Såld

Välplanerad trea med inglasad balkong

Philip Salomonsson
ansvarig mäklare
Carl Hogéus
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skrittgatan 6B

3a: Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 132 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Skrittgatan 6B,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva denna trivsamma trea med inglasad balkong högst upp i huset på Skrittgatan 6B! Här har vi en välskött och ljus lägenhet med genomgående fina ytskikt och bevarade originaldetaljer i form av fiskbensparkett. Bostaden är ljus och inbjudande med fönsterpartier i två väderstreck. Ett sobert boende där ni kan njuta av tillvaron tillsammans med familjen. Ni erbjuds ett väl tilltaget vardagsrum, kök i modern stil med bra förvaringsmöjligheter, två rofyllda sovrum samt ett badrum och en toalett.

Lägenhetens 78 kvm disponeras enligt följande

Hall
Välkommen in i den kvadratliknande hallen som ryms av en stor garderob och utrymme för avhängning. Väggarna nymålade i vitt.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med bevarad fiskbensparkett i original som slipades under 2017 och väggarna är vitmålade. Breda fönsterpartier från den inglasade balkongen tillför ett härligt ljusinsläpp. Här erbjuds dessutom en marmorskiva intill fönstret mot balkongen, en tjusig detalj som passar perfekt som ett skrivbord. I vardagsrummet finns plats för både en större soffgrupp och matsalsbord för större sällskap.
Här finns också utgången till den lugna och rofyllda inglasade balkongen i skarpt västerläge som erbjuder tid för lugna och mysiga stunder.

Kök
Vidare till vänster om hallen finner vi köket som erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Köket går i vita toner med vitt kakel på väggarna och utrustas med ugn, spis, diskmaskin och fläkt samt kyl och frys. Intill köket finns en given plats för matbord för ca 4 personer. Golven är av mörk laminat och väggarna vid matplatsen är vitmålade.

Sovrum 1
Stort sovrum med vitmålade väggar som bryts av snyggt med en grå fondtapet. Golvet präglas av brungrå laminatgolv från 2019. Sovrummet inreds med två platsbyggda garderober och det finns plats för ytterligare garderober om så önskas.

Sovrum 2
Här är även ett till sovrum i liknande storlek som sovrum 1 med nylagt laminatgolv och vitmålade väggar. Inreds idag som ett härligt barnrum med stora ytor för lek. Här finns även fyra platsbyggda garderober som lämnar plats till ytterligare förvaringsmöjligheter.

Badrum
Intill köket finner vi det helkaklade badrummet som går i blått och vitt. Utrustas med wc, badkar, kommod och spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

Toalett
Till höger om hallen finns bostadens toalett som utrustas med wc, spegelskåp och handfat.

Närområdet
Lägenheten är belägen i den populära och stabila HSB-föreningen, Korndahl. Som medlem i bostadsrättsföreningen får man tillgång till mycket goda bekvämligheter såsom gästlägenhet, bastu, fritidslokal, aktivitetslokal samt fina gårdar med gräsytor och lekplatser. HSB Korndahl är en stor och välskött förening med mycket god ekonomi!
I Åby bor du med ett bra läge till Mölndals centrum och galleria, där ett brett utbud av affärer, restauranger och caféer finns att tillgå. I centrum finns också goda kommunikationer i form av spårvagn, buss och pendeltåg. Busshållplatsen finns bara några få minuter ifrån fastigheten och tar en med enkelhet vidare in till Göteborgs innerstad och Mölndals Centrum. I området finns också trevliga promenadstråk, lekplatser, badhus, gym, tennishall samt matbutiker och vårdcentral.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 132 kr/mån. I avgiften ingår värme vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer avseende tv och bredband om 245 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 3 011 kr. Andel i föreningen är 0,34396%. Andel av årsavgift är 0,34451%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 556 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 145 kr/mån, och hushållsel 411 kr/mån.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör.
Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 311/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Energiprestanda primärenergital 120 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-06-26.

Övrigt: Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Förening

Förening: HSB Brf Korndahl i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 323 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Korndahl i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Förbygeln 1 och Fyrsprånget 1 som innefattar adresserna Ponnygatan 1A-7B; Ridspögatan 2A-8B, 1A-7B; Skrittgatan 2A-8B.
Föreningen består av 323 bostadsrättslägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns flertalet tvättstugor. För medlemmar finns även möjlighet att få tillgång till bastu och träningslokal i föreningen mot en kostnad om 20 kr/mån. Föreningen har även en gästlägenhet om 2 rok som medlemmar kan nyttja för 100 kr per dygn samt en fritidslokal för 30 personer som kan hyras för 200 kr per dygn.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick förvaltning, dock är föreningen fortfarande en HSB-förening. Detta medför att föreningen kräver medlemskap via HSB för att kunna godkänna nya medlemmar. Vid årsskiftet 2017/2018 sänkte föreningen avgifterna med 2%. Avgiftshöjning om 2,5% är planerad från start 2021.

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en upprättad 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen.

Gjorda renoveringar:
2000 Balkongerna byggdes ut och glasades in.
2003-2007 Renovering av badrum och avloppsstammar.
2010-2012 Fönsterbyten.
2015 Entrépartibyte, upprustning av trapphus och renovering av tvättstugor.
2016 Nya entrédörrar åt gatan har monterats tillsammans med portlås och porttelefon.
2017 Utbyte av entrépartier har slutförts. Digitalt bokningssystem till tvättstugor.
2019 Spolades avloppsstammarna. Under samma år genomfördes grundförstärkning och varm- och kallvattenrör byttes på Ponnygatan.
2020 Byttes varm- och kallvattenrör på resterande adresser. Under året byttes även värmeväxlaren. Färdigställande av grundförstärkning.

Föreningen genomför i dagsläget byte av balkongdörrar 2020/2021. Även byte av fönsterpartiet ut mot balkongen ska ske under 2021.

Parkering: Föreningen har 150 st parkeringsplatser, 45 st parkeringsplatser med eluttag samt 120 st garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 100 kr/mån, parkeringsplats med eluttag ca 120 kr/mån och garage ca 200 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Tillkommer månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 245 kr.

Gårdsplats: Föreningen har en stor innegård med lekplats, trädgård och grillplats. De härliga grönytorna och planteringarna uppskattas av både stora och små.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.
Medlemskap hos HSB Mölndal krävs för samtliga ägare. Ansök direkt via HSB Mölndals hemsida.
Köparen och säljaren ska även boka möte med representant från föreningen för en tillsyn i lägenheten. Styrelseexpedition som ligger på Ridspögatan 2B är öppen ojämn vecka på onsdagar kl. 18.30-19.30.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning