Möjlig tvåfamiljs-villa med stor potential

Carolina Lindén
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 67 carolina.linden@lundin.se

Lundin Östra Göteborg

Med Lundin Östra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Förländegatan 3

Utbynäs

Kortfakta

Pris/Bud:
4 980 000 kr
Rum:
9 rum
Boarea:
ca 178 kvm
Biarea:
ca 95 kvm
Byggår:
1936
Tomtarea:
ca 734 kvm
Adress:
Förländegatan 3,
41571 Göteborg
Intresserad av denna bostad - Carolina
Utbynässkolan
Utbynässkolan
Utbynässkolan
Utbynässkolan
Fjällbo Ängar
Fjällbo Ängar

Beskrivning

För Göteborgs Stads räkning säljer vi nu denna fastighet mitt i hjärtat av Utby. Byggnaden har under senare tid brukats som en förskola men har från första början varit en tvåfamiljs villa. Här är det idag två näst intill identiska planlösningar på våning 1 och våning 2 med tre rum, kök samt två wc på vardera våning. Vinden består av en till största del oinredd del med ett litet inrett rum med gavelfönster. Källaren har betong- och klinkergolv med två rum, ett pannrum samt en matkällare. Läget i Utby är mycket centralt med Ica-butiken, bussen samt skolan och förskolan runt hörnet.

Viktig information:
Fastigheten ligger på en friköpt tomt. I dagsläget är den taxerad med typkod 825 "Specialenhet, skolbyggnad" och har således inget taxeringsvärde och m.a.o. ingen fastighetsavgift/fastighetsskatt. Efter renovering/ombyggnad får man som köpare själv begära omprövning av taxeringskod hos skatteverket och får då även ett taxeringsvärde. Under "Dokument och Länkar" i annonsen finner ni bl.a. gällande detaljplan för området och länk till boverkets hemsida om vilka krav som gäller för tillgänglighet vid renovering/ombyggnation. Fastigheten säljs med en friskrivningsklausul. Detta innebär att man som köpare inte kan göra några anspråk mot säljaren efter köpet på grund av fel eller brister. Köparen har själv ansvar för att genomföra en besiktning av fastigheten före ett köpekontrakt undertecknas. Vi ger därför möjlighet till alla intressenter att efter de inplanerade visningarna genomföra besiktning så som under vecka 45. Budgivningen kommer startas vecka 46, måndagen den 9 november. Fastigheten kommer inte att säljas på förhand och en köpare kommer inte att kunna köpa huset med några villkor. Vi råder dig som intressent att ta kontakt med din bank i god tid före budgivningen startar.

Välkomna på de bokade visningarna och hör gärna av er om ni har några frågor!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 4 980 000 kr

Taxeringsvärde: (fastställt 2019). 825, Specialenhet, skolbyggnad.

Driftkostnad: Byggnadens energiförbrukning 2019 är enligt uppgift från säljaren är 29412kwh/år gasförbrukning (21300kr) och 1998 kwh/år elförbrukning (3100kr).

Enligt uppgifter från energideklarationen utförd 2016 är byggnadens totala energiförbrukning är 37203 kWh/år.

Då det har bedrivits verksamhet i byggnaden och den under senare tid ej varit i bruk har vi ingen mer uppgift kring driftskostnader än dessa. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Servitut, planbestämmelser m m: Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan

Saxat ur gällande detaljplan §12 "Dock får byggnad inredas med större antal lägenheter, högst 4, där byggnadsnämnden prövar detta lämpligt med hänsyn till befintliga byggnadsförhållanden." Hela detaljplanen finner ni under "dokument och länkar" längst ner i annonsen.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Utby 42:8.

Byggnadstyp: Friliggande villa. 2 plan med källare och vind.

Besiktigad: Nej.

Byggår: 1936.

Senaste renovering/ombyggnad:
2015: Fönster byttes.
En del nödåtgärder i brandskyddet gjordes vilket bl.a var ny balkongdörr, trappa av vfz stål, plattläggning av gräsyta.
2011: Fasaden målades och dålig panel byttes ut.
Invändig målning av: trapphus, kapprum, tvättrum i källare, personalrum och gillestuga.
Mattor byttes ut i lekrum på vån 2.
2000: Värmepanna och brännare byttes ut.

Storlek: Boarea ca 178 m², biarea ca 95 m². Areauppgifter enligt uppmätning. 9 rum.

Byggnadssätt: Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Takpannor. Fönster: 3-glasfönster.
Kommunalt vatten och avlopp.

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning och el: Uppvärmningssystem: Gaspanna.
Nätbolag: Göteborgs Energi.

Energideklaration: Energiklass G, energiprestanda 159 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2016-08-29.

Övriga byggnader: Fristående förråd, oisolerat.

Tomt: Tomtarea 734 m².

Övrigt: Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Detta innebär att man efter köpet inte kan göra anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Information gällande fastighetens skick har köparen själv ansvar för att kontrollera. Detta gäller även information gällande detaljplan, bygglov m.m.

Utby

Nordöst om Göteborg ligger den natursköna stadsdelen Utby som har blivit ett populärt område de senaste åren. Utby är en egnahemstadsdel i ett lugnt, trivsamt och barnvänligt område. Området som började bebyggas i början av 1900-talet består nästan uteslutande av egnahemshus, radhus och lite pampigare villor. Området har en härlig atmosfär med blandad äldre och modern bebyggelse samt en storslagen natur.

Närheten och de goda kommunikationerna till både Göteborgs centrum och Partille centrum med bland annat Allum köpcentrum gör området väldigt attraktivt. I Utby finns mataffär, pizzerior, gatukök, frisörer och café samt förskolor och skolor. Flera busslinjer trafikerar in till centrum och det finns även gott om gång- och cykelvägar. Att närområdena Kviberg och Gamlestaden befinner sig i en starkt expansiv fas med nybyggnationer och ett nytt resecentrum bidrar ytterligare till att Utby är ett populärt område.

Närmsta rekreationsområde är Fjällbo Ängar och Fjällboberget som har massor av naturstigar, små grottor och inte mindre än 180 klättringsleder med varierande svårighetsgrad. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. En fem kilometer lång led sträcker sig från Fjällbo till Bergsjön som är en fin badsjö med klippstränder.

Planritning