Snart till salu

Möjlig trerummare

David Söderholm
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 84 david.soderholm@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Lemansgatan 8

2:a Johanneberg

Kortfakta

Avgift:
4 074 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 73 kvm
Våning:
1/7, hiss
Byggår:
1939
Adress:
Lemansgatan 8,
412 60 Göteborg
Föreningens mysiga grillplats
Föreningens mysiga grillplats
Direkt närhet till Korsvägen!
Direkt närhet till Korsvägen!

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på david.soderholm@lundin.se.

En trappa upp på Lemansgatan 8 finns nu chansen att förvärva en väldisponerad 30-tals pärla i omåttligt populära Johanneberg! Bostaden är omgjord till en tvårummare och går med enkla medel att återställa till en trerummare igen. Här finns vackra välbevarade detaljer från 30-talet så som den väl tilltagna takhöjden bortåt 2,70 meter, fönsternischer i marmor och ekparkett i klassiskt fiskbensmönster. Kvadratmeterna utnyttjas på bästa sätt där det väl tilltagna vardagsrummet blir den naturliga samlingsplatsen. Köket är en fröjd för såväl mästerkocken såsom inredningsfantasten med gott om plats för matbord och övrigt möblemang. Badrum i stilrena materialval såsom vitt kakel på väggarna och klinker på golvet. Stort och luftigt sovrum med god förvaring, här sover man gott om natten. Som lägenhetens ess i rockärmen finns en walk-in-closet med plats för säsongernas alla kläder. Precis utanför dörren finns föreningens mysiga uteplats med möjlighet för grill och gott umgänge.

Föreningen har en god ekonomi med låg belåningsgrad. All närservice inom ett verkligt stenkast samt fantastiska kommunikationsmöjligheter i direkt närhet samt från Korsvägen som nås på några minuter. Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt, men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och näckrosdammen. I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om du inte väljer att ta buss och spårvagn som tar dig över hela Göteborg. Runt korsning Viktor Rydbergsgatan / Eklandagatan har en metropol av närservice i form av välsorterad Willys, Apotek, godisbutik, pizzeria etc. vuxit fram, här finns allt nära till hands. Hiss finns!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare David Söderholm för visning eller mer information

Lägenhetens 73 kvm disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning. Ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob med skjutdörrar. Lägenheten har genomgående generös takhöjd.

Stort och ljust vardagsrum som kan inredas med soffgrupp, matplats och övrigt möblemang, perfekt för trevliga middagar och umgänge med nära och kära. Rummet präglas av ett generöst fönsterparti där ljuset flödar in. Fiskbensparkett på golvet och vitmålade väggar.

Kök med vitmålade väggar. Köksinredning i grått ifrån Vedum, där luckorna är nymålade 2020. Ovan arbetsytorna i massiv ek sitter vitt kakel. Köket är utrustat med en keramisk hällspis, varmluftsugn, fläkt, mikro, kyl med frys i fullhöjd samt diskmaskin. Två dubbelfönster bidrar med härligt ljus till rummet.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng samt en liten arbetshörna om så önskas. Fiskbensparkett på golvet och vitmålade väggar. Förvaring i form av en rymlig inbyggd garderob samt en generös garderob med skjutdörrar. Stort fönsterparti som bjuder in ljuset.

Det mindre sovrummet passar perfekt som barnrum, arbetsrum eller gästrum. Här finns plats för en enkelsäng och läshörna. Fiskbensparkett på golvet och vitmålade väggar. Lugnt gårdsläge och fint ljusinsläpp.
Stilrent badrum från 2013. Mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med vikbara glasdörrar. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör både ett vinds- och källarförråd.

Johanneberg är ett område med karaktäristisk funkisbebyggelse som är känt för sin grönska och närhet till stadens parker. Här bor man i ett citynära läge med Chalmers, Avenyn, Korsvägen och stadens nöjesutbud endast en kort promenad bort. Goda kommunikationer med buss och spårvagnar. Bekvämligheter i form av flera matbutiker, apotek och gym mindre än fem minuter bort. I närområdet finner ni även Mossen och Änggårdsbergens friluftsområden.

Välkommen på visning och välkommen hem!

Information Ekonomi

Avgift: 4 074 kr/mån. I avgiften ingår vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,44618%. Andel av årsavgift är 1,44618%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 350 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 200 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Enligt schablon.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 29/1003.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 7, hiss finns.

Byggår: 1939.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 73 m². Areauppgifter enligt förvaltaren.
I dagsläget disponeras lägenheten som en trea.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Bilplats: Föreningen har 20 parkeringsplatser på Lemansgatan samt ett garage med fyra MC-platser. Parkeringarna är sedan 2020 försedda med nya laddstationer. Kostnad för att hyra en plats är 750 kr/mån för bil och 375 kr/mån för MC. Då antalet platser är begränsat och omsättningen låg så är det relativt lång väntetid på att få en parkeringsplats.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S6 alt. S7. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda primärenergital 133 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2019-04-05.

Service: Runt korsning Viktor Rydbergsgatan / Eklandagatan har en metropol av närservice i form av välsorterad Willys, apotoket, godisbutik, pizzera etc. vuxit fram.

Information Förening

Förening: BRF Lemansgatan 6, 8 & 10. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 83 st lägenheter varav 1 st hyresrätt.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Göteborg Johanneberg 19:2. De förvärvade fastigheten år 2002 och det är en mycket välskött fastighet och byggnad. Det finns i denna fastighetsbyggnad sammanlagt 83 stycken lägenheter varav 82 stycken som upplåts med bostadsrätt och 1 bostad med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en tvättstuga i varje uppgång samt en grovtvättstuga i uppgång nr. 8. Det finns även tre cykelrum, ett barnvagnsrum, hobbyrum och gästlägenhet samt återvinningsrum med kompostering. Till varje lägenhet hör ett vinds- och ett källarförråd. Det finns även en del extraförråd att hyra.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Styrelsen beslutar om budgeten i slutet av varje år, då beslutas även om eventuell avgiftsförändring. Avgifterna höjdes med 2% i januari 2017, sedan dess varit oförändrade. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-06-23).

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar, bostadsrättstillägg ingår.

Kommande/gjorda renoveringar: Mycket välskött byggnad som har genomgått flertalet renoveringar under årens lopp. Föreningen håller i dagsläget på att bygga en övernattningslägenhet som beräknas vara klar sommaren/hösten 2020. I övrigt finns inga planerade renoveringar framöver.
Utförda renoveringar:
1991: Rörstambyte, elstambyte, omputsning av fasad, omläggning av tak, renovering av balkonger, nyinstallation hiss.
2003: Nya tvättmaskiner och torktumlare
2005: Ny styrenhet hissar
2006: Stamspolning
2007: Dränering runt fastigheten samt byggnation uteplats och grill
2008: Målning av taket, asfaltering av gångväg på baksidan, OVK, energideklaration samt värmereglering med nyinsättning av strypventil och reglage i samtliga lägenheter
2009: Nytt ytskikt på samtliga balkonger
2010: Tvättning av balkongfronter
2011: Målning av cykelrum och rörelsedetektorer för belysning till cykelrum samt vinds- och källardörrar har förstärkts med stålprofil för att förhindra inbrott
2012: Fönsterarbete: Byte att tätnings- och dammlister och trasiga klips i samtliga fönster och balkongdörrar, nya portlås/porttelefoner, luktrenare till återvinningsrum och sopsugsrum samt nya tankar samt nya rör sopsug
2013: Asfaltering baksida, målning av torkrum samt nya ventilationsfläktar, tak
2014: Sotning öppna spisar samt undersökning av balkongers status efter tidigare underhåll.
2015: Rensning ventilationskanaler, lägenheter/lokaler, OVK- besiktning
2016: Ny sopsugstank 6:an
2017: Renovering av fasader och tak samt ombyggnation av balkongerna så de blev djupare, byte rökgasfläktar i öppna spisar, stamspolning, nya stuprännor/rör, nya ytterdörrar baksida källare samt ny exteriörbelysning
2018: Sotning öppna spisar inkl. brandskyddskontroll, upprustning uteplats samt underhåll av trädgård med beskärning samt plantering.
2019: Målning invändiga källarutrymmen, renovering återvinningsrum och övernattningslokal samt gjort om garaget till fyra MC-platser.

Parkering: Föreningen har 20 parkeringsplatser på Lemansgatan samt ett garage med fyra MC-platser. Parkeringarna är sedan 2020 försedda med nya laddstationer. Kostnad för att hyra en plats är 750 kr/mån för bil och 375 kr/mån för MC. Då antalet platser är begränsat och omsättningen låg så är det relativt lång väntetid på att få en parkeringsplats.

Som folkbokförd i stadsdelen är man berättigad till boendeparkering inom område S6 alt. S7. Tillstånd för boendeparkering ansöker man om hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Kabel-TV, basutbud från Comhem ingår i avgiften. Bredband finns till självkostnad via bland annat Comhem.

Gårdsplats: Föreningen har en fin gemensam uteplats med grillmöjligheter.

Övrigt: Föreningen anordnar två gemensamma städdagar per år, vår och höst.

För mer information se föreningens informativa hemsida http://lemansgatan.se/.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!