Såld

Välplanerad landshövdingepärla i expansiva Gamlestaden

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Brahegatan 12C

2:a Gamlestaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 300 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 59 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Brahegatan 12C,
415 14 GÖTEBORG

Beskrivning

Välplanerad landshövdingetvåa i expansiva Gamlestaden, högt i tak med väl disponerade ytor som är enkla att möblera. Stort kök som bjuder på enormt med förvaring och sociala ytor, sovrum som rymmer en större dubbelsäng med tillhörande möblemang samt ett helkaklat badrum.

Gamlestaden är ett expansivt område där det har hänt mycket den senaste tiden. Här bor ni med kort gångavstånd till Gamlestadstorget som har ett bra utbud av butiker och närservice samt flertalet caféer och restauranger med smaker från olika delar av världen. Goda kommunikationer med flera buss- och spårvagnslinjer samt pendeltågstation. Det är även ett naturskönt område med närhet till vackra promenadstråk och härlig skog samt en av stans bästa utsikter från Bunkebergets topp. Här bor man även med närhet till Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena.

Hall: Rymlig hall med plats för avhängning direkt framför ytterdörren. Genomgående ljusa färgval som skapar kontrast mot den mörka väggen till höger om ingången. Golvet pryds av ljust klinkergolv med golvvärme.

Vardagsrum: Rymligt vardagsrum med plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Parkettgolv och vita väggar.

Sovrum: Stort sovrum med plats för större dubbelsäng samt tillhörande nattduksbord på vardera sida. Garderober med spegeldörrar bjuder på rikligt med förvaring.

Kök: Generöst tilltaget kök med mycket förvaring och genomgående naturliga färgval. Köket är utrustat med alla bekvämligheter man kan tänkas önska. Golvet pryds av klinkers med golvvärme och väggarna är vitmålade.

Badrum: Helkaklat badrum utrustat med WC, handfat, duschvägg i glas samt kombinerad tvättmaskin & torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 300 kr/mån. Inklusive värme, vatten, kabel-TV, bredband samt vindsförråd. Andel i föreningen är 2,1063%. Andel av årsavgift är 2,1063%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 302484002-0200.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 2 rum. Boarea ca 59 m².

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV ingår i avgiften. Internet: Bredbandsbolaget - Ingår i avgiften.

Bilplats: Föreningen förfogar över egna parkeringsplatser, till dessa är det separat kö.

Möjlighet att hyra parkering i parkeringshus utanför föreningen.

I området finns även möjlighet till boendeparkering.

Energideklaration: Status: Energideklaration senast utförd.

Övriga byggnader: Det finns ett vindsförråd som upplåts till lägenheten. Tvättstuga i samma trappuppgång med två tvättmaskiner och 3 torktumlare. Finns också gemensamt cykelförråd och återvinningsstation på gården.

Information Förening

Förening: BRF Koljan i Gamlestaden.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Koljan i Gamledstaden bildades 2006 och består av två flerbostadshus, byggda 1929 (Brahegatan 8-12) och 1986 (Götaholmsgatan 21-25), och innehar 41 st lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt.

Kommande/gjorda renoveringar: 2007 Nya maskiner i tvättstugan.
2007-08 Renovering av badrum.
2008 Renovering av fönster.
2008 Omputsning av fasad.
2013 Byte ventilationssystem.
2015 Renovering av taket.
2015 Relining stammar på Brahegatan samt stambyte i källaren på Brahegatan.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker dig fram till 2020.
2020/2021 Takbyte
2020/2021 Fönsterbyte
2021 Målning av träfasad
2021 Renovering av trapphus på Brahegatan
2021 Målning och rengöring av balkonger
Föreningen planerar även eventuellt att utföra stambyte de närmsta åren. Framförallt då på Brahegatan.
Byggnation av vindslägenhet planeras på Brahegatan vilket är bra för föreningens ekonomi. Bygglov finns.

Parkering: Föreningen har ett par parkeringsplatser, till dessa är det separat kö. Det finns även möjlighet att hyra parkering i parkeringshuset på andra sidan gatan.
För övrigt så råder boendeparkering i område.

Gamlestaden

Gamlestadens historia är som namnet vittnar om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg, vilket bidrar till att stadsdelen har en spännande historia och kulturhistoriskt intressanta kvarter. Sedan dess har många förändringar skett och idag är Gamlestaden en spännande mix av dåtid, nutid och framtid. Gamlestaden är ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter.


Gamlestaden ligger beläget vid Säveån, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Kommunikationerna i området är mycket goda och det finns även gott om cykelvägar. Gamlestaden har ett bra utbud av vardaglig service, restauranger, skolor samt föreningsliv. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Kviberg finns Sveriges största beachvolleyhall och nordens största multisportarena, Prioritet Serneke Arena. Närmsta rekreationsområde är Fjällbo som ligger i närheten av Utby. I de lummiga skogarna finns flera naturstigar och motionsslingor. En av dem går längs Fjällbo ängar och leder till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Planritning