Stilrent boende på våning 3 med härlig balkong

Poya Sondosi
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0768-74 75 76 poya.sondosi@lundin.se
Emelie Tolinsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Briljantgatan 89

3:a Tynnered

Kortfakta

Pris/Bud:
1 790 000 kr
Budgivning pågår
Avgift:
4 573 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 70 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Briljantgatan 89,
421 49 VÄSTRA FRÖLUNDA
Lundin
Lundin

Beskrivning

Till er som söker ett stilrent och modernt boende på våning 3 med trevlig balkong har vi nu denna att erbjuda. Hjärtligt välkomna till Briljantgatan 89 i populära Tynnered! Ni erbjuds genomgående ljusa och enhetliga ytskikt med rikligt med ljusinsläpp från flera fönsterpartier i olika väderstreck. Stort socialt vardagsrum där familj och vänner kan samlas för att umgås, balkongen blir som ett extra rum där ni kan njuta av en kaffekopp eller varför inte ett glas vin. I avslutning till vardagsrummet finner ni det stilrena köket med goda förvaringsmöjligheter och plats för matbord. Två mycket bra sovrum med gott om förvaring och till sist ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning som underlättar vardagssysslorna. En bostad för er att trivas i!

Grevegården med dess fantastiska placering i naturskön miljö i västra Göteborg inom stadsdelen Tynnered. Föreningen har ett bra läge med närhet till flertalet badplatser, båthamnar, strövområden, idrottsanläggningar, affärscentrum, skolor, förskola och med bra kommunikationer till hjärtat av Göteborg. Bra kommunikationer som tar en in till City via Järntorget, Brunnsparken och vidare förbi Korsvägen. Åt andra hållet finner vi köpcentrumet Nya Frölunda Torg.

Varmt välkommen att boka visning!

Hall: Ta trapporna upp till våning två och kliv in i denna ljusa och inbjudande hall. Gott om förvaring för ytterkläder via en klassisk hatthylla och två platsbyggda garderober. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt som skapar en stilren kontrast mot det svarta klinkergolvet.


Vardagsrum: Ni erbjuds ett generöst tilltaget vardagsrum med gott om ljusinsläpp från stora fönsterpartier. I vardagsrummet finner ni olika möbleringsalternativ som inkluderar soffgrupp, bord, tv-möbel och ett matsalsbord för minst 6 sittande gäster. Från denna del av bostaden når ni även den inglasade balkongen. Ta med kaffekoppen ut och njut! Tack vare inglasningen och infravärmen ges här känslan av ett extra rum.


Kök: I anslutning till vardagsrummet finner ni ett trevligt sällskapskök med stilrena materialval. Gott om förvaring för köksredskapen i flertalet över – och underskåp. Inredningen går i svart med släta köksluckor tillsammans med rostfria beslag, grå bänkskiva och vitt kakel på vägg. Ett perfekt kök för umgänge med sköna relativt öppna ytor mot vardagsrummet och plats för matbord intill fönsterpartiet.


Sovrum 1: Bostadens första sovrum är aningen större och agerar master bedroom. Här kan ni möblera med en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbler för den som önskar. Fönsterpartiet bjuder på rikligt med ljus och härifrån har ni utsikt över den lummiga omgivningen. Gott om förvaring för kläder och skor via en skjutdörrsgarderob.


Sovrum 2: Vidare från hallen/entrén finner vi det mindre sovrummet. Här ligger laminat på golvet och väggarna är i en ljus nyans. Rummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Utsikt över grönskande omgivningar.

Badrum: Från entrén finner man det stora avlånga badrummet med kaklade väggar och klinker på golv. I badrummet finns badkar, wc, handfat och tvättpelare. Allt är nyligen renoverat med en modern känsla och tidlösa färgval. I anslutning till badrummet finns en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin som gör vardagen lite lättare. Ett stort plus är vädringsfönstret som släpper in ljus och ger bra ventilationsmöjligheter.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 790 000 kr

Avgift: 4 573 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,52091%. Andel av årsavgift är 1,77798%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 00529.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum. Boarea ca 70 m².

Ventilation: Frånluft.

Bilplats: Föreningen har både parkeringsplatser, garageplatser och platser i bur (låsbara garageplatser). En parkeringsplats kostar ca 180 kr/mån, parkeringsplats under tak ca 275kr/mån och en plats i bur kostar ca 400 kr/mån.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 143 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2010-09-07.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd på markplan.

Information Förening

Förening: Brf Briljanthöjden. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 62 lägenheter och 3 lokaler med adresserna Briljantgatan 86-92. I dagsläget upplåts ca 51 lägenheter med bostadsrätt och ca 12 lägenheter och med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 853 m². Brf Briljanthöjden förvärvade fastigheten under våren 2008.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gemensamma cykelförråd, barnvagnsförråd och gemensam tvättstuga.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningen har latenta tillgångar i de hyresrätter som med tiden kommer säljas.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2011 och 2040.

Nya porttelefoner installerades 2006.
Föreningen målade om balkongerna och fräschade upp samtliga tvättstugor under 2009. Även södra gaveln renoverades under 2009.
Styrelselokalen renoverades 2012/2013.
Rörstambyte 2012.
Ny uteplats 2014.

Parkering: Föreningen har både parkeringsplatser, garageplatser och platser i bur (låsbara garageplatser). En parkeringsplats kostar ca 180 kr/mån, parkeringsplats under tak ca 275kr/mån och en plats i bur kostar ca 400 kr/mån.

TV och bredband: Kabel-tv via comhem, basutbud för tv-kanaler ingår.
Bredband via comhem. Se www.comhem.se för mer information om ytterligare utbud och priser.

Tynnered

I Tynnered bor man nära skog, hav och storstad. Bebyggelsen består främst av flerfamiljshus men här finns även villa- och radhusområden. Flerfamiljshusens rymliga innergårdar med skyddande trädkronor, prunkande rabatter och stora gräsytor skapar goda möjligheter till lek och avkoppling. Mellan kvarteren finns gott om promenad- och cykelvägar.

För Tynneredsbon ligger havet på nära avstånd. Med cykel tar man sig lätt ner till Askimsvikens badplatser eller ut till Näsets badvikar. Vid Ganlet och i Fiskebäck finns både flera fina bad och ett naturskönt rekreationsområde.

I kvarteren runt Smycketorget och Opaltorget finns god närservice. Till Frölunda Torgs köpcentrum tar man sig enkelt. Här finns ett stort utbud av affärer samt kulturhus, simhall och träningsställen. Göteborgs centrum ligger på bara 15 minuters avstånd med bil, buss eller spårvagn. Frölunda Torg är knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

För barnfamiljer finns ett stort utbud av både skolor och föreningsverksamheter. Vårdcentral, BVC och apotek finner man vid Opaltorget. Här ligger även Tynnereds kulturcentrum.

Möjligheterna till ett aktivt liv är många. I området finns gott om motionsslingor och bollplaner. Åkeredsvallen, Välen och Ruddalens Idrottscentrum ligger alla på behändigt avstånd.

Tynnered inbjuder till ett trivsamt boende nära skog, hav och storstadsliv.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning