Såld

Härligt ljusflöde & välplanerade kvadratmetrar

Karin Corneliusson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 80 karin.corneliusson@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Balsamingatan 1B

1:a Härlanda

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 123 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 37 kvm
Våning:
1/2, ej hiss
Byggår:
1930
Adress:
Balsamingatan 1B,
416 52 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till Balsamingatan i Härlanda som har ett perfekt läge med närhet till såväl grönskande Delsjöområdet som till Göteborgs centrum. Lägenheten har generös takhöjd och ett härligt ljusflöde från fönster i två väderstreck. Genomgående välbevarade brädgolv och ljus färgsättning. Lättmöblerat allrum och rymligt kök från 2013 med utrymme för matplats. Totalrenoverat badrum från 2008 med tidlösa materialval.

Härlanda är ett lugnt och grönskande område öster om city, inte långt ifrån Delsjön, Härlanda tjärn och Skatås med badsjöar, grönområden och motionsspår. På behagligt avstånd ligger kulturhuset Kåken, restauranger och mysiga caféer. Det är även gångavstånd till annan vardaglig service som mataffärer med mera. Goda kommunikationerna med både buss och spårvagn som tar er in till stan på cirka 10 minuter.

Bostadens 37 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en ljus hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en stor inbyggd garderob. Lägenheten har genomgående välbevarade brädgolv, ljusa väggar och generös takhöjd som skapar rymd.

Ljust och luftigt allrum med generöst ljusinsläpp via ett fönster som vetter mot den lugna gården. Allrummet är lättmöblerat och här finns plats för soffa, säng, arbetshörna och byrå. Bra förvaring via en större inbyggd garderob och det finns även plats för garderobsvägg om man behöver ytterligare förvaring.

Hemtrevligt och ljust kök som renoverades 2013. Köket har köksinredning i vitt i kombination med bänkskiva i ek och vitt kakel. Köket är utrustat med hällspis, fläkt samt kyl med frys. Samtliga vitvaror är från 2013. Matplatsen har sin naturliga placering invid fönstret.

Helkaklat badrum som totalrenoverades 2008. Grått klinkergolv med golvvärme och vita väggar. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt praktisk duschhörna. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 123 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,58%. Andel av årsavgift är 5,06%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 342 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 197 kr/mån.
Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kålltorp 5:5.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 11/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 2, ej hiss.

Byggår: 1930.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 37 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 101 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-08-26.

Information Förening

Förening: Brf Muraren i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Muraren innehar fastigheten Kålltorp 5:5 som förvärvades 2008. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1012 kvm, där 844 kvm utgör lägenhetsyta. Föreningen består av 16 lägenheter varav 14 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd samt en tvättstuga som är belägen i källaren.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av BoDin Ekonomi AB. Föreningen för diskussioner med en av hyresrättsinnehavarna som eventuellt vill köpa loss sin lägenhet. Avgiften har legat stabilt de senaste åren. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar (2020-10-27).

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan vilket upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2019.
Under 2020 planerar man att upprätta en ny underhållsplan som ska sträcka sig till 2030.
Inga beslutade underhållsarbeten skall utföras, det större som ligger framför föreningen om ca 7-10 år är takomläggning. Detta är inget som ska påverka avgifterna utan tas höjd för i underhållsbudgeten.
Gjorda renoveringar:
2009-2010 Badrumsrenovering.
2010 Renovering av tvättstuga, fasadrenovering samt byte av fönster.
2010-2011 Byte av entré dörrar och källardörrar.
2011 Byte av källarfönster.
2011-2012 Renovering av grund och fasad samt omdränering.
2013 Asfaltering parkeringsplatser, anläggning av ny gräsmatta och grusgångar (återställning dränering) samt nybyggnation av altandäck.
2015 Renovering av samtliga trapphus.
2016 Fiberinstallation öppen fiber.
2019 installerades säkerhetsdörrar till alla lägenheter, man bytte till ett nytt låssystem samt en ny energideklaration utfördes. Under året har det även utförts en fastighetsbesiktning som ska ligga till grund för den nya underhållsplanen.

Parkering: Föreningen har 6 parkeringsplatser. Kostnad ca 500 kr/kvartalet. I dagsläget är det kort kö (2020-10-27). I området finns det gratis parkering.

TV och bredband: Telia öppen fiber.

Gårdsplats: Härlig gräsyta med stort soldäck och två päronträd. Insynsskyddat läge med buskar.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta bad


Välkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården
Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden
I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken
I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg
Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck
Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr
Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte
Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck
Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning