även ett bevarat serveringskåp i original och inbyggt skafferi med goda förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet är ett rum för umgänge i goda sällskaps lag och präglas av fint brädgolv. I anslutning till vardagsrummet har ni bostadens romantiska sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Helkaklat badrum med lyxen att ha golvvärme.
En lägenhet som måste upplevas på plats!

Bostadens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Via den tidstypiska entrédörren välkomnas ni in i bostaden med en generös takhöjd och en väl tilltagen och möblerbar hall. Plats för fri avhängning av ytterkläder och skor har ni till höger. Golvet är belagt med ett vackert brädgolv och väggarna är vita.

Bostadens kök renoverades under 2020 och bjuder in till härlig matlagning med plats för vännerna. Ljust och härligt med skåpsluckor i grå stil och rostfria beslag. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, mikro, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Intill väggen har ni plats för ett matbord med fyra tillhörande stolar. Köksfönstret vetter ut mot föreningens trädgårdssida.

Vardagsrummet är ett rum för umgänge i goda sällskaps lag. Generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett litet matsalsbord eller en kontorshörna om så önskas. Brädgolvet plockas upp i de höga fotlisterna i matchande färg och ramar in rummet. Här finner vi även en inbyggd garderob för den som behöver lite extra plats.

Romantiskt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Kläderna förvarar ni på bästa sätt i ett smart förvaringsmöblemang längs ena väggen. Väggarna är klädda i en vacker grå nyans. Brädgolvet tillsammans med de höga fotlisterna fortlöper in i sovrummet och utgör även här en snygg detalj.

Stilrent helkaklat badrum med vitt kakel och underliggande golvvärme. Inredningen består av wc, handfat med ovansittande spegel samt duschhörna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 874 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten samt bredband Bahnhof 1000Mbit/s.

Andelstal: Andel i föreningen är 8,8%.

Pantsättning: Ej pantsatt. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 150 kr/månad. Antal personer i hushållet: 1.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 100 kr/månadFörsäkring: 50 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Danska vägen 71A, 416 59 GÖTEBORG. Göteborgs kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1932

Lägenhetsnummer: 2/1101

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3. Ej hiss.

Storlek: 2 rum. Boarea 54 kvm. Enligt den ekonomiska förvaltaren.

Tillträdesdag: 2021-05-28 00:00:00

Information Förening

Förening: Brf Danska Vägen 71. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 14 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Danska vägen 71 förvärvade den friköpta fastigheten Lunden 22:14 år 2015. Fastigheten bebyggdes med ett flerbostadshus med tre våningar samt källare och vind 1932. I föreningen finns idag 14 st lägenheter med bostadsrätt då råvinden tidigare sålts av och bildat 4st nya bostadsrätter. Detta har i sin tur givit ett bra tillskott till föreningen. Den totala boarean är 463 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nordic Life. I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2021-02-08.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen äger marken: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Utförd 2020-11-08. Energiprestanda 101 kWh/kvm och år. Energiklass D.

Renoveringar: Kommande renoveringar: Bygge av sopsorteringsrum med tillhörande förvaring och cykelställ under våren 2021. Trapphusrenovering diskuteras men är ej beslutad.

2019 Dränering samt ny stenläggning och gräsmatta på innergården

Gjorda renoveringar:
2017
- Renovering av stammar klar.
- Fönsterrenovering
- Fasadmålning

2016
-Under första halvåret sker en hel del försäljningar av bostadsrätter.
-Ny luftvärmepump installeras för fastigheten.
-Offert för stamrenovering tas in från RO-byggteknik den 26 februari kostnad 2 100 000 för budgetrenovering. Inget beslut tas i styrelsen för genomförande.
-En större del av golvet i källaren nedanför trappuppgång B är den 3 februari vattentäkt. Vattnet torkas upp och en avfuktare placeras i anslutning under drygt två veckors tid. Orsak oklart.
-Den 29 februari 2016 säljs råvinden till företaget Vind AB för byggnation av 4 ettor.
-Den 6 juni får vi göra en akut spolning av stammarna, vilket är en indikation på att stammarna behöver renoveras snarast möjligt.
-Vind AB har färdigställt lägenheterna, 4 st nya bostadsrätter på vinden och dessa säljs i augusti 2016.
-Nya säkerhetsdörrar sätts in i fastigheten.

2015-12-09 Köps sista lägenheten i föreningen ut.

TV och bredband: Tv och bredband via Bahnhof (Fiber).

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökan hos Göteborgs stad.

Gemensamma utrymmen: På innergården finns en gemensam uteplats att nyttja för husets medlemmar.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Lunden


Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd.

Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning