Centralt läge med inglasad balkong

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare
Philip Salomonsson
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Baazgatan 5C

3:a Mölndal

Kortfakta

Pris/Bud:
2 395 000 kr
Avgift:
4 096 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1966
Adress:
Baazgatan 5C,
431 61 Mölndal
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

En trappa upp i huset ligger denna ljusa luftiga trea med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Inglasad balkong med fritt läge som vetter mot den välskötta och fridfulla gården. Bostadens välplanerade rum innefattar två generösa sovrum, stort kök med matplats, vardagsrum samt stamrenoverat helkaklat badrum. Lugnt och trivsamt område med närhet till det mesta så som skolor, kommunikationer, affärer, Mölndals Centrum och Galleria och inte minst vackra naturområden. Välkommen på visning!

Bostadens 76 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Vi möts av en rymlig hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Originalparkettgolv i hall och vardagsrum.

I anslutning till hallen finner man köket i välhållet och uppdaterat originalutförande. Diskmaskin finns installerad och övrig utrustning inkluderar kyl/frys samt hällspis. Plastmatta på golvet.

Vardagsrummet nås från hallen och det är både rymligt och lättmöblerat. Här finner ni även utgången till bostadens fina inglasade balkong som vetter ut mot den fridfulla gården. Den blir som ett extra rum och här kan man njuta av solen och naturens årstidsskiftningar då man med inglasningen förlängt användandet.

Det ena av bostadens två sovrum ligger direkt till höger innanför entrédörren och det går lätt att möblera efter behov då det fungerar lika bra som arbetsrum eller sovrum. Här finns plats för både skrivbord, säng samt tillhörande möblemang. God förvaring i två garderober med överskåp. Det stora fönstret som är centrerat i rummet ger ett härligt ljusinsläpp. Plastmatta.

Det andra sovrummet är väl tilltaget med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här inne finner vi även god plats för förvaring samt platsbyggda garderober. Trämönstrad plastmatta.

Ljust smakfullt renoverat badrum med duschvägg, toppmatad tvättmaskin, toalett, handfat, spegel och väggskåp samt ett vädringsfönster. På väggarna sitter vitt kakel och på golvet ligger ett mörkt klinkergolv.

Till bostaden hör också ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 395 000 kr

Avgift: 4 096 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och digital-tv. Obligatoriskt tillägg om 195 kr/månad avseende säkerhetsdörr tillkommer.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,84%. Andel av årsavgift är 1,04%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 425 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 125 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1021/1102.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1966.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 76 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband ingår i månadsavgiften.

Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda primärenergital 87 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2020-09-01.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Lyckegården. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Lyckegården bildades 2006 och är belägen på Baazgatan 1 - 5 och Gladiolusgatan 2 - 6 i Mölndal. Föreningens fastigheter förvärvades genom ombildning 2010 och består av två flerbostadshus om 3-4 våningar. Föreningen består av 122 lägenheter varav 97 upplåts med bostadsrätt och 25 med hyresrätt. Det finns även 38 lokaler/förråd med hyresrätt. Fastighetens byggnader är uppförda 1966.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 10 008 kvm, varav 8 850 kvm utgör lägenhetsyta, 745 kvm lokalyta och 413 kvm garageyta.

Gemensamma utrymmen: Det finns en gemensam tvättstuga samt källare med förråd. Ett förråd hör till varje lägenhet men det finns möjlighet att hyra ytterligare vid behov.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär fastighetsförvaltning AB.

Kommande/gjorda renoveringar: Utförda renoveringar:
2010 Nya tvättmaskiner/torktumlare
2011 Stamrenovering, re-lining (nya badrum)
2013 Fasadrenovering
2014 Fönster- och balkongdörrsbyte
2014 Nya ventilationsfläktar
2015 Iordningställande av gård och grillplats
2016 Nya låskodsystem
2016 Nya garageportar
2017 Ombyggnation av lokaler till lägenheter
2017 Säkerhetsdörrar och postfack installerades
2018 Renovering av entrépartierna
2018 Installering av säkerhetskameror
2019 Bredband
2019 Upprustning av parkeringen
2019 Bygglov för inglasade balkonger.

Parkering: Föreningen upplåter 89 parkeringsplatser och 27 garageplatser. Parkeringsplatserna kostar ca 200 kr/månad och garageplatserna kostar ca 600 kr/månad. Kösystem tillämpas. Föreningen har även startat upp en elbilspool med Elbilio som leverantör.

TV och bredband: Digital-tv levereras av Telia och är inkluderat i månadskostnaden. Bredband levereras av Ownit och kopplas in i bredbandbolagets gamla uttag. Även bredbandet är inkluderat i månadsavgiften.

Gårdsplats: Gemensam gårdsmiljö med ny fin lekplats. Gräsmattor, planteringar och träd skapar en trivsam omgivning.

Övrigt: Mer information om bostadsrättsföreningen finns på föreningens hemsida: www.brflyckegarden.se.

Mölndal Centrum

I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Planritning